Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na otázky terorismu z jiného úhlu je fajn, dokonce moc fajn. Odborník na extrémní výslechy a agentka FBI mají zlomit zadrženého teroristu – ona používá tradiční „lidské“ postupy, on „nelidské“ mučení. Oba jsou na stejné lodi, i když jsou naprosto odlišní. A nakonec z vyšetřovacího týmu nejenom právě agentka je ochotná obětovat své zásady pro dobro většiny. Námět je skutečně zajímavý (dokáže mučení jednoho vyvážit životy milionů?), ale celkový dojem sráží několik banálních situací. Líbila se mi nevyzpytatelnost děje, jeho nejednoznačnost, ale když ze sebe Samuel L. Jackson při dopadení manželky zadrženého vyhrkne, že tohle je ta poslední šance ke zlomení atentátníka a že to nikdo nesmí posrat, tak jsem se domníval, že to následné je pouze dobře sehraná hra!! Ale když mimo jiné onu manželku podřízne jako prase na porážce nebo když jeden z hlavounů vytáhne bouchačku a nechá se o ní teroristou školácky obrat, tak můj zájem o tenhle ryze americký výlet výrazně klesá (ostatně celé jednání armádních představitelů je poměrně k smíchu). Prostě druhá polovina, ve které jsou paradoxně ty nejsilnější momenty, s nevyvratitelnými logickými lapsy vypadá jako šitá někde v poklusu.. Herecky nadprůměrné!! Velká škoda.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Připravte se na odpočet....za deset vteřin před Vámi vybuchne deset kilo semtexu...10...9...8...7...6...a nebo víte co? Pusťte si tenhle film. Sice to není nijak velká jízda plná akce, ale dokáže to zaujmout. Já v tom nic zajímavého nevidím. Film je natočen v době, kdy je jeho problém aktuální. Herci hrajou takovou tu rutinní klasiku a celkově je film spíš zapadlá záležitost, než aby stál za větší pozornost. Ono se ale ani není čemu divit... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to dost silný a hutný film. Terorista v podání Michaela Sheena v něm dostává od nelítostného Samuela L.Jacksona pořádně do těla, protože on si vzal na starost jeho výslech a prostě rozmístit atomové bomby po USA se nemá. Terorista je napůl blázen, a tak se z něho přiznání, kam bomby umístil, nedá vyrazit za pomocí tradičních metod mučení, jako je strhávání nehtů nebo elektrošoky, a protože čas kvapí, je třeba zajít až k nemyslitelným metodám (odtud pramení originální název filmu), jako je likvidace jeho manželky i dětí před zraky teroristy. Tenhle film jde hodně pod kůži a svůj nemalý podíl na tom mají nejen vynikající herecké výkony všech zúčastněných, ale i kvalitní režie Gregora Jordana, která je dost realisticky pojata, aby byl zážitek, pokud možno, co nejpůsobivější a konec filmu, pokud možno, co nejméně odhadnutelný. Závěr filmu jde sice velmi do extrému a není až tak působivý, jak by mohl být, protože se z něj vytratí "uvěřitelnost", na kterou před tím po celou dobu dovedně kladl důraz, ale rozhodně se jedná o originální až výjimečný filmový počin, který na téma terorismu pohlíží z jiného úhlu, než je divák zvyklí. A diváka ani trochu nešetří. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud umístíte Američanům na domácí půdu trochu toho štěpného materiálu a odmítáte sdělit kam, stanete se ihned jedničkou draftu na waterboarding. Jste-li ale drsoň ze speciálních jednotek a takovéto vodní hrátky používáte s manželkou jako romantickou předehru, musí nastoupit tvrdší kalibr! Třípismenné agentury se rozhodně neserou a hned od startu na vás nasadí to nejstrašnější, co mají - tu morálně dokonalou paní z Pošty pro tebe, která vám s výrazem chcípajícího štěňátka zarecituje do xichtu, jak jste totálně v prdeli i s celou rodinou. To prostě nemůže nikdo vydržet a vy si jen přejete, ať už ta baba proboha zavře hubu a vy si můžete užít vynikajícího strýčka Jacksona a jeho "speciálního zacházení". ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moc peněz tvůrci neměli, ale udělali to nejlepší co mohli a k hodně zajímavému scénáři koupili tři skvělé herce. Nebudu vám nic nalhávat. Na nich a na tom čemu čelí stojí celý film. Občas jsem si říkal jaká je to škoda, že těch peněz nebylo víc, protože pak by zmizel televizní look, laciné kulisy a intenzivní mučící scény by mohli být střídány i s nějákou tou akcí. Pak by to bylo opravdu něco. Nic z toho se nikdy nestalo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)

Reklama

Reklama