Reklama

Reklama

Yeonae shidae

(seriál)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Yoo Eun Ho se rozvedla se svým manželem Lee Dong Jin, protože po smrti jejich novorozeného dítěte ji nechal samotnou ve chvílích, kdy ho nejvíce potřebovala. Po rozvodu jsou stále přátelé a pravidelně se scházejí. I když oba začnou randit s jinými, zjišťují, že jejich vzájemné city ještě úplně nevyhasly. (Pethushka)

Recenze (18)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vyzrálé drama plné obyčejně neobyčejných dialogů. Musím přiznat, že to na mě místy bylo dost těžké sousto a musela jsem si ho pouštět postupně. Za jeden den bych ho rozhodně nedala. Dějově se sice nic moc velkého neděje, ale i tak je tenhle pohled do vztahu dvou normálních lidí jedinečný. Jen těžko jsem si na konci přiznávala, že to herci hráli, protože jejich výkony jsou neskutečně opravdové. Znovu se asi nepodívám, ale hudba mě bude hladit ještě dlouho. Specialita pro gurmány. 4* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přeloženo. (Přiznávám se, že to pro mě rozhodně nebyl seriál, ke kterému bych sedla a už se neodtrhla. Vlastně jsem ho sledovala dlouhou dobu, sem tam jeden dva díly a stačilo. Vadilo mi totiž, jak se ty dvě nešťastné postavičky v tom pořád plácají a nemají se k tomu, co je nevyhnutelné proto, aby mohli být v životě šťastní. Vlastně jsem se do toho zakoukala asi pět šest dílů před koncem, kdy mě to konečně chytlo a já si to dala celé, sic poslední dva díly už byly zase jen laciným natahovadlem, ačkoliv i přesto dobře sledovatelným díky některým velmi silným scénám. Zahrané to bylo výborně, ale je fakt, že Son Ye-jin byla ze všech nejlepší. Hudba se mi pod kůži nedostala. Je to náročné na sledování, je to ze života a protože je to poměrně realisticky laděný korejský seriál, rozhodla jsem se pro vyšší hodnocení (měla jsem to mezi 3-4, ale přiznejme si to, na ty tři to prostě není). Když vidím, kdo napsal předlohu, tak mi začíná trochu svítat, proč to působí poměrně reálně a postavy spolu nedokáží pořádně probrat, co by probrat měly (ale kdyby to udělaly, tak by to nebylo 16 dílů, ale pět). Každopádně jestli máte chuť na něco velmi velmi civilního zaměřeného spíše na starší publikum, případně na ty, co mají nějakou hlubší zkušenost se vztahy, tak jen směle do toho.) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Teď jsem dokoukala a pomalu závěr rozdýchávám. Co závěr, celý seriál. Tohle je opravdu originální drama pro odrostlejší, protože to není úplně jednoduchá záležitost postavená na hamletovském "rád či nerad". Je to o tom jak si lidé nejenom neumí říct pravdu mezi sebou, oni ji dokonce neumí přiznat ani sami sobě. A díky tomu dělají chybu za chybou. V seriálu je hodně dlouhých scén bez dialogů, které toho řeknou víc než tisíc slov. Je plný krásné hudby a skvělých hereckých výkonů. A hlavně - pro mě - je plný skvělé Son Ye-jin. Její herecký výkon je neskutečný, protože ona je prostě skvělá. I když se usmívá a je veselá, tak se nedá přehlédnout smutek v jejích očích. To snad ani není možné zahrát, to se musí prožít. Možná jsem nekritická, ale mám pro ni velkou slabost, je pro mě absolutní jedničkou mezi herečkami a o jejím talentu se přesvědčuji zas a znovu. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že mi byl tento seriál doporučen. Líbila se mi změna párů a tak celkově příběh i sám o sobě. Bylo to takové ze života, obyčejných, nebohatých Korejců. Ye Jin Son byla krásná vážně jí to moc slušelo a zbylé hlavní postavy byly taky super. Ale celkově to na mne vrhalo dost ponurou atmosféru. Hlavní hrdinky mi bylo líto za to pár doktor a sestra to bylo moc milé :). Asi se na to nepodívám znovu ( není čas ). Každopádně zaslouží si to těch 5* a to za lidskost.! ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, že sledovat seriál v němž hraje hlavní postavu Ye-jin Son, která mě dříve moc neoslovila, pro mě bude těžce zvládnutelné, ale šeredně jsem se zmýlil. Netuším proč Alone in Love dostal šanci zrovna teď, ale jsem nesmírně rád, že jsem jej nezavrhl úplně. Šestnáct hodinových dílů o každodenních věcech a problémech obyčejných lidí, přičemž jsem se ani jedinkrát nenudil a jen žasl s otevřenou pusou. Už po prvním díle jsem měl pocit, že pro mě tento filmový zážitek nebude obyčejným a nemuset jít do práce, neměl bych problém celý seriál zhlédnout na jeden zátah. Jednoznačně nejlepší jihokorejské drama, které jsem viděl. Opravdu nádherné dialogy, úžasná práce s postavami a neskutečně vyšperkovaná psychologie s charaktery postav. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak upřímně jsem od tohoto seriálