Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Jediný automobilový pořad, na který se může dívat i Greenpeace aktivista a odpůrce všeho, co jezdí na fosilní paliva. Tenhle pořad je díky dokonalému britskému humoru mnohdy zábavnější než kdejaký americký seriál:P A jako třešnička na dortu je pestrá účast celebrit, nejvíce těch britských, což já, jako britofil, naprosto žeru...... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Někteří o něm říkají, že to je ten nejlepší pořad o autech. Někteří o něm říkají, že je to dokonce ten nejlepší pořad vůbec. Osobně bych až tak daleko nešel, ale je pravda, že triu May (protože než přišel May, tak to bylo poloviční)/Hammond/Clarkson a jejich záludným producentům se povedl husarský kousek. Z pořadu o autech udělali nevídaně hravý zábavný pořad pro přerostlé děti s přerostlými dětmi, u kterého je vlastně naprosto jedno jaký (pokud vůbec nějaký) vztah k autům máte. Vše na co jste si jako malí caparti hráli s angličáky, tak tato trojice dělá ve skutečnosti. A když myslím vše, tak skutečně vše; včetně závodů s dinosaury, hraním autofotbálku, sestavením si vlastního auta, kontaktními závody letištního vozového parku, destrukcemi, výbuchy, létajícími karavany apod. Je ovšem s podivem, že jeden z nejstřelenějších a nejodvážnějších pořadů, tak zarytě trvá na neměnném dávno zastaralém formátu, kdy především sekce „zpovídáme celebritu a její vztah k autům, pak čučíme, jak jí (ne)jde řízení a následně okecáváme její umístění“ je něco, co mělo být již dávno vyhozeno. To patří do něčeho ve stylu Nikdo není dokonalý či do rádia a ne do jednoho z nejdynamičtějších pořadů vůbec. A nejvíce s podivem pak je, že po odchodu původního tria BBC nepochopitelně nevyužila možnosti šáhnout právě do skladby a formátu, čímž docílila akorát toho, že o to více bije do očí, jak je nová moderátorská squadra všechno, jen ne tak zábavná a do aut či vzájemného špičkování zažraná jako ta minulá. ()

Reklama

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Najlepší program zo sveta automobilizmu. Tento program Vám nedá to čo všetky jemu podobné. Nudné prečítané parametre z výroby a na konci povedia, že je to celkom dobré auto. Nie. Tento program je v tom výborný, že to dokážu podať z dobrou ľahkosťou, troškou akcie a z " britským humorom". To je na tom najlepšie. Ide o originálne podanie, ktoré nevymyslí nikto iný ako Jeremy Clarkson. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takhle dupe 512 pádících německo-italských koní pod kapotou." Patřím mezi odvážné motoristy, kteří se netáží za kolik sekund, ale zda vůbec dokáží zrychlit z nuly na sto. A jako takový adrenalinový jezdec jsem naprosto spokojen s pořadem plným rychlosti, informací, sarkasmu a šílených zkoušek. To zkrátka musí potěšit každého jedince, který odmítá či nemůže dospět. Jen kdyby chlapci některé situace nahrávali o něco méně okatě, to bych byl asi maximálně spokojený. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Baví se o autech. Já se nenudím. Jezdí auty a diskutují o výkonosti brzd. Já se stále nenudím. Rozebírají, jaké auto si máme pořídít. A já se nenudím! Jak to?? Kruci, česká televize, viděla jsi to někdy? Tohle je ten správný pořad a autech a o všem možném, co doveze tyto tři sympatické chlapíky (hlavně Jamese, ten je můj nejoblíbenější) za kopec. A jsou mi sympatičtější o to více, že mají Stiga. To je něco jako náš Jára Cimrman. Sice Stiga vidíme živého a zdravého, ale kdybychom pozorně upřeli svůj zrak kamsi do dáli, s jistotou bychom uviděli poskakujícího Járu (ducha či člověka). A jestli ten pořad zrušíte, doběhnu za vámi a.... ukradnu vám všechna auta, kterými jste jezdili! Bojíte se, co?! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Top Gear se vlastně rozděluje na Originální Top Gear a Nový Top Gear. Originální Top Gear se vysílal v letech 1978-2001, kdy pořad opustili moderátoři Tiff Needell, Quentin Willson a Vicki Butler-Hendersonová, k nimž se přidala většina producentského týmu včetně hlavního producenta Jona Bentleyho. Společně přešli na konkurenční TV Channel 5 a vytvořili podobný pořad s názvem Fifth Gear. (Wishkah)
  • 22. séria mala mať tri epizódy navyše, ale epizódy neboli nikdy dokončené a odvysielané kvôli odchodu Jeremyho Clarksona zo seriálu po fyzickom spore s producentom v marci 2015. Zábery z týchto troch nedokončených epizód boli použité pre jednu záverečnú epizódu, ktorá bola odvysielaná o niekoľko mesiacov neskôr. (Ghost_666)
  • Čtyři základní pilíře současné show vymyslel Clarkson na obědě s producentem a dlouholetým přítelem Andy Clarksonem. Jsou následující: 1) Bude obsahovat krátké a rychlé zprávy, aby se dala odbýt "důležitá, ale nudná auta" 2) Bude se točit před publikem v hangáru 3) Pořad budou uvádět pouze muži 4) "Bude to nevyvážená show. Nechceme tam žádného profesora, který bude mluvit o dopadech automobilismu na ekologii". (Ruuzha)

Reklama

Reklama