Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit při sledování filmu, kdy vám tuhne krev v žilách, uvnitř sama sebe řvete "běž" nebo něco podobného....? Tak přesně tohle jsem prožíval já při sledování tohoto filmu. Nejsem fanda amerického fotbalu, nikdy jsem neviděl ani jeden zápas a myslím, že nikdy ani neuvidím, ale musím říci WOW! Od tohoto titulu jsem neočekával nic převratného, spíše mě lákal The Rock, ale vyplatilo se podívat. Kéž by tento film viděli všichni skuteční grázlové dnešní doby, klima na ulicích by se pak možná opravdu změnilo. Někdo může říct, že o tohle právě filmařům šlo, nalákat nás na působivý příběh, dojmout nás a tím si zajistit výdělek - jistě to je pravda, ale co? Sakra se jim to povedlo! A to je důvod proč dát ještě o hvězdičku víc.... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vím,že zdejší komentáře by měli být originální a každý by zde měl použít svou myšlenku,jenže má myšlenka tu již byla vyřčena,ale přesto si ji dovolím použít a zopakovat.Gang v útoku je velmi podobný Trestné lavici Adama Sandlera,jen je vážnější a natočen podle skutečné události.Velkou přednost má v mém oblíbenci,Dwayne "The Rock" Johnson ukazuje,že není jen horou svalů,ale umí i velmi dobře hrát,ovšem celá dramatická linie filmu je přes svůj dramatický námět až moc uvolněná a světle vybarvená.Sportovně-dramatický průměr,který by bez The Rocka byl nevýrazným máslem. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prirovnal by som to k Sandlerovej Trestnej lavici, len Gang v útoku je o niečo vážnejší film. Nepopieram, že sa mi páčil, vôbec som sa tie dve hodinky nenudil a rád si ho ešte niekedy pozriem. Príbeh síce nie je z tých najinovatívnejších, ale to ani nevadí, keď je veľmi príjemne spracovaný, hercom tentokrát nemám čo vytknúť (áno, aj The Rock, prekvapil Xzibit).***a 1/2 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Coach Carter" v bleděmodrym. The Rock je mazák, a ta mentorská role mu sedne, určitě tomu filmu hodně pomohl. Smůla je ale v tom, že se moc tlačí na pilu, když jde o emoce. Za celej film neuslyšíte jinou hudbu, než dojemný fanfáry. Chvílema je to víc slzopudný než telenovela, a některé scény jsou už fakt moc. Jenže na konci to stejně budete žrát i s chlupama. Existujou i lepší filmy o americkym fotbalu, ale tenhle má The Rocka a to se kurva počítá. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak ma niekto v poslednej dobe slušne prekvapil, tak určite Dwayne 'The Rock' Johnson. V akčnom žánre je ako doma. To mu nik nepoprie. Menej som mu však veril pred rolou v komédii 'Be Cool', kde pomerne slušne pobavil a teraz sa vyšvihol v tejto úlohe. Takže je možné, že aj obávaná infantilná úloha v 'The Game Plan' by nemusela dopadnúť najhoršie. Tento film je to vlastne taký zdramatizovaný 'The Longest Yard', s prekvapujúco dobre zvládnutým prostredím a futbalovými sekvenciami. A aj keď sú mnohé scény a hlavne rozhovory sú klišoidné, netrhajú až tak uši a oči. Tréningové pasáže a povzbudzujúce reči trénera sú napísané chvályhodne ako aj zvládnutý záver. 75%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme môžeme vidieť, ako kouč Sean Porter (Dwayne Johnson) vymýšľa nové logo pre klub a vymyslí také, na ktorom je bežiaci kôň. Takéto logo má kanadský klub Calgary Stampeders, za ktorý v roku 1995 hrával obrancu sám Dwayne Johnson. (ShortyIC)
  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)
  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama