Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (243)

Saraswati 

všechny recenze uživatele

Obyčajný príbeh hviezdy, stiahnutej k zemi tou prazvláštnou gravitáciou drog. S nevzrušivou formou, no so skvelou Angelinou Jolie, ktorá v tomto filme ukázala, že vie aj HRAŤ a nie iba skákať po džungli so zbraňou v ruke a pritom dobre vyzerať. Film stojí len a len na jej úžasnom hereckom výkone a v tomto prípade to naozaj stačí. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana přehlídkových molů v turbulentní a dynamické biografii slavné americké supermodelky z přelomu 70. a 80. let. Celým jménem Gia Marie Carangi se stala odrazem skutečného světa módního průmyslu se všemi jeho chybami a úskalími. Jak to již bývá, rychlou cestu na vrchol, vystřídal strmý pád. Titulní roli ženy, která byla příliš krásná na to, aby zemřela, a příliš divoká na to, aby žila , ztvárnila excelentní Angelina Jolie. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Gia. Stačí mi slyšel pouze to jméno a hned se mi vybaví celý film. Bohužel se mi vybaví pouze negativní část života této dívky, která odpovídá titulku snímku: Příliš krásná pro smrt. Příliš divoká pro život. Tento film jsem viděla poprvé jako hodně malá a přesto ve mě zanechal takový zážitek, který pouze zesílil postupem času, kdy jsem se na film dívala znovu a znovu. Dívka, která ze dne na den získala slávu, peníze a moc nad velkým množstvím osob a pak kvůli lásce vše opět ze dne na den ztratila. Kvůli lásce, která byla silnější než ona a nezvládla s ní bojovat. Bylo to silnější než ona. Poté, ve chvíli, kdy zjistila, že je na tom už opravdu hodně zle, tedy zatla zuby a snažila se být zase taková, jako dřív, ale přesto, zde byl další pád. Gia byla ke konci smířena s tím, že zemře a věděla, že to jinak nepůjde a snažila se, aby svým blízkým nějakým způsobem neublížila. Ale to už bylo příliš pozdě. Angelina Jolie je podle mého názoru pro tuto roli stvořena a zahrála ji velice přesvědčivým způsobem. Samozřejmě - což je jí vlastní, se nestyděla ani v určitých intimních či velice intenzivních scénách a ujala se své role na maximum. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Jednou jsi na nahoře, podruhé se topíš ve s..... Další z filmů o tom jak drogy dokážou zkazit život. Samozřejmě to má špatný konec, asi to bude tím, že je to taki v realitě. Angelina jak ji neznám, zahrála Giu tak skvěle, že bych byl ochoten přijmout i fakt, že ta modelka vlastně Angelina byla. Elizabeth Mitchell rovněž skvěle sekundovala a nemám zde moc co vytknout, přesto mě film nezaujal tak jak by bylo potřeba. ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

jedna z prvých veľkých rolí pre Angelinu a výborne spracovaný život Gie, rovnako ako pohľad na feťáka a to čo je kvôli dávke schoný urobiť a ako sa z jednoduchej dievčiny dokáže stať to čo sa stalo... keď si to porovnám s nedávno videným Requiem for a Dream, tak pre mňa kvalitatívne oveľa vyššie, hoci sú to neporovnateľné filmy... 7/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu sice nikde vidět podobizna skutečné Gii M. Carangi není, nicméně na dvou verzích originálního plakátu k filmu je  její obličej zachycen. (dickens)
  • Film získal kromě dalších prestižních cen i dva prestižní Zlaté Glóby. (Elisebah)
  • Angelina Jolie (Gia) řekla o Gie Carangi: „Když je volná a sama sebou, je neuvěřitelná. To je ta tragédie jejího příběhu. Myslíte si: ,Sakra, vždyť nepotřebovala drogy, to ona byla droga.‘“ (TheRay97)

Reklama

Reklama