Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Plné klišé, předvídatelných scén a všech možný neduhů současné střední vlny mainstreamového Hollywoodu, přesto však pro Davise po pár letech vcelku solidní a koukatelná pecka, kterou kritici ani diváci nesejmou jako například Collateral Damage o několik let dříve. Nad Kutcherem se sice rozplývat blahem nebudeme, ale tvrdší role mu kupodivu sedne. Costner bez problémů a na všech klíčových postech ve výcvikové základně jsou přesně ti drsní hoši, kteří jsou obvykle do podobných rolí obsazováni, tudíž sázka na jistotu. Akční scény jsou dostatečně akční a scény výcviku zase dostatečně zajímavé a napínavé, aby udrželi divákovu pozornost. Konec je sice lehce křečovitý, ale to se přece dalo čekat. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny jsem čekal na nějakou kulervoucí scénu, která dá téhle pomalu tekoucí dvojrozměrné patlanině ze života neohrožených Záchranářů nějaký hřebíček, korunku, nebo třeba jen náznak lesku. Bohužel to, co vidíme v závěru, jen stěží konkuruje reality show Discovery Channelu a samotná pointa příběhu pak zase hravě zapadne do průměrné hollywoodské šlichty. Koukat se na příběh dvou velmi, ale velmi schematických hrdinských typů je únosné, ale ne vzrušující. Přinejmenším Costner ale určité osobní kouzlo našel. Mezi ** a ***. nevím, kam blíž. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Charizmatický mentor Kevin Costner, postačujúco prihrávajúci bažant Ashton Kutcher. 80% stopáže sa odohráva vo výcvikovom tábore, kde sa dočkáme iba rutinne servírovaného zbližovania mentora so žiakom, žiaka s čučoriedkou a nejakého toho kamarátskeho potľapkávania. A keď sa nakoniec hrdinovia konečne dostanú von, príde násilne našróbovaný záver, ktorý sa tomu všetkému snaží dodať hĺbku a zmysel. Škoda. I tak ale ostáva The Guardian vďaka ústrednej hereckej dvojici sympatickou oddychovkou a podstatne menším prúserom, než boli potápačskí Men of Honor. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Kevin Costner v hlavní roli, Ashton Kutcher konečně v jiném než romantickém filmu, atmosféra, poutavý děj -mohlo být ještě víc akce, mohlo to být ještě dramatičtější/// Trochu jsem měl obavy jestli mě film vtáhne do děje a taky se přiznám, že veškerou moji pozornost si získal Kevin Costner, kdežto Ahton Kutcher mi byl jaksi ukradený. Až později jsem mu přišel na chuť. Nicméně do děje jsem se zažral a i když většinu děje spolkne tréning a postupné sbližování hlavních postav, budete se velice dobře bavit a ani vám nepříjde, že má film přes dvě hodiny. Závěr potom filmu zaručuje tu čtvrtou hvězdičku, takže směle říkám, že stojí za záchranu./// Celkem 72%/// ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner je ideálna herecká voľba pre takéto projekty a ja osobne ideálny divák pre tento druh filmov. Tým nemyslím, že som dokonalý, ale to, že v takýchto prípadoch dokážem tvorcom kadečo prepáčiť, mnoho vecí prehliadať a len sa nechať dobre baviť príbehom, ktorý môže byť už stokrát prevarený, a tiež plný klišé a zaužívaných postupov (záchranár na vzostupe - nešťastie - psychická trauma - výcvik - comeback - atď, atď, atď..). Vy ostatní si zrejme z môjho hodnotenia odpočítajte jednu hviezdičku. 70% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama