Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Mauric 

všechny recenze uživatele

Tolikrát omýlaný příběh velkého sportovního dramatu,které vypráví o nulách,ze kterých se staly(alespoň z určitého úhlu pohledu) ehm, "vítězové".Ti,co se těšili na galakoncert Xzibita,tak budou určitě zklamáni(hlavně namísto nějakejch negřích písniček stále hraje ten kvazidojemnej umatlanej ploužák) a z určitého pohledu budou zklamáni i fandové The Rocka.V tomto filmu z něj neni ten frajer co si klestí cestu pomocí sé věrné BFG nebo nejlépe pěstně.The Rock tady většinou provozuje svojí údernou rétoriku plnou silných slov a hrdých myšlenek(která mu jen tak mimochodem hrozně sluší) a najdou se i chvilky,kdy Rock má prostor vyjádřit i to měkké srdce,co má každý tvrďák hluboko v sobě =).Kromě The Rocka je dalším pilířem Gridiron Gangu reálný základ příběhu,který je předvídatelný a přesto stále silný.U nás byste těžko hledali podobný příběh,tady máme cikány. :-D (PS: Fakt maj Mustangové na nohou Air Legendy od Nike?:) ) ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film. Nic nezveličuje, nic nepřehání, jak to u filmů podle skutečných událostí bývá.The Rock se objevil v roli, ve který nikoho netluče nebo po někom nestřílí 20-ti kilovým machine gunem, nýbrž v roli ve které se musel konečně předvést jako herec. Film vypráví hodně působivě o tom, jak může fotbal v životě lidem, změnit psychiku a udělat z něj lepšího člověka. Na mě Gang v útoku hodně zapůsobil a to i díky spoustě těch neznámých mladých hercům(během filmu se mi všichni pletli,ale zahráli pěkně).80% --- " Dohodli jsme se snad jasně,že v týmu nebudou žádní vrazi,vzpomínáš?" "Dextre,5 z nich nejsou vrazi jen proto,že neuměli mířit" ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte se nebojím napsat místo The Rock, Dwayne Johnson, protože v tomto filmu přidal tento sympaťák kromě svého úsměvu také notnou dávku herectví. Film je jedním velkým klišé o partě outsiderů, kteří se snaží vydrápat na vrchol. Tolikráte omílaný příběh mi tentokráte nevadil. Oni Američani tento druh filmů umí velmi vkusně natočit, takže pokud člověk chce emoce zažít, tak je prostě zažije. Na konci dostaneme srovnání s přístupem opravdového kouče Seana Portera, tomuhle faktu ale osobně nepřikládám žádnou váhu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má šťávu. The Rock si poprvé i docela seriózně zahrál, i když zároveň uplatnil i svůj typický 'hláškovací' styl. Tenhle chlápek má velký potenciál což bylo jasné -kdyby jste ho jako showmana neznali z jeho wrestlingové kariéry- hned po Králi Škorpionovi. Škoda, že dnešek už nepřeje klasickým akčním filmům let osmdesátých, mohl se docela dobře dostat až ná úroveň takového Slye či Arnolda.... Škoda, v nějaké pořádné střílečce a la Rambo si ho docela dokážu představit. Rock ale spíše sází na ne tak násilné filmy jako Kráčející skála nebo Vítejte v džungli (jo i takové filmy jsou potřeba, poslední roky po nich zeje ve filmovém byznysu doslova kráter). Jenže ty staré dobré filmy už se dneska nechytí. Jinak by strčil nějakého Seagala, Van Damma, nebo Chucka Norrise do kapsy, protože má na rozdíl od nich i nějaký ten herecký talent, což nikdy není na škodu.... Konec Rocka, zpátky ke Gridiron Gang. Chvílema působí až trapně, jenže častěji dokáže strhnout tak na to ve výsledku kašlu. Mix komedie a dramatu funguje bez problému. Dobrá podívaná, dobrá zábava, dobrá sonda do části americké společnosti. Hm ale jak říkám, Rockův potenciál takový film rozhodně plně nevyužije... You don't know how to spell Mustang? You have GOT to be SHITTIN' me! ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson ako citlivý učiteľ ak sa to dá tak nazvať a partia mladých gangsterov vo filme ktorý neublíži. Celkom dobré prevedenie a postava Xzibita, ktorého ako tvorcu hudby mám veľmi rád ma na úvod zaujali. Film nebol blbým klišé odkazom ani morálne akosi nepoučoval, len ukázal, že pomocou športu sa dá dostať z každej šlamastiky, ale to hovoria mnohé životopisy športovcov hlavne z Brazílie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme môžeme vidieť, ako kouč Sean Porter (Dwayne Johnson) vymýšľa nové logo pre klub a vymyslí také, na ktorom je bežiaci kôň. Takéto logo má kanadský klub Calgary Stampeders, za ktorý v roku 1995 hrával obrancu sám Dwayne Johnson. (ShortyIC)
  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama