Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 1

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (959)

SK_sprco 

všechny recenze uživatele

Zozaciatku extremne klaustrofobicke. Atmosfera sa da krajat. Nic lepsie ako vidiet hlavnu hrdinku s palcarom v rukach. Spociatku klasicka tunelovka sa zmeni na vyvrazdovacku, ktora patri v ramci zanru urcite do nadpriemeru. Ano, ma to svoje muchy - najma co sa tyka zaveru. Avsak ked si zoberieme film ako celok, tak pan Marshall dokazal natocit vyvazeny horor, na ktory je sa radost (ne)pozerat. Malokedy sa cloveku stane ze pri danej scene radsej zavre oci :) Prvych 60 minut je to tutova palba a strela do cierneho. ()

Kate Proud 

všechny recenze uživatele

Tomuto hororu nechybí napětí, akce a děj je v celku snesitelný.U pádu do tmy jsem se chvilkami potila strachem což je dobře.A plus? Miluji horory s nějakými ''potvůrkami'', takže s klidem můžu dát 4* ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Patří k jen pár hororů, které si pustím znovu a vůbec mě nenudí. Atmosféra je ve strašidelnosti na úrovni Noci s nabroušenou břitvou ne-li ještě více. I já jako fanoušek hororů, který jsem už viděl spousty, tak sem se bál, co nového v ději nastane. Při několika scénách mi doslova mrazilo v zádech. Ve srovnání s japonskou libůstkou, Nenávistí jen o strašně málo pokulhává v pocitu vystrašenosti. Konečné rozuzlení jsem nečekal, naopak spíše že ani 1 z holek se nedožijí čerstvého vzduchu. ()

denissm 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené,když prolézali úzkými průlezy tak se mi u toho i špatně dýchalo,z těch malých prostor.Hezky strašidelné ,napínavé a konec který slibuje konečnou úlevu s překvapením nepřichází. ()

Kstew4ever 

všechny recenze uživatele

Parádní horor...jediný co mi zruinovalo podívání byl otřesnej českej dabing. Chybu napravím a stáhnu v originálním znění! :) ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

Holky si vyrazily do jeskyně,samozřejmě se nemohly dostat zpět,samozřejmě nedaly nikomu vědět kde jsou,samozřejmě narazily na staré jeskyňáře,kteří se vyvinuli v nový krvelačný druh slepého jeskyního člověka.samozřejmě všechny zahynuly.Tohle byl horor pro Bárbíny,který ale trochu nudil nezajimavým dějem,stupidním námětem a uječenými hysterickými ženskými.Je s podivem jak je složité natočit horor.Za druhé zhlédnutí to nestojí,možná ani za první. ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Descent nenahání ani tak strach z nenechavých pišišvorů, jako pocit úzkosti ze stísněných jeskynních chodeb, slepoty ve tmě a nezmapovaného prostoru. Upřímně ztratit se kdesi v hlubinách země, sotva se protahovat těsnými průrvami a navíc nevidět ani na konečky prstů, natož těch svých... tohle na Descent zaslouží čtyři hvězdy. Slepé potvory už jsou spíš třešničkou na dortu, bez které by se klidně dalo obejít. ()

cerva82 

všechny recenze uživatele

nedokazu pochopit, jak hrdinky tohoto filmu mohly vydzet tak dlouho :) Napinavy dej, ktery me nechal ani chvili v klidu. 5 z 5. ()

XpointCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tomu rikam slusny horor! Velmi prijemne prekvapeni! Nejlepe v nocnich hodinach ;). Musim dat 4 hezdy, pac hororova konkurence je pomerne slaba a tohle si je zaslouzi! Vyborne pane Marshall! **** ()

kollera 

všechny recenze uživatele

Jeden z najvýznamnejších horrorov nového milénia. Marshall má neuveriteľný cit pre navodenie brutálnej a temnej atmosféry čo dokazuje hlavne v tomto filme. Od začiatku do konca je divák vtiahnutý do intenzívneho napätia. Pri tomto filme je krásne vidieť, ako na vytvorenie kvalitnej horrorovej atmosféry nie je naozaj potrebné veľa... treba to však vedieť. ()

Martinaa.Tru 

všechny recenze uživatele

Nechápu toto vysoké hodnocení. Starší sourozenec filmu hory mají oči. První část snímku velice dobře zpracovaná, ale děj bohužel vázne, hrozná předvídatelnost scén a nelogický konec. Hvězdičky dávám pouze za dokonalý scifi výkon Shauny Mcdonald !!! ()

ES13 odpad!

