Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

O auta se až tak moc nezajímám, ale Top Gear mne naprosto uchvátil. Z 1/2 za to může "lidovost" pořadu - recenze aut, která si může koupit i smrtelník, zajímavé postřehy a nápady, jak ušetřit atd. Z 2/2 za to můžou skvělí moderátoři. Je mi jedno, že Jeremy je nejhůř oblékaný muž, je velmi vtipný a ohromě charismatický. Stejně tak Richard Hammond, který - jak Jeremy jednou poznamenal - vypadá úplně jako David Tennant (David Tennant is the good looking version of Richard Hammond!) :D ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

Dát dospělým auto a hrajte si ... Samozřejmě s nadsázkou řečeno. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May mě každý týden baví na Coolu. Lepší show o autech široko daleko nenajdete. Věčné fňukání Hammonda, suverenita Clarksona a pohodový puntičkář a milovník svého piána James May. Perfektní složení. Za zmíňku stojí úžasné speciály. Kdy se tato trojka prohání po severním pólů nebo brázdí písky jižní ameriky. Nezapomenutelná byla pro mě cesta jestli se nepletu Alabamou s odvážnými nápisy na autech typu " Nascar sucks, I'm Bi. " Tento seriál mě i někdy dojme... A to v takových chvílich, kdy dorazí Jeremy se svým nákladem na střeše a Richard: "Přemýšlím, jak dlouho jsem byl na slunku... Protože vidím, a tohle se ti bude moc líbit, na střeše tvýho Camara, krávu." 85% ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hraba AUTOSALON :) Suprčuprnejlepší a nejúžasnější moderátoři, kteří se se svým humorem navzájem výborně doplňují. Někdy se mi stane, že se nezasměju ani výborné komedie, ale abych se smíchy nezkácel na zem u TOP GEARU? To ne :D Naschvály, humor a především ,,auta za rozumnou cenu" a super auta tu nechybí.. (kde ty penízky BBC bere?) Když pořad o autech, tak tenhle! 95% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Namachrovaní šoumeni se hecují, jako by byli pány světa a měli vše pod kontrolou. Obyčejný člověk má úplně jiné starosti; jemu stačí, když ho doveze zrezivělý favorit, kam potřebuje. Samozřejmě, pokud je zdráv, má práci a rodinu v pořádku. Neznamená to, že těm šoumenům nebo jiným bohatým majitelům závidím, naopak. Testovat auta, aniž bych měl smysl toho, proč a kam jedu, jenom z hecu - to musí být strašná nuda. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tahle zábavná show o autech má něco do sebe, o tom žádná. Angláni se celkem vyřádili a Clarkson s Hammondem vytvořili velmi koukatelnou, vzájemně se doplňující, dvojku: "arogantní demagogickej blb" a "milej klučina". Zábava povětšinou pramení z "primitivního" vysmívání se autům s nízkým výkonem, inzultací směrem k "neoblíbeným" typům drahých vozů a poměrně příkrých hádek "které auto je nejlepší na světě". Zhruba v každém díle je "nejlepším autem na světě" něco jiného, což imho vychází z šikovně maskované productplacementové strategie. Za nejzdařilejší považuju Top Gearové speciály, v nichž realizátorský tým plní celkem zajímavé úkoly (totálně mě rozhadrovala Alabama a následně Mississippi), všechno pěkně ve svižném tempu, přitom nápaditě a vtipně s nádechem klukovských dobrodružství. Kdo by si nechtěl koupit kraksnu za pět dolarů a projet s ní půl Afriky? Na druhou stranu mi některé "běžné díly" seriálu přišly tak nudné, až skoro nedokoukatelné. Kritická fáze je imho "celebrita na pokec", v níž se řeší jaký auto si koupil bubeník skupiny, o který jste v životě neslyšeli, čím jezdil předtím a v čem by se chtěl svézt. 65% dávám proto, že se v Top Gearu skoro nesnesitelně dlouho blábolí ... jenže pak vezmou osmdesátiletou babču a nechají jí ve sporťáku gumovat silnici :-)) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • V 8. dílu 12. série v čase 39:22 kamery BBC zaznamenaly UFO. Na horizontu je vidět rychle se pohybujcí objekt neznámého tvaru, který se následně ztrácí za horami. Vyskytla se řada teorií od neidentifikovatelného létajícího předmětu až po tu, ve které se tvrdí, že záběr je podvod a objekt byl přidán samotnými tvůrci pořadu. [Zdroj: ProProto.cz] (ČSFD)
  • V pořadu byli hosty piloti Formule 1 osobnosti motorsportu obecně, konkrétně Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Nigel Mansell, Jenson Button, Michael Schumacher, Rubens Barrichello, Sebastian Vettel, Damon Hill a Richard Burns. (Turbinen)
  • Indické velvyslanectví v Londýně označilo Indický speciál za „urážlivý a plný záchodového humoru". Jeremy Clarkson sedící na záchodě vybudovaném ze zádní části kapoty zeleného Jaguara vysvětloval, že je to pro indické poměry praktické, jelikož každý v Indii hned dostane průjem. (Illuminare)

Reklama

Reklama