Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Psema 

všechny recenze uživatele

Just like heaven je přesně mířeným projektilem do srdcí těch, co potřebují doplnit zásoby romantiky. Nejedná se o žádný přelomový snímek, ani o žádného pokusného králíka, ale o klasicky střiženou romantickou komedii, která si nehraje na nic víc než je, pouze dělá svoji práci. A musím dodat, že ji odvádí hodně solidně. Scénář je samozřejmě průměrnou záležitostí a najdete v nich hromadu logických i nelogických děr jako v Bagdádu po náletu, ale také je zde pěkný jemný humor se spoustou jízlivých narážek a vtípků. NO dobře těch vtípků tam zas tak moc není, jenomže sladce roztomilé Reese a sympaťákovi Marku Ruffalovi to zkrátka odpustíte. Vše je zaobalené hrozně hezky, ať už decentní režie, lehce přeslazená kamera, hodně přeslazená hudba, jo je mi jasné, že na někoho je toho cukrkandlu až moc, ale ono to zkaženou náladu vážně pozvedn.:) Film vhodný nejen pro romantičky (ty si pobrečí každopádně), ale i pro standartního, možná i mužského diváka. :) Objektivně musím dát 3*, ale my romantici si jednu přičteme, že? :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, která si na nic nehraje a dokáže dobře zabavit, sice je hodně lehce předvídatelná, takovým tim stylem, že hned od začátku už víte jak se bude zhruba odvíjet celej příběh a jak to asi skončí, ale nijak zvlášť to zase nevadí, protože jinak sem se docela bavil a někdy to je fakt vtipný ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Z tých amerických romantických komédií prvých rokov nového milénia sa táto aspoň dala pozerať a bola celkom milá. No znova nevedeli vytvoriť normálne vzťah medzi dvoma ľuďmi a tak sa tu uchýlili k fantasy. Reese Witherspoon patrí k herečkám, ktoré sa mi páčia a preto sa mi tento film páčil ešte viac, bol dosť dobrosrdečný aj keď miestami bláznivý. Je to pohodový film, kde však to obojstranné zamilovanie bolo opäť dosť rýchle, no bolo to pekné. Jeho dejové body ničím nevynikali, ale opakujem, dalo sa to pozerať bez výraznejších pocitov trápnosti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že duch hází stín, sedá si na postel, nenosí Hopkirkovo bílé sako a neumí to s hrnčířským kruhem - tohle je cajdák! Cajdák, po kterém mi doktorka Elizabeth bude muset změřit hodnoty cukru v krvi. Cajdák, po kterém chci při skromném obřadu v kapli říct M.Ruffalovi své ano. Cajdák, který má společného s hlavní hrdinkou to, že dlouho zůstal na půli cesty (k dobré romantické komedii) a jenž je průhledný jak hlava tenisové rakety bez výpletu. Slzami jsem promáčel dva balíčky z desetikusového paklu Big Soft, abych se v jednom okamžiku dějového zvratu zařekl, že pokud dojde k hudlanovému "vzkříšení" ala Šípková Růženka, tak zbytek kapesníků sním. Tři dny jsem je ze sebe dostával... ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

,,A co když je to pravda?" není dobrým filmem jak by se mohlo na první pohled zdát. Tedy v žánru komedie -romantika. Reese zde ničím nevyniká a její postava není ani zábavná. To platí o filmu jako celek. Milovníci romantických filmů mohou být akorát ukojeni tím, že konec skončí naprosto typicky. Není to film, který bych opět vyhledával. Přesto je zde Reese opět rozkošná. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Přestože Elizabeth (Reese Witherspoon) prochází coby duch zdí či stolem a nemůže vzít do ruky například telefon, na postel se posadí bez problémů. (CrownThomas)

Reklama

Reklama