všechny recenze uživatele

Herečky byly nesympatický, děj byl o ničem a konec byl trapnej. Pro mě naprostá ztráta času. Film sem pak už musela přetáčet, protože strávit hodinu a půl u takovýhleho filmu, tak bych asi vykvetla. Jediná postava, který sem fandila tak byla ztvárněním Natalie J. Mendozi a ta taky umřela, což mě dosral* ještě víc. ()

mysinecka86 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděla jako středoškolák a ani jsem u něho nedýchala jak jsem byla napnutá. K tomu ještě ty těsné průchody a žádná cesta ven, napětí mezi holkama. Nemůžu hodnotit jinak. ()

-krusty- 

všechny recenze uživatele

EHF: Po delší době film, který zasluhuje absolutorium! Bravo Velká Británie! Bravo Mr.Marshall!! Těch skoro 100 minut není jen o gore a lekačkách, ale o příběhu. Vždyť první mutant je vidět až kolem padesáté minuty!!! Příběh ovšem ani zdaleka nenudí a příjemně nám prostře stůl k opravdové filmové žranici. Poznáme soukromí hrdinek, vztahy mezi nimi, sestoupíme do velké díry, necháme si zavalit jediný vchod/východ, nasucho polkneme při zjištění že jsme v úplně jiném jeskynním systému a za chvíli příjdou první slizouni-glumové... Filmem jsem byl poprvé nadšen, a proto jsem si ho před recenzí ještě jednou dal - a moje nadšení nevyprchalo. Skvělá atmosféra, sympaticky racionální stupňování děje, nádherné exteriéry i interiéry, perfektní kamera i nasvícení (opravdu je v tom filmu hodně tmy), chlad a vlhkost z obrazovky přímo sálá... Připočíst musím solidní gore chvilky, zoufalý konec a co se týče hlavních představitelek-povětšinou krásné a díkybohu docela normální ženské kolem třicítky... Opravdu, tenhle film stojí za shlédnutí!! Miluji THE DESCENT! PS: co takhle natočit i něco "obyčejného" - o ztracených v jeskyni....bez mutantů.....?? ()

Iveta47 

všechny recenze uživatele

Tak pri tomto filme budem veľmi neobjektívna,ale po 30 minútach som to vypla,takže ani neviem či mám právo hodnotiť.To je presne ten moment,keď neviem o čom to vlastne celé malo byť,ale nemám chuť to ani zisťovať.Dve hviezdičky dávam zaprostredie ,kde sa príbeh natáčal inak neviem čo iné by som ohodnotila. ()

Saryk08 

všechny recenze uživatele

Člověk vidí za svůj život hodně hororů a říká si: jo,šlo to,nebylo to špatný atd....,Jde spokojeně spát,ráno se probudí a říká si: na co že jsme to večer koukali?a tak to bejvá u většiny těchto snímků,ale když přijde nějaký,v té době nijak známý Neil Marshall,který měl za sebou pouze nevýrazný i když slušně koukatelný Dog Soldiers,nikdo nemohl čekat něco takhle brilantního.Pád do tmy,je z jedné půlky zkoumání nového jeskynního sytému o kterém hrdinky nemají ani páru a kde by i člověk který nemá problém z malých prostorů měl 100% infarkt a z druhé půlky totální masakr v režii monster z kterých jde hrůza a strach,do toho perfektní výkony hlavních hrdinek v boji o přežití,no prostě skvělé,tento snímek vám utkví v paměti.Přejme si více takových dobrodružnohororových trháků.Palec nahoru 5* ()

charlie.sambora 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tohle koukala asi tak před půl rokem s kamarádkou, říkala jsem si co to je za ptákovinu. Solidně jsme se u toho bavily. Dneska jsem se na to koukla sama a docela jsem se bála, docela dost. ()

Road.Man 

všechny recenze uživatele

Ženy sa vydali preskúmať zatiaľ nepreskúmanú jaskyňu, v ktorej na nich čakajú hladní Smeagolovia. Prvá polovica lepšia ako druhá, hlavne scénka priechodu úzkou štrbinou jaskyne a jej spadnutím. Záver klasická vyvražďovačka, najlepšia (nie práve po psychickej stránke) prežije. ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

Brutální, syrové, ano ano, jsem maximálně spokojen, holky se zachovaly jako "správný" člověk a jednu druhou začaly zrazovat ... brutální, syrové, ano ano, tma, obludy, klasicky zapomenutá mapa, arogantní vedoucí a problém s chlapem, no jak toto může skončit ? :) ()

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama