Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Zhliadnuté o rok neskôr, znižujem na 3*. Bola som trochu ohúrená, ako to Witherspoon a Ruffalom spolu pristane, ale po ďalšom zhliadnutí už ma rušil mierne presladený dej, alebo skôr bol sladký v nesprávnych chvíľach. Logue super. Vyslovene to ale kazili chyby, ako tu už mnohí spomenuli... duch v aute.. na posteli.. tieň.. Ukrátili tak film o možné vtipné scény. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co byste lidi ještě chtěli..? Bez jakéhokoliv očekávání jsem si vychutnal tuhle duchařskou romantickou komedii, která mi o sobě leccos prozradila ve chvíli, když jsem si přečetl jméno režiséra. Mark Waters si zajistil slušné renomé „lohanovskými“ komediemi Mezi námi děvčaty (inteligentní klenot současné pseudokomediální produkce) a Protivný sprostý holky. Má správný cit pro načasování a podle mého ani tentokrát širokou diváckou obec nezklamal. Zahradní architekt David pochoval ženu, s plechovkami piva a na pohodlném gauči přežívá v novém podnájmu s úchvatným výhledem na San Francisco, než mu cestu zkříží lékařka Elizabeth, která je tak trochu.. však víte. A která ho tak trochu.. však víte. A on díky ní.. však víte. Nicméně i několikrát profláknuté fórky fungují alespoň na chvalitebnou, má to spád (vyjma lehce zazděného finále), humorné okamžiky, všestranného Marka Ruffala a roztomilou Reese Witherspoon, mezi kterými to náležitě jiskří. Takže se vzpomínkou, kolika komediálním výplachům jsem dal nadhodnocené tři hvězdy, nakonec volím takhle.. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá romantická zábava. Je to pravdaže hovadsky predvídateľné, ale hlavné duo pôsobí tak rozkošne, skvelo im sekundujú aj herci v podporných roličkách (napr. Jon Heder ako okultista: "Ufológia, pche, paveda.") a sypú sa jedna vtipná scénka za druhou. Koniec bol trošku príliš rozťahaný, ale aj tak je to skvelá nenáročná romantická komédia, ktorá neurobila dieru do sveta, ale to po nej aj tak nikto nechcel. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Můj milý, cynický Chewie. Ta romantika (resp. přeslazený konec) to právě zachraňuje - nebýt jí, nevyškrábal bych se ani při své jemně melancholické náladě na snesitelných 50%. Slovní hrátky s mrtvolama jsou sice fajn, stejně jako Watersova decentní režie, ale na tak řídký děj by se určitě šiklo naložit víc primitivních vtípků. A vsaď se, že holky budou u hepáče bulet jak my na funuse The Rocka. Vono si to ty svoje divačky najde... :-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +velice příjemná Reese Witherspoon, poprvé se mi líbil Mark Ruffalo, dobře napsané postavy, příběh, vtip, romantika, emoce, námět, závěr -s tímto námětem se dá vytvořit mnoho scénářů a já bych se rád podíval na všechny, bohužel jsem viděl jenom tento jediný (výsledný film)/// Já prostě zbožňuji žánr romantická duchařina :-) Ostatně cokoli co je fantasy, nadpřirozené nebo alespoň trošku mysteriózní je pro mě zajímavé, ale ve spojení příjemné a vtipné romantiky jsem úplně štěstím bez sebe. Od začátku až zhruba do poslední čtvrtiny je film sice vyprávěn trošku křečovitě a občas jsem přemýšlel jestli to mám brát především jako komedii nebo víc jako fantasy. Prostě jsem čekal co z toho vyplyne a jak se to bude odvíjet. Některé momenty mi přišli přehnané (vymítání duchů), ale v rámci žánru to tak má asi být. Závěr mě však rozcupoval úplně nepřekonatelně, prostě člověk aspoň s trošku romantickou duší bude dojat./// Celkem 89%/// ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Přestože Elizabeth (Reese Witherspoon) prochází coby duch zdí či stolem a nemůže vzít do ruky například telefon, na postel se posadí bez problémů. (CrownThomas)
  • Hlavní hrdina David (Mark Ruffalo) má během dne různou podobu vousů. Jednou je lehce zarostlý, za okamžik zase hladce oholený a naopak. (CrownThomas)

Reklama

Reklama