Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem. Nebavilo mě to, Maggie Gyllenhaal mi přišla dost hrozná, a James Spader pro změnu totálně nezajímavý a bez výrazu. Moc nechápu, co na tom filmu někdo vidí - mně to celé přišlo strašně laciné, rádoby šokující a celkově tak nějak ušmudlané. Zajímavé mi tam přišlo pouze srovnat to s filmem Padesát odstínů šedi, který se mi nově jeví jako jasná vykrádačka Sekretářky - a přesto nemám za sebe problém napsat, že mě Fifty Shades bavilo neskonale víc a dávalo mi větší smysl - v Sekretářce mi žádná postava nebyla sympatická a to, co se mezi nimi odehrávalo, ze mě nedostalo žádné emoce, nebo nedejbože vzrušení. Film u mě navíc dojel na strašlivý český dabing, v němž jsem ho zhlédl. Pro mě osobně celkově ztráta času. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

I kdyby za nic jiného, tak za nepřebernou škálu výrazů očí Maggie Gyllenhaal musím jít vysoko - pohled vyplašené laně.. ale taky - překvapení, vzrušení, očekávání, chtíč, smyslnost, požitek, vytrvalost, okouzlení - láska. Ne každému je dopřáno, tento cit poznat a mezi touto dvojicí to jiskřilo přímo osudově. A Láska - to je ta největší magie. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Šteklivé téma, zaujímavý príbeh, ale naivná adptácia. Film (a miera jeho uvetiteľnosti) stojí a padá na detajloch a tie mal Shainberg evidetne v paži. Ale medzi slepými je aj jednooký kráľom a originlaitu uprieť nemožno. Povinnosť pre fanúšikov hollywoodskeho kačiatka Maggie Gyllenhall, ktorá ANO dokáže byť femme fatale. 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a hlavně vizuálně hodně pohledný film, který odlehčenou formou zobrazuje všelijaké peripetie a tajná zákoutí D/s vztahu muže a ženy. Ale právě ta jeho odlehčená forma mi příliš nesedla, Spader se svou typickou legrační mimikou působil většinu času komicky, Gyllenhaal jakbysmet a mně tohle komediálně pojaté zpracování BDSM tématiky nijak neoslovilo. Děj filmu byl tím pádem pro mě atraktivní asi tak, jako kdyby ústřední dvojici hráli Vladyka se Štěpánovou, nebo nějací dva jiní podobní dementi. Vedle téhle cukrkandlové středoproudové hříčky ční pak zákonitě má oblíbená La Pianiste jako Burž Chalífa vedle vesnické dvoupatrové bytovky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Lee (Maggie Gyllenhaal) má sklony k sebepoškozování, nepomůže ani psychiatr. Najde si místo sekretářky u bohatého právníka (James Spader), který je tak trochu sadista. Zdá se, že Lee se má na co těšit. Nevím přesně, co chtěl režisér Steven Shainberg tímto opusem říct, ale vím jistě, že jeho sdělovací prostředky příliš nefungovaly. Kdo film viděl, mně dá jistě za pravdu, že to bylo celkem obyčejné a onu pověstnou kontroverzi jsem v těch nemnoha rádoby kontroverzních scénách hledal marně. Plusem je herecké obsazení, ale celkově je to tak nějak mnoho povyku pro sadistické a masochistické nic. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Píseň, která zazní na konci filmu, je „Chariots Rise“ od Lizzie West. Zpívá se v ní „Jaký to blázen jsem, že se takhle zamiluji“. Režisér nechtěl, aby tak diváci o Lee smýšleli, a tak požádal Lizzie West, zdali by píseň přezpívala. Text byl tak změněn na „Jaké to požehnání, že jsem se takhle zamilovala“. (HellFire)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Přestože má Lee problémy zvednout plnou nádrž vody nebo vlézt do kontejneru, pro její představitelku Maggie Gyllenhaal nepředstavovaly žádnou větší námahu. (TaNya_)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama