Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 1

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (961)

Sundance23 

všechny recenze uživatele

Jelikož se jedná o pět let starý film a já ho viděl teprve nedávno musím dát aspoň čtyři hvězdy,stejně napínavých horůrků je až na pár vijímek (Rec,The Stranger)opravdu málo. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro klaustrofobiky a začínající jeskynáře! Atmosféra je vskutku vyvedená, jeskynní obyvatelé nechutní, bojové scény vyostřené. Škoda nedotaženého scénáře a zaměnitelných necharismatických hrdinek (snad s výjimkou Juno). Dialogy jsou čistá vata, ale ještě víc mi vadily skokové změny chování postav. A střih bych uvítal méně častý, aby se vyhorocené scény nepotácely v temném chaosu. Osobně jsem se moc nebál, jeskyně mi nevadí, ale věřím, že pro někoho múže být tenhle film silný zážitek. Tři hvězdy, ale jestli někdo váhá, jestli s tímhle filmem ztrácet čas, tak jo, leckterý horrorový fanda to jistě ocení na čtyři. K vidění je i stejně zbytečná smrt jako v nedávno viděném norském Mrtvém sněhu. ()

Jiu 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to pokazil okamih keď filmári presne ukázali, čo v tme číha (no ale aspoň sa po hodine nudy konečne niečo stalo). Ako divák som potom úplne stratil nejakú potrebu báť sa, skôr som sa zabával na Rambo štýle zvyšku filmu, neskôr som sa zabávať pri nezmyselnom finále prestal... ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Svižný úvod a pak ta ničivá klaustrofobická atmosféra. Celou dobu jste rozklepaní a zatínáte zuby. Herečky excelentní a ta psychologická hra postav podle mě vyšla. Bravo! The Descent se povedl a v nabité konkurenci si doslova vybojoval svoje místo. 7.5/10 ()

LukyNike 

všechny recenze uživatele

Nezajímavě natočené, postavy nesympatické, bez nějaké pointy nebo zvratu nebo jsem v tom aspoň nic takového neviděl. I ty příšery byly spíše komické. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horor to nebyl, ale dalo se na to dívat. Během filmu mě napadlo, jak se takový obyčejný mejdan uprostřed jeskyně s partou čtyřicátnic a hrstkou gigolíků může pořádně rozjet. Krvavá párty někde v podzemí je asi hitem. Jinak výkony hereček byly vskutku pěkné, chvílemi jsem měla strach o ty potvůrky, protože jim tam píchaly do očiček a vrážely železné karabiny do zad. ()

Rýža 

všechny recenze uživatele

A tohle mělo být jako co? Šest nesympatických kravek, nelogické a idiotské dialogy, půlku filmu se chovaj jako totální slepice - ups, zlomil se mi nehtíček, aby se z nich v druhý staly Xeny kombinované s Robocopem a horolezeckým cepínem mastily příšery jak Barbar Conan v nejlepší formě. Ostatně už první pětivteřinový letecký záběr na les s nápisem "Kdesi v Apalačských horách", pak střih a další záběr na ten stejný les s popiskem "One year later" ... hm, je sice hezké, že je tam prodleva rok, ale už ne tak moc hezké, že člověk nemá tušení vod čeho. Ostatně úplně stejně jsem nebyla celý film schopna identifikovat rozpory mezi postavami - to byly lesbičky a nebo se jim něco stalo se starejma? A co tam dělalo do děcko s dortem? A dokonce dvakrát? A A ty lekačky? Ooo probůh, ty byly tak nepředvídatelný, až jsem si tak v 75% byla schopná tipnout (a to dobře), cože přesně na ně vyskočí. Hvězdička za ty klaustrofobní tunely, ty byly fajn, ale ten zbytek? Hrůza děs, já vím, že v hororech stejně (skoro) všichni nakonec zařvou, ale i tak to nemusí být absolutní idioti (krávy) s íkivé tykve. ... a že to má druhý díl, na to vsadim boty ... a schovám si ho na nějakou "sváteční" příležitiost:) ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Už jsem nedoufal, že někdy uvidím Gluma jinde než v provařené trilogii. A najednou je jich tu v této jeskynní show hned několik....a řádně obtěžujících. Celý film je znehodnocen dosti pitomou pointou, ale tak už to u spousty hororů bývá.... ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Po menší hororové pauze jsem si zase u tohohle filmu málem z leknutí stříknul do textilu. Descent sází na tísnivou atmosféru neprobádaných jeskyň a strašidelnou partu znetvořených humanoidů, což se ukázalo jako dobrý tah a proto by se v průběhu filmu dalo napětí krájet. Ke konci sice film trochu ztrácí grády a vztahy mezi děvčaty jsou trochu mimo mísu, ale kdo potřebuje omáčku, když má maso... ()

Ronaldo79 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejděsivějších hororů 21. století, odehrávající se v tísnivé atmosféře podzemního skalního komplexu. Výborné zrůdy(působí mimořádně děsivě), hrdinky sympatické, atmosféra by se dala krájet. Vyvrcholení filmu, kdy Sarah vybíhá po ostatcích směrem k dennímu světlu za doprovodu hrdinské hudby, je fenomenální. Jen té úplně poslední scéně se Neil Marshall mohl vyvarovat, byla to naprostá zbytečnost, která se do filmu nehodila. 9.5/10* ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Nejstrašidelnější scéna byla asi ta, kde si ženská zlomila nohu. Po šílenostech v jeskyni mají dámy stále perfektní rtěnku, to trochu kazí efekt. A příšery nápadně připomínají skřety z Pána prstenu. ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jeden z nejlepších hororů a z jistých důvodů asi i trochu nadhodnocený. Někdo má strach z uzavřených prostor, někdo z výšek, někdo se bojí pavouků, mě děsí, že bychom někde daleko od civilizace zkoumali nový jeskynní systémy, v absolutní tmě, prolézali nějakou úzkou štěrbinou a já bych samozřejmě prolézal poslední a ve chvíli, kdy už jsou všichni na druhé straně a mám lézt já, se začne zamnou něco hýbat nebo uslyším nějaké zvuky, grrrrrbrrrrrrnéééé. Všeobecně tma není zrovna moje hobby :) ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Samozrejme film som videl už strašne dávno ale dostal som naň zase chuť a musím povedať, že aj po tých rokoch je naozaj skvelý.Klaustrofobické prostredie a celkovo prostredie jaskýň bolo naozaj nepríjemné.Príšery hnusné a vďaka tomu sa dali robiť super ľakačky.Akurát hlavná hrdinka je strašne nesympatická krava.Pre mňa najlepšia postava Juno.U mňa za 5*. ()

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Jeden z nejlepších britských hororů první dekády 21. století (kam se na něj hrabe Wilderness nebo tak opěvované Eden Lake). Úvodní sjezd řeky je dramatický, ale s dobrým koncem, a divák si může povšimnout, že vztahy mezi přítomnými budou zřejmě komplikovanější. Pak nastává první skutečně hororový zvrat - a to jsme stále teprve na začátku. Uplyne rok a kamarádky se chystají na náročnou jeskyňářskou expedici. Pokud čekáte pouze boj na život a na smrt s "mazlíčky", dočkáte se mírou vrchovatou. To ale není všechno, protože pobyt v samotném prostředí jeskynního komplexu je náročný i ve scénách bez příšerek - často z té představy bezmoci ve stísněných chodbičkách mně bylo ještě hůř než ze samotných krvežíznivých predátorů. Nepřáteli však nejsou jen oni a klaustrofobní prostředí, ale i nevyřešené vztahové konflikty (moje počáteční podezření se potvrdilo), které vylezou z temnoty stejně jako ony záhadné nestvůry. Ani v situaci, kdy jde o holý život, není jednoduché odpustit staré hříchy. Pokud vás tento film zaujme, doporučuji i jeho pokračování, které je ve stejném duchu a není podle mě zase o tolik horší. ()

xkupka07 

všechny recenze uživatele

První polovina nádherně klaustrofobická!!! Husí kůže. Ale druhá půle? Tak tak zásadní rozdíl v kvalitě mezi půlemi filmu jsem už dlouho nezažil. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je nudná a příliš zdlouhavá. Vůbec nechápu, proč holky do jeskyně šli, to je mi doteď záhadou. Jinak celej film je asi tak realnej jako seskok padákem mimo atmosféru. Film je plný chyb a nesmyslných scén. Taky jsem si myslel, že otevřená zlomenina nohy bolí o něco víc, ale jinak holky byli celou dobu docela v klidu, žádnej stres. Zatarasila se jim zpáteční cesta, no co už, najdem jinou cestu. V hlavě mám tolik chyb z filmu, ale nechám to být. V druhé půlce přichází na scénu příšerky, které film trochu rozjedou. Zde zjistíme, jak jsou holky opravdu odvážné a že je příšerky vůbec nerozhodí, což mě opět překvapuje. Film v druhé půlce dostane svižnější tempo a alespoň trochu vypadá jako horor, na který si snaží celou dobu hrát. Překvapuje mě hodnocení ostatních, asi to nesmím brát tak vážně a víc jsem se měl povznést nad různými situacemi. Film je pouhým průměrným hororem, na který se dá lehce zapomenout. Moje hodnocení: 45% ()

Sista 

všechny recenze uživatele

má to svoje chybičky a pár nelogičností - viz Djkoma (nicméně pochybné teorie o ženách, které nemůžou vydržet v jeskyni dýl než hodinu a mutantům se budou bránit zřejmě pilníčkem na nehty nech příště opravdu raději být...) a také ta scéna, jak má příšera hnátu na hlavě hlavní hrdinky a nepozná to a jde dál..jestlipak si tvůrci filmu někdy položili ruku na hlavu? Mezi lidskou hlavou a studenou mokrou skálou je opravdu pár rozdílů, poznatelných na první omak..no, nebudu rejpat, protože kromě výše zmíněného mám už jen samou chválu - neskutečná atmosféra, střih blížící se genialitě, napětí i lekačky ve správném poměru..pointa není nijak silná, ale rozhodně není odsouzeníhodná, jak jsem se dočetla z pár komentářů. btw: zdálo se mi to, nebo je tam k závěru pár odkazů na Kill Billa?:) ()

hakon 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený horor, který těží hlavně z atmosférického prostředí a pojetí, kterým Marshall svůj film dokázal obohatit. Divák se tak dokáže perfektně vcítit do kůže kamarádek, které nacházejí v jeskyním systému mnohem víc než čekaly. Ačkoliv jde o béčkový film bez naprostého potenciálu, Neil si z toho hlavu neláme a servíruje nám originální lekačky, nechutné nestvůry a příjemný konec, který rozhodně potěší podobně jako Hory mají oči. ()

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama