Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film, v ktorom prekvapivo nejde o záchranu ľudí hrdinskými psami, ako by ste čakali z fotiek a disneyho klišoídnej produkcie. Frank Marshall hrá opäť férovú hru a vedľa detí, ktoré si tu vedľa roztomilých hafanov nájdu aj jednu komickú postavičku (Jason Biggs), nedráždi ani dospelácky intelekt a odpudzovače sentimentu. Jeho množstvo je unesiteľné, herci si v rámci žánru odvádzajú slušný nadštandard. Scény so sólo psami sú zvládnuté parádne a príroda je krásna. Trochu prekáža iba dĺžka filmu - v druhej tretine mu dochádza dych. Ak ale mäknete už len pri pohľade na smutné psie oči, budete to mať za 4*. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

V rámci „psích“ filmů patří Osm statečných k absolutní špičce. Frank Marshall si sice nedpustil trošku toho patosu, který navíc dokresluje hodně podbízivá hudba, ale nabízí nám i syrové osudy smečky psů, do nichž patří i nelíbivé události, jako napříkad smrt některých z nich. Psí herci jsou vůbec fantastičtí a jestli film někde vázne, tak v nadbytečně působících scénách z USA atp. Žádný z herců zkrátka není takový kalibr, aby mohl konkurovat těm čtyřnohým krasavcům. Tím nejlepším jsou scény z divočiny – přenádherná arkticky vyhlížející krajina je skvělou kulisou pro dojemné, místy napínavé a jednou dokonce i lekavé scény ze života psů. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hudba Kirka Francise správně vykresluje atmosféru. Scény s psisky parádní, ale jak se jim do toho začnou motat lidi, tak dramatičnost klesá. Počítačově vytvořený tuleň na akčnosti nepřidá - i když sledování tuleního lovu na psa je zajímavé. Závěr a převažující azurová obloha splňují požadavky rodinného filmu. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Ledovce, sníh, všude bílá plocha a krásné záběry toho všeho. Nejlepší částí filmu jsou scény se skvěle vycvičenými psi, kteří by za svoje role zasloužili oskara:-) Jejich příběh je smutný, zajímavý a táhne celé dílo. Kdo má doma psa, hodněkrát ho film chytne za srdce. Na druhou stranu část filmu kde hrají lidé je místy nezáživná, zbytečně protahovaná a závěrečnému setkání se psy mi chyběl větší náboj a trošku víc reality v chování psů. Ale jinak je to solidní film, který bych nenazval ztrátou času pro ty, kteří mají tato stvoření rádi. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, který v hodnocení trochu doplácí na předsudky vůči Walt Disney. To ale zde nemá cenu rozebírat. Mně se to líbilo, začátek byl docela akční a napínavý, střední pasáž poněkud zvolnila a závěr v podobě bitky o velrybí maso, dostal zase šmrnc. Příroda byla překrásná (natáčelo se např. v Grónsku a v Kanadě), hudba byla líbivá a herci mi nikterak nevadili. Trošku bych si možná představoval lepší scénář a tak o 15 minut kratší stopáž, ale jinak jsem velice spokojený. Jedná se fakt o povedený film a když to řeknu i já (kočkař, nikoli pejskař), tak na tom něco bude. Ti husky jsou prostě úžasní. :-))) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Protože se počasí v Kanadě mohlo dramaticky změnit každých několik minut, měli tvůrci na každý den připraveny tři různé scény, aby se mohla podle podmínek natáčet kterákoli z nich. (hippyman)
  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)
  • Filmaři ve spolupráci s Birds & Animals vytvořili psí tým ve složení: sedmiletá Koda Bear, která hrála Mayu; šestiletý D.J., který hrál Maxe; tříletý Noble, který hrál šedého Shadowa; dvuletý Dino, který hrál Bucka, čtyřletý Floyd a tříletý Sitka, kteří ztvárnili dvojčata Deweyho a Trumana; tříletý Jasper, který hrál rebela Shortyho a čtyřletý Apache, který hrál veterána Old Jacka. (hippyman)

Reklama

Reklama