Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Oni si asi mysleli, že když nechají Sharon vypouštět z pusy hlášky typu "zapíchat si" či "dělal mi to v autě", bude to sexy. Ale není! Sexy není hlavně dementní děj, potácející se od ničeho nikam a neschopný zvolit si tu správnou polohu. Opravdu a vážně, nebýt těch tří erotických scén v celkové délce cca 1,5 minuty, nestálo by to za řeč. A ty byly ještě v USA vystříhány! Američtí (cenzoři ne, Bůh chraň!) lidé, kteří "doporučují nepustit určité scény do filmů", většinou týkající se nebezpečného násilí či nemravného sexu, se opět vytáhli. Bravo! Jo a mě Sharon přišla pěkná. I když bude asi úplně blbá. Všechny košíky do fronty!!! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Znáte to, občas je film tak špatný, až u něj dostáváte záchvaty smíchu. Kdyby Caton-Jones ještě trochu přitlačil na pilu, mohla z toho být sofistikovaná parodie na užvaněné filmy s "promyšlenou" zápletkou, "božskou" sexy mrchou a nepřekonatelným "sexuálním napětím". Tohle všechno je tu podané tak levně (zvedněte ruku, komu Sharon připadala sexy) a neuvěřitelně, neuvěřitelně hloupě, že se u dialogů ústřední dvojky válíte smíchy. Jiný způsob, jak si tenhle film alespoň trochu užít, neexistuje. Záhadou mi je, jak se do filmu dostal šašek typu Davida Morrisseyho. Úplně slyším Sharon: "Ne ne ne, Harrison Ford je na mě moc starý, Liam Neeson vedle mě vypadá moc sexy. Pošlete mi sem toho anglickýho sráče z komparzu. Ne Rickyho Gervaise! Toho druhýho!" ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi debilní film. Nuda od první do poslední minuty. Naprosto necharismatický David Morrissey v hlavní roli. Od první vteřiny jsem si přál aby zdechl. Tenhle díl kazí koukatelnému předchůdci jméno. Nepopsatelné zklamání. Tohle měl být vážně film? Já viděl pouze reklamu na nudu. Už ani ta Sharon Stone nestojí za nic. Tohohle dílu snad už ani nebylo potřeba. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola pecka, od ktorej sa môže učiť veľa filmov. Tak skvelú atmosféru čo mala Verhoevenová jednotka sa pochopiteľne režisérovi druhému dielu nepodarila zopakovať. A to je to predovšetkým to, v čom bol prvý diel výborný. Príbeh ani tu nieje zlý, ale dialogy a ani tie postelove scény tu proste nemajú šťavu, všetko je nezáživné a David Morrissey sa tu len ťažko a neúspešne snaží dotiahnuť na vynikajúce Douglasa. 45% - 2* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zklamání roku. Druhý díl nedisponuje ničím novým a víceméně tak sklouzává do laciné a prachobyčejné repliky dílu prvního. Herci jsou naprosto tragičtí, přičemž Sharon Stone je ve svém věku kapitola sama pro sebe. Na jednu stranu obdivuji její odvahu jít do takového projektu, na stranu druhou jí nezachrání ani úchvatná prace s makeupem. Scénář je jedna velká napodobenina dílu prvního, přičemž konec je tak připitomělý, že to snad tvůrci ani nemohli myslet vážně. Prostředí Londýna nudí, stejně jako obyčejné rozhovory mezi pacientkou (Stone) a Terapeutem (Morrissey). Sexu je velmi málo (nevím, kolik tvůrci vystříhali, to nám snad poví DVD) a když už nějaký je, tak se o nějaké odvážnosti snad nedá ani hovořit. Vše ve standartních hollywoodských kolejích. A tak je na tom vlastně celý film. Zbytečné pokračování, na které je nejlepší zapomenout a nebo si pustit první díl. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Film drží prvenství jako první pokračování, které v amerických kinech nevydělalo ani 10 milionů dolarů. (HellFire)
  • Auto, kterým ve filmu Catherine Tramell jezdí, je Spyker C8 Laviolette. (HellFire)

Reklama

Reklama