Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 2

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (960)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu schází pár chlapů, protože jsem se ve všech těch hrdinkách neorientoval a poznal jsem vždycky jen tři, ostatní se mi míchaly. No a pak tomu už neschází asi nic. Napětí to má na rozdávání a potvory jsou fakt brutus. Brutalita je velká a krví se nešetří, prostě žůžo. Akorát bez poslední asi minuty a půl bych z filmu měl mnohem lepší pocit, ten konec byl prostě takovej násilnej. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový vyloženě autorský projekt... Neil Marshall režíroval, sepsal scénář a nedivil bych se, kdyby vergloval i kamerou. Doma vytáhl z harému nejlepší baby a vyrazil s nima natáčet do blízký jeskyně. Musí se nechat, že má slušně odposlouchaný ženský dialekt. Marshall dovede být dostatečně moderní a klaustrofobní, ještě by mu někdo mohl vysvětlit, že dobrý monstrum je pomalý a nevyhnutelně fatalistický, nikoliv agilní piskoř, se kterým si to barbíny natažený na emancipační kopyto nerozdávají v jedný scéně div že ne na férovku přes kung-fu. ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

pokud byl tento film natočen, aby odrazoval od vstupu do pochybných děr (né v případě, že je dírou myšlena kvalitní IV. cenová..), pak v mém případě splnil účel dokonale.. nikam nepolezu..:) páně d-corsovo srovnání s kostrounama mi přijde docela na místě, i když vaterland sám o sobě byl daleko zábavnější.. prostě omáčka kolem něj mi přišla daleko chutnější..;-) a ještě si dovolim malý dovětek - jsem ráda, že i ve filmu mají holčičky podobnou mluvu jako já.. takže: to mě poser..:)) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Netreba na to priveľa fantázie, aby Pád do tmy pôsobil realisticky. Všetko pozitívne, čo som o tomto horore už dávno čítala, sa splnilo. Postavy sa správali vierohodne, niektoré jaskynné scény boli klaustrofóbia sama, napätie sa dalo krájať a vybafnutia spôsobovali menšie infarkty :-) K tomu nejaká tá lahôdka dotvárajúca príbeh (Love each day) a vynikajúci koniec... "Práca s tmou", motív pudu sebazáchovy i niektoré zvuky vydávané príšerami mi pripomenuli moju obľúbenú Čiernočiernu tmu a nečudovala by som sa, keby v nej režisér našiel inšpiráciu (postupne prichádzam na ďalšie pojítka, ale to už môže byť len zhoda okolností a moja predstavivosť:-). Takéto nervydrásajúce horory v podstate nemám veľmi v láske a nerada ich pozerám sama, ale tu dávam 5*, pretože Pádu do tmy naozaj nemám čo vytknúť. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od Neila jsem zatím viděl jen film Centurion a už tenkrát jsem věděl, že to je řezník. Což se u tohoto snímku potvrdilo dvojnásob. The Descent je opravdu působivý atmosférický horor, který těží především z prostředí temné jeskyně a strachu z neznáma. Docela živě si umím představit, jak by dnes (v roce 2012) tohle někdo natočil - použil by nálepku "podle skutečné události" a film by byl natočen třesoucí se kamerou, kde by bylo hovno vidět a navíc by tam byla neustále tma. :-) Samozřejmě příšerky bychom viděli jen rozmazaně, nejlépe zachycené na jednom snímku, že? No představte si, nebylo by to parádní? Odpovím si sám, jasně že ne. A proto musím trochu přisadit a za tu skvělou atmosféru, za těch pár krásných gore efektů a hlavně za TEN KONEC, musím dát 90 %. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Pre potreby natáčania bolo postavených celkovo 6 sád jaskýň. (MikaelSVK)
  • Představitelky hlavních rolí trénovaly v horolezeckém centru v Derbyshire. (TomikZlesa)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama