Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Na rozdíl od jiných kolegů se více věnujete pacientům, než tomu, jak mi lézt do zadku. Riskantní, ale cením si toho." Takové jmenování řádnou lékařkou Liz velmi potěšilo, ale následující čelní střet s náklaďákem v ní vzbudil pochyby o smyslu potlačování osobního života. Ve funkci skoro živé mrtvoly jí nejvíce rozčiluje duševně skoro mrtvý David, který se nastěhoval do bytu k její duchovní verzi. Přes drobné komplikace, jakými jsou nadržená sousedka, doktor s vášní pro odpojování pacientů od přístrojů nebo svištící sekáček na maso, spěje příběh k jedinému možnému konci. To by tolik nevadilo, ale po svižně humorném úvodu přichází na řadu už jen tuctová romance. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Just Like Heaven" je nakoniec veľmi príjemnou a dobre napísanou romantickou komédiou. Mark Rufallo a Reese Witherspoon majú medzi sebou dobrú chémiu, film má dobré srdce a celkovo mám pocit, že vie človeka dostať aj do príjemnej nálady. No povedal by som úprimne, že keď sa to sústredí na komédiu tak je to vynikajúce. Keď sa to sústredí na romantiku, tak je to tiež celkom príjemné. Kde mám osobne s filmom trošku problém sú jeho záverečné momentky, ktoré sú neskutočne nalinajkované a spracované ako klasická hollywoodska romantická komédia. A nezabudneme na bozk z pravej lásky a všetky tieto veci, ktoré sa dejú v rozprávkach. Takže v tomto smere mi záver trošku film pokazil, no na druhú stranu sú všetky časti predtým na dobrej úrovni. A funguje to najmä preto, lebo si viem oboch hlavných hrdinov predstaviť ako skutočný pár a dávajú tomu veľkú dávku srdca. Myslím si, že ak máte radi romantické komédie, tak si to čeknite. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Docela povedená romantika, které body přidává hlavně celková příjemnost a relativní absence velkohubých prohlášení o lásce. Je to tak za 3,5, ale díky spokojenosti mé drahé polovičky a díky tomu, že se mi to líbilo o dost víc než některé značně přeceňované kousky tohoto žánru (jako například můj evergreen 4 svatby a 1 pohřeb :)), zaokrouhluji nahoru. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na takovéto filmy je potřeba se dopředu řádně naladit. Vypnout a nečekat zázraky. I když se ráda dívám na dramata, takovou romantickou komedií na odreagování nepohrdnu. Ano, najdou se nelogičnosti a nedomyšlená hluchá místa ve scénáři, podobný námět může připomínat film Duch, který se dnes shodou okolností vysílá v televizi také, ale přece jenom to není úplně tuctový romantický film. Je tu spoustu vtipných momentů a ty vtipy jsou inteligentní a ne trapné. Je tu sice hodně cukrkandlu, ale to je u takovýchto filmů účel. A tohle má něco navíc - dva hodně sympatické herce, kterým to spolu sluší a kteří nevypadají jako prkna, když hrají... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Můj milý, cynický Chewie. Ta romantika (resp. přeslazený konec) to právě zachraňuje - nebýt jí, nevyškrábal bych se ani při své jemně melancholické náladě na snesitelných 50%. Slovní hrátky s mrtvolama jsou sice fajn, stejně jako Watersova decentní režie, ale na tak řídký děj by se určitě šiklo naložit víc primitivních vtípků. A vsaď se, že holky budou u hepáče bulet jak my na funuse The Rocka. Vono si to ty svoje divačky najde... :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Komedie s rozpočtem 58 milionů vydělala v kinech severoamerického kontinentu během prvních tří dnů promítání (16.-18. 9. 2005) 16,4 milionů dolarů a celkový výdělek byl něco 48,3 milionu. Celosvětově pak 102,9 mil. (imro)

Reklama

Reklama