Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hehehe. Eroticko-thrillerový ekvivalent kung-fu filmu. Všetok "dej" a dialógy slúžia len na to, aby preklenuli čas medzi "šteklivými" scénami. Avšak kým aj v priemernom kung-fu filme sa po dávke kecov dočkáme nejakej obstojnej bitky, tu dostaneme len trocha tej vyretušovanej a silikónovej Sharon, ktorá chce, aby sa jej nejaký plešatý blbeček, čo Michaelovi Douglasovi nesiaha ani po členky, vystriekal do úst. Nič proti sexu s MILF-kami, ale keď už, radšej si dám Stiflerovu mámu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si všetko, čo robilo prvý Základný inštinkt zaujímavým, originálnym, nepredvídateľným, napínavým a sexy, a máte Základný inštinkt 2. Úvodné titulky rozdráždia, no akýkoľvek potenciál ostatného sexu vo filme, a že ho je VEĽMI málo a je VEĽMI skratkovitý, pochováva David Morrissey. A ostatní sú na tom podobne - ťažko nájdete castingom viacej sprznený film. Nezachráni to ani Sharon Stone, ktorej zostarnutá ruka pri každom potiahnutí z cigarety zatieňuje jej vymejkapovanú tváričku. Scenár bezmocne parazituje na nápadoch z prvého filmu a vyúsťuje v podpriemerný thriller v štýle Farby noci. Tu sa budú rozdávať Zlaté maliny. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jednička byla stylová, napínavá a velmi sexy, herci (v rámci žánru) přesvědčiví (chemie mezi Stoneovou a Duglasem fungovala více než výborně) a celé to bylo skvěle natočeno. A Sharon Stone byla mladá a žádoucí. O čtrnáct let později nic z toho neplatí - Sharon stárne a je mizerná herečka, na režisérské sesli sedí velmi průměrný řemeslník Caton-Jones, scénář je trapnou kopií jedničky ovšem bez překvapení, zajímavých zvratů a zajímavých dialogů, a hlavní mužská role je tak zoufale špatně obsazená (od začátku je jasné, že tohle není pro Catherine důstojný protivník, a že si s ním bude dělat, co se jí líbí)... Když jsem si přečetl, že chce Stoneová režírovat trojku, bylo mi jí strašně líto. Už ve Varech prokázala absolutní absenci soudnosti a kontaktu s realitou, ale tohle... P.S. Ty vystřižené sexuální scény, co kolují na internetu, jsou opravdu tím jediným zajímavým na tomhle snímku. Film samotný (natožpak uvážíme-li, že jde o pokračování Základního instinktu) je naopak skoro bez sexu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Znáte to, občas je film tak špatný, až u něj dostáváte záchvaty smíchu. Kdyby Caton-Jones ještě trochu přitlačil na pilu, mohla z toho být sofistikovaná parodie na užvaněné filmy s "promyšlenou" zápletkou, "božskou" sexy mrchou a nepřekonatelným "sexuálním napětím". Tohle všechno je tu podané tak levně (zvedněte ruku, komu Sharon připadala sexy) a neuvěřitelně, neuvěřitelně hloupě, že se u dialogů ústřední dvojky válíte smíchy. Jiný způsob, jak si tenhle film alespoň trochu užít, neexistuje. Záhadou mi je, jak se do filmu dostal šašek typu Davida Morrisseyho. Úplně slyším Sharon: "Ne ne ne, Harrison Ford je na mě moc starý, Liam Neeson vedle mě vypadá moc sexy. Pošlete mi sem toho anglickýho sráče z komparzu. Ne Rickyho Gervaise! Toho druhýho!" ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nevyzeráte na to, že by vás to zobralo.“ – „Ale zobralo. Ktovie, či sa ešte niekedy urobím.“ Obávam sa, že čas zabudol už nielen na niekoľkoročný rachot, ktorý predchádzal prvej klapke ZÁKLADNÉHO INŠTINKTU 2 (zmena režisérov, hercov, scenárov, pre každého, kto to svojho času natešene sledoval, neuveriteľné šachy), ale i na samotný film. Ak Verhoevenov originál zo začiatku 90. rokov dodnes šokuje otvorenou sexualitou a brutalitou, matné (a samozrejme úplne zbytočné, producentom išlo len o peniaze) voľné pokračovanie z roku 2006 ponúka max. minútu vzrušenia. Namiesto neho fádny režisér Michael Caton-Jones (ROB ROY, ŠAKAL) znudene ukladá jednu nenápaditú scénu hneď vedľa druhej. Keby do snímky nezaradil podarenú úvodnú jazdu, škodoradostný koniec a vtipného policajta v šťavnatom podaní Brita Davida Thewlisa (OSTROV DR. MOREAUA), neviem neviem. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/mladezi-nepristupne/58-zakladny-intinkt-2-40- Kino Považan 2006 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Základní instinkt 2 měl od studia zelenou už několik let, ale natáčení vždy ztroskotalo, když Sharon Stone vetovala každého z kandidátů navrhnutých na svého hereckého partnera. Honorář (13,6 mil. dolarů) totiž dostala, ať se natáčelo nebo ne. (imro)
  • Auto, kterým ve filmu Catherine Tramell jezdí, je Spyker C8 Laviolette. (HellFire)
  • Rupert Everett veřejně vyjádřil svůj vztek potom, co ho Chris McGurg ze společnosti MGM odmítl jako "perverta, kterého by v této roli Američani nikdy nepřijali". (akisha)

Reklama

Reklama