Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl zvědavý už kvůli výrazně negativnímu ohlasu, který ho provázel. Po jeho shlédnutí musím konstatovat, že není ani zdaleka tak špatný. Tím ovšem netvrdím, že je to film dobrý. Nicméně příznivec žánru a ještě stále obstojných půvabů Stoneové si může připsat druhou hvězdičku. Potíž je v tom, že hlavním tahákem v tomto snímku měla být právě uvadající hvězda Stoneová. Ta narozdíl od jiných modelek, které zabloudily z předváděcího mola před kameru, je schopná podat určitý herecký výkon a tam, kde se může opřít o dobrého režiséra a kvalitní herecké partnery, může dokonce překonat sama sebe, jak o tom přesvědčila v Casinu nebo v Múze. Jinak je to ale zcela průměrná herečka, která vyniká schopností sebeprezentace. Na české poměry je možné ji přirovnat ke Kateřině Brožové a v tomto srovnání by vyšla vítězně nejspíš Brožová, která koneckonců hraje divadlo (divadelní prkna bych milé Sharon opravdu nevěřil). Protože ve dvojce se sešel tuctový režisér s tuctovými herci a průměrným scénářem, je výsledkem tuctový průmyslový výrobek vhodný do vysílání kterékoli komerční televizní stanice kdykoli po půlnoci pro chronické nespavce. Celkový dojem: 20%. ()

Divočák

všechny recenze uživatele

***Věděli jste, že: Natáčení mělo původně začít už v roce 2001. Projekt byl ovšem pozdržen, protože režii odmítnul režisér původního instinktu Paul Verhoeven.// Místo Verhoevena tak jako plánovaní režiséři figurovali třeba David Croneneberg nebo John McTiernan. Oba ovšem z projektu později vycouvali.// Hlavní mužskou roli měli původně hrát Kurt Russell nebo Pierce Brosnan. Oba ovšem odmítli a druhý jmenovaný ji dokonce postavu označil za "hnusnou".// Jistá nebyla ani účast Stoneové. V jednu chvíli se uvažovalo o jejím nahrazení Ashley Judovou. *** ()

Reklama

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak nečekaně špatného jsem dlouho neviděl. První hodina filmu se vlekla jako dvě, druhá jako tři, Sharon Stone byla až lacině trapná a sexistické narážky, které pronášela v každé druhé větě, nudily. O nesympatickém panákovi, jenž jí byl co do neherectví rovnocenným protějškem, raději ani nemluvím. Michael Caton-Jones ten velkolepý průšvih bohužel nijak zachránit nedokázal, no a John Murphy by si bez Goldsmithova motivu ani "nevrznul". Zcela zbytečný snímek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nevyzeráte na to, že by vás to zobralo.“ – „Ale zobralo. Ktovie, či sa ešte niekedy urobím.“ Obávam sa, že čas zabudol už nielen na niekoľkoročný rachot, ktorý predchádzal prvej klapke ZÁKLADNÉHO INŠTINKTU 2 (zmena režisérov, hercov, scenárov, pre každého, kto to svojho času natešene sledoval, neuveriteľné šachy), ale i na samotný film. Ak Verhoevenov originál zo začiatku 90. rokov dodnes šokuje otvorenou sexualitou a brutalitou, matné (a samozrejme úplne zbytočné, producentom išlo len o peniaze) voľné pokračovanie z roku 2006 ponúka max. minútu vzrušenia. Namiesto neho fádny režisér Michael Caton-Jones (ROB ROY, ŠAKAL) znudene ukladá jednu nenápaditú scénu hneď vedľa druhej. Keby do snímky nezaradil podarenú úvodnú jazdu, škodoradostný koniec a vtipného policajta v šťavnatom podaní Brita Davida Thewlisa (OSTROV DR. MOREAUA), neviem neviem. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/mladezi-nepristupne/58-zakladny-intinkt-2-40- Kino Považan 2006 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco strašného,ale výsledek byl ještě horší. To, že toto pokračování nemělo vzniknout mi bylo jasné hned od začátku, protože tím hlavním lákadlem původního snímku byl pro mě Douglas a rozhodně ne Sharon Stone. Ta se tady snaží vyškrábat zpět mezi elitu, ale za tuhle svojí roli si zaslouží jenom výsměch. Celý film je extrémně nudný a nedokáže vůbec ničím zaujmout. Dialogy jsou jak vystřižené s erotického filmu a režisér se snad na place vůbec neukázal. Herectví Davida Morrisseye má stejné účinky jako prášky na spaní a jediný David Thewlis to uhrál docela solidně. Tohle je zkrátka velkej průser, kterej by měl honem rychle zmizet v zapomnění. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objevila i slavná londýnská budova 30 St Mary Axe, známá také jako "Gherkin", v překladu "okurka". (Cucina_Rc)
  • Auto, kterým ve filmu Catherine Tramell jezdí, je Spyker C8 Laviolette. (HellFire)

Reklama

Reklama