Reklama

Reklama

Pokojný bojovník

  • Česko Tajemství rovnováhy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (408)

Salto 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě drží od toho, abych řekl, že to byl nudný film plný rádoby moudrých řečí je fakt, že je to autobiografie a necítím se na to, abych shazoval život někoho, kdo toho ve skutečnosti hodně dokázal. ()

MJSK 

všechny recenze uživatele

Docela sila...Po shlednuti jsem si uvedomil, ze kdybychom meli toliko odvahy a toliko presvedceni v mnohem mensich problemech, nez zde Dan, byli bychom jako lidsto nekde jinde..Film plny filozofickych nazoru, ktere bych jinde odsoudil (a zejmena sebejisty postoj vsevedouciho pumpare)....ale sem to zapada jak prdel na hrnec. Krasa ()

da4n 

všechny recenze uživatele

Perfektní motivační film, který ve mně zanechal hodně. Pokud si chce někdo rozšířit obzory, doporučuji přečíst si knihu od německého filozofa a myslitele Eckharta Tolleho - Síla přítomného okamžiku. Věřím, že tato kniha má stejný, ba i větší odkaz. Film je film, kniha je kniha, jistě je lehčí pouze sledovat obrazovku, ale myslím, že kniha by nezklamala. Motivační filmy zbožňuji, tudíž 100%. ()

LooLaa 

všechny recenze uživatele

Při úvodní scéně jsem začal mít pochyby a tohoto pocitu jsem se nezbavil až do konce. Hodně neobvyklý film o jednom nevyrovnaném mladém teenegerovi, který má vše a zároveň nic. Mladý sportovec trénující gymnastiku jako každý v jeho věku je soustředěn sám na sebe a díky rodinném zázemí má celkem snadný ač prázdný život. To se rozhodne změnit a napomáhá mu v tom Nick Nolte coby paralela služby lidem. Některé Nickovi monology jsem dokázal akceptovat, do některých se ponořit, nad některými se zamyslet, ale byla tam taky spousta těch nevýrazných,.. obyčejných, naprosto všedních a takových, které tvořili pointu až po dodatečném "dokreslení" a ztrácely tak možnost. I když vše bylo podáváno tak nějak uvěřitelně, rozladěnost příběhu, toku myšlenek a emocí mi asi vadila. Celkově, pokud srovnám Peaceful Warriora s takovým filmem jako je Redbell, nedám víc než 65 %. ()

Firuz 

všechny recenze uživatele

Zvenku může působit jen jako jednoduchý film. Ale uvnitř, když se filmu otevřu, je pro mě malý poklad. Plný opravdu přesných a pravdivých pravidel, jak může každý z nás opravdu žít svůj život. Film byl pro mě moc příjemná škola, meditace. Doporučuji vyzkoušet :) Nesnažit hledat ve filmu dokonalost, ale otevřit se jeho poselství. ()

strpozdiv 

všechny recenze uživatele

Pokud jste v životě viděli více jak pět motivačních filmů, tak si uberte minimálně dvě hvězdy. Na závěrečný epos jsem už neměl sílu. ()

Ragnar 

všechny recenze uživatele

S oblibou si tohle pouštím, když mi není moc dobře. Líbí se mi forma, v jaké je podána ona hlavní myšlenka o smyslu života. Líbí se mi postava "Sokrata". Líbí se mi Joy. Fakt hodně se mi líbí scéna na věži. Líbí se mi každá chvíle filmu, protože: "Nejsou vlastně žádné obyčejné chvíle." ()

Hidoshito 

všechny recenze uživatele

Dokonale úsporný film po všech stránkách, přitom strhující a naplněný zajímavým obsahem. Filmy se sportovní tématikou miluji a tenhle je svou atmosférou opravdu výjimečný. ()

Brain32 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl před nějakými 8 lety tak jsem si z něho moc nevzal. Nyní po té době mají pro mě dané myšlenky úplně jiný význam. Jen to potvrzuje, že všechno má svůj čas a člověk musí "dozrát". Nejsilnější myšlenky: Pokud máte pocit, že své poslání ne a ne najít, soustřeďte se na přítomný okamžik. Smysl se ukazuje okamžik za okamžikem. Každý ví, jaké je jeho poslání v současném okamžiku. To mé je momentálně dopsat tento komentář, co děláte vy právě teď? My nejsme naše myšlenky, naše myšlenky nejsme my. To jediné na čem záleží – tahle chvíle, tady a teď. Když se mladý Dan Millman po vážném úrazu připravoval na mistrovství světa, ptal se svého duchovního učitele, Sokrata: „Co když nevyhraju?" Odpověděl: „To je budoucnost, vyhoď to!" Největší smysl života je služba ostatním. Třeba maličkostmi, hlavně bez osobního prospěchářství. Strach nás ochromuje a brzdí. V životě nakonec vždycky více litujeme toho, co jsme neudělali. Každý den máme příležitost naučit se něčemu novému. Hledejme skrytý poklad v příkoří, novou zkušenost a poučme se z ní. Lidé se bojí toho, co je uvnitř a p přitom je to jediné místo, kde naleznou všechno. To cesta nám přináší štěstí, ne její cíl. Emoce jsou nám přirozené jako změny počasí, vše má jistý důvod. Není žádné lepší, nikdy nebudeš lepší nebo horší nebo kdokoli jiný. Bojovník se nevzdává toho co miluje, nachází lásku v tom co právě dělá. Bojovnik není o dokonalosti, nebo vítězství, nebo nedotknutelnosti, bojovník je o naprosté zranitelnosti. Když nedostaneš co chceš tak trpíš, i když dostaneš přesně to co chceš, tak stejně trpíš protože si to nemůžeš udržet věčně. Paradox, humor a změna: paradox = život je záhada, ani se ho nesnaž pochopit, měj smysl pro humor, směj se sám sobě je to síla nadevše, změna – nikdy nic nezůstane stejné. Kde jsi? Tady Kdy to je? Teď Kdo jsi? Tahle chvíle. ()

jerzy1976 

všechny recenze uživatele

Mám rád knihy Dana Millmana a mám rád i tento film. Film se sice od knihy v mnohém odlišuje, ale jinak mě bavil náramně. A Nolte jako představitel Sokrata nemá chybu. Zkrátka hlavní je žít TADY a TEĎ a nad životem moc nedumat:-) ()

Regeindy 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka, která je krásně vystihnutá ve scéně jak Sokrates vede Dana na horu, aby mu něco ukázal, nutí k zamyšlení. Film má svoje mouchy, ale poselství je tak silné, že se dají lehce odpustit. ()

BladeBlood 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří jako o workoutu a o člověkovi, který se snaží cvičit. Myšlenka je ale přece jen hlubší, než by se čekalo. O sport, o cvičení tu jde jen na pohled, ve skutečnosti se jedná o mentální cvičení. Mysli na dnešek, zapomeň na včerejšek, zapomeň na zítřek, mysli na to, co je teď a tady. Myšlenka, která se mi vštípila hodně hluboko do mysli :) ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Film o frajírkovy, který se promění v dokonalého chlápka k sežrání z prostředí gymnastiky. Film přímo přecpaný klišé. Od začátku do konce do vás cpe dech beroucí moudra, jako cesta je cíl a podobně. Za aspoň jednu hlubší myšlenku v tomto filmu bych vraždil, ale nepřišla. K tomu všemu se neustále snaží hrát trapně na city. Vrchol všeho byly mysteriozní vložky a tak musím autorům pogratulovat k vytvořeni klasické americké sračky. Knížku sem nečet, ale doufám, že s filmem nemá nic společného, protože jinak by měl autor rozhodně navštívit doktora. ()

Kat_u_lik 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem psala tak trochu v mým "deníčku", sice jsem tam spíše psala o způsobu myšlení než o samotným filmu... Ale ten film je vlastně celý o tom, jak vlastně přemýšlíme. že my sami jsme vězni ve svých myšlenkách a že až teprve otevřeme svou mysl, dokážeme víc a to největší co dokážeme, je to že najdeme sami (snad píšu správné I/Y- a teď nevím, jestli se tu vlastně nepíše "samu/sama". Sakra s tímhle slovem mám problém :)) sebe. Strašně moc jsou mi sympatičtí hlavní postavy tohoto filmu- moc pěkného a k zamyšlení hodného filmu :) ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Těžce nadhodnocený film. Když z toho vyndáme ty násilně naroubovaná moudra, nezůstane z toho nic. Navíc všechny už jsem slyšel jinde. ()

Související novinky

Reklama

Reklama