Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak nečekaně špatného jsem dlouho neviděl. První hodina filmu se vlekla jako dvě, druhá jako tři, Sharon Stone byla až lacině trapná a sexistické narážky, které pronášela v každé druhé větě, nudily. O nesympatickém panákovi, jenž jí byl co do neherectví rovnocenným protějškem, raději ani nemluvím. Michael Caton-Jones ten velkolepý průšvih bohužel nijak zachránit nedokázal, no a John Murphy by si bez Goldsmithova motivu ani "nevrznul". Zcela zbytečný snímek. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone je ešte trochu sexi v tomto filme, ale už to nie je ono. Už to nie je tak zaujímavé ako prvý diel, nemá to v sebe takú normálnu mysterióznosť, toto mi prišlo skôr zvrhlé. Dokonca aj trochu obhajoby zvrhlosti som z toho cítil. Divím sa, že vo filme nechytila nejakú pohlavnú chorobu. Nesympatický film s veľa trápnymi obkecmi okolo sexu a masochizmu. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvním dílem je dvojka propadák. Napětí prakticky žádné, píchacích scén je málo a jsou o ničem. Sharon vypadá i po letech dobře o své charisma už ale dávno přišla stejně jako David Morrissey, který ho asi ani nikdy neměl. M. Caton-Jones ze začátku šikovně rozehrává hru na kočku a myš, kterou postupně mění v břečku korunovanou absolutně trapným koncem. Základní Instinkt 2 by možná ještě ušel jako televizní thriller vysílaný někdy v sobotu o půlnoci, ale jako pokračování Verhoevenova originálu to projel na celé čáře. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Snaha vytřískat ještě něco z ,,jedničky" je zde zjevná. Ačkoliv Sharon tu ještě stále vypadá dobře a hrábě by jste o ní neopřeli (i když asi vyzážisté si mákli) děj je jen řídkým výluhem a zoufalstvím. Veškerá originalita je pryč. Sharon tu už navíc nohu přes nohu nepřehazuje a i když během filmu řekne,,vošukej mě" nemá to už ten šmak co byl v předchůdci. A možná právě proto. * * ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po 14 letech přichází konečně druhý díl. Jednička je výborná a je to film, který z herečky vedlejších rolí udělal hvězdu. Vynikající kombinace psychologie, thrilleru a erotiky se dočkala pokračování. Bohužel druhý díl je mnoho horší. David Morrissey nahradil Michaela Douglase tím nejhorším způsobem. Druhý díl ničím nepřekvapí a už úvodní scéna, velice přehnaná, naznačuje, že se to jedničce nevyrovná. Trapné dialogy se prvnímu dílu nemohou ani přiblížit. Přesto to taková hrůza zase nebyla. Je to klasický dvojhvězdičkový film, ale já mu jednu * přidávám za erotické ztvárnění stále ohromě sexy Catherin Tramellové (Sharon). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • V jedné ze scén donutí Dr. Glass (David Morrissey) Catherine (Sharon Stone), aby nekouřila v jeho kanceláři. Ta následně odhodí cigaretu na zem a usedá na židli. Když později vstává, cigareta je již pryč. (fisus)

Reklama

Reklama