Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

designer

designer (hodnocení, recenze)

viac takýchto filmov prosím! Pozitívných, čo potešia a umožnia pookriať. Krásne - jeden z najkrajších filmov vôbec. Plná palba - čiže 5* Hodnotím po druhom zhliadnutí - bezprostredne po dopozeraní.

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Chvilku jsem pracoval na NZ a takový lidé tam opravdu jsou, upřímní, laskavý. Lidé mají blízko k přírodě, která je tam teda nádherná. KRÁSNÁ ZEMĚ 

jokerik

jokerik (hodnocení, recenze)

Velice příjemný to pán, ráda bych takového někdy potkala. (: Mě si získal a to jen prostřednictvím filmu. Jak všichni, které potkal pookřali nad jeho upřimností a naivitou. (: Třebas ten tmavý pán, teda paní...) Příběh samotného Munroa je velice zajímavý. Anthony si střihnul jednu ze svých nejlepších rolí. (:

KloudaSV

KloudaSV (hodnocení, recenze)

Film o největšim bikerovi všech dob, film mi utek jako voda a ani na okamžik sem se díky Anthonymu nenudil a ve finále musí zaplesat srdce každého motorkáře, včetně mě

vejfukCZ

vejfukCZ (hodnocení, recenze)

Vynikajici film ale nechapu jednu vec. Ten film se ani nezaplatil, stal 25 a vydelal 18 milionu. To je dost spatny ne..?

Plechacek

Plechacek (hodnocení, recenze)

Krásný film, Anthony to skvěle zahrál, ale přišel mi na tu roli moc tlustý.Člověk který 25let chce dosáhnout rychlostní rekord, tak asi nebude mít kolem 90kg :)

KOCOUR-1

KOCOUR-1 (hodnocení, recenze)

Tak díky ČT jsem mohl změnit hodnocení. Na poprvé dobré, ale napodruhé ještě lepší a to rovnou za 5*. Opravdu nádherný film plný něhy a touhy o splnění snu.

makule

makule (hodnocení, recenze)

Koukám na tenhle film po dlouhé době znovu a zase se culim a chechtám, upřímně se bavím, držím palce, pláču a užívám si každou minutu. Burt Munro je nádherně pošetilý. V pěti minutách na motorce může zažít víc, než někteří lidé za celý svůj život... V tom filmu je nádherné poselství... tleskám a dala bych 6 hvězd.

Happykubas

Happykubas (hodnocení, recenze)

Lidi, nejlepší zážítek z filmu: rychlostní zkouška den před závodem - jedou vedle něho 152 km/h - nicmoc od toho nečekájí, Burt přeřadí a nechá je v prachu!V tu chvíli jsem mu musel zatleskat!

Coodlik

Coodlik (hodnocení, recenze)

Nádhera, tenhle film mě úplně dostal. Nejdřív sem se na něj koukal tak nějak vlažně ale když mu oznámili že nemůže startovat tak mě to úplně dostalo. Prostě mě to vtáhlo do děje :-). Ani nejde hodnotit jinak než ***** protože to bylo po dlouhý době zase krásný pokoukáníčko...

 (hodnocení, recenze)

Tak tento film opravdu stojí za zhlédnutí Anthony Hopkins nádherně stvárnil roli dědečka a tím dal filmu ten svěží nádech.pro mě jednoznačně 5 *

lenuse

lenuse (hodnocení, recenze)

Trochu jako Příběh Alvina Straighta, trochu jiný cíl, jiný dopravní prostředek, ale stárnoucí hrdina putuje za svým snem. Ale ty lidi kolem mu šli strašně rychle ve všem na ruku na to, jaký byl podivín. Rozhodně bych nechtěla takového souseda, co dělá kravál po nocích. A vůbec nevěřím, že všichni, co potkal, byli tak dobří a tak nadšeně ho podporovali. Vždyť tam nebyl ani jeden člověk, kterého si během krátké chvíle nezískal.

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama