Reklama

Reklama

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

  • USA Sin City: A Dame to Kill For (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je další horká noc. Bezvětrná a vyprahlá. Dwight (Josh Brolin) hloubá o tom, na kolik způsobů to v životě zvoral a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Green) a požádá ho, aby jí ochránil před násilnickým manželem. Dwight však netuší, že Ava má úplně jiné úmysly. Marv (Mickey Rourke) se probudí na dálnici, obklopen několika mrtvými těly a ani za nic si nemůže vzpomenout, kde se tam vzal. Sebevědomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce ve hře porazit největšího padoucha ve městě, senátora Roarka. Zahrává si ale s nebezpečným mužem a události se vymknou kontrole. Striptérka Nancy (Jessica Alba) se jen těžce vyrovnává se smrtí Johna Hartigana (Bruce Willis) a je odhodlaná jeho smrt pomstít za každou cenu. V pokračování kultovního snímku Sin City se v několika propojených povídkách vracíme do města hříchu, plného kriminálníků, zkorumpovaných policistů, zabijáků a sexy žen. (A-Company CZ)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (994)

verbal 

všechny recenze uživatele

Fámfatalismus Efky Zelené je trochu disproporční. Od krku nahoru vcelku vyžilá hydra, co by z fleku mohla jako KevSpa plašit i ty nejzoufalejší tuleně, kteří by s hýkáním ustrašeně hopkali na zadních ploutvičkách k nejbližšímu útesu, aby se mohli panicky vrhnout do bezpečí moře mezi kosatky. Ovšem směrem dolů, to je jen ten nejluxusnější hárdvér, jenž v mžiku udělá z každého funkčního válečku plastelíny ocelovou tyč, a způsobí akutní tenisový loket, aniž by jeden kdy vlezl na antuku. Taky bych pro ni vraždil, ale musela by si přes hlavu přetáhnout tu seksy žlutou igelitku z Billy. Efka to o sobě moc dobře ví, a proto se nestydí oživit jakýkoliv film necudnými expozicemi zcela bez Viktoriina sekretu. Albumová Džesika pak proti ní vypadá jako úplná prudérní piča, zvlášť, hraje-li striptérku, co zásadně nikdy neodhalí ani čudlík k přivolání výtahu, natož pak rybu. Divím se, že ji to ti existenciálně krutohustí drsoni v tom nejspustlejším pajzlu Hříchoměsta tolerovali. Ovšem jinak opět zcela bez výhrad! Je to černější než cigánský bobr, tvrdší než diamantový kotouč do rozbrušovačky, drsnější než nounejm hajzlpapír z Kauflandu a prohnilí hrdinové jsou temnější než rektum Dósnovic Rozárie. Takový homix si nechám líbit kdykoliv. Prostě, jak s oblibou erudovaně říkáváme my, slezští yntelechtuánové, když chceme ty hornické Mařeny dostat do rozkleku nějakým tím cizím termitem, „Nojir jak cyp!“. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Weinstein, Dimension //Počet premietajúcich kín v USA: 2,894 // Otvárací Víkend v USA: $6,317,683 // Oproti jednotke je toto pokračovanie obrovské sklamanie vo všetkých smeroch. Nebyť Evy Green a Jessici Alby, určite by padli iba 2*. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Kdo hledá alternativu (k superhrdinským komiksovým adaptacím, k historicky podmíněnému souboru vyprávěcích norem a pravidel), měl by být spokojen. Ačkoliv pravděpodobně nebude úplně (u)spokojen.. Víc v recenzi. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Až takovou nastavovanou kaši jedničky jsem nečekal. Škoda vedlejšího karetního příběhu, u kterého jsem naivně nevěřil, že se nedočkám pointy. Udělat ve vrcholně stylizovaném komiksu ještě karikaturní herectví, to mi moc nesedlo. Zkrátka, Rodriguez dotáhl vítězství formy nad obsahem (nic než Grindhouse) do důsledného konce. Někomu to může stačit, protože si jde na rozpohybovaný kvalitní komiks bez dalších ambicí, no... a někdo jde na film. Půl hodiny vyprsená odkvétající Eva Green, která ale opravdu nemá co na sebe, je hrozně chabá náplast na vyšší očekávání. // P.S. překladatel pár idiomů těžce nepochopil, třeba condition v prvních větách fakt není podmínka, ale stav (velký rozdíl) atd. Doporučuji je nečíst, ostatně to odvádí pozornost od vizuálu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez a Frank Miller znovu majú v rukáve zaujímavý príbeh, perfektné spracovanie, skvelé postavy a štýlové akcie, ale chýba im aj tretí rukáv Quentina Tarantina. Nový herci fajn zapadli (Levitt, diabolsky sexi Eva Green), ty starý podávajú tradične dobré výkony (opäť skvelý Rourke), no Bruce Willis a záver filmu mi príde dosť nevyužitý. Každopádne sa jedná o ďalšiu zatracene dobrú noc v starom dobrom Sin City, kde sa štýl a hlášky nevytratili. 85% - 4* ()

Galerie (96)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se v malé cameo roli objevují i režiséři snímku Frank Miller a Robert Rodriguez. Objevují se na obrazovce TV, kterou sleduje Nancy (Jessica Alba). Miller se pak sám objevuje i na začátku filmu, kdy sedí u stolu s Marvem (Mickey Rourke) a dívá se, jak Nancy tančí. (gogos)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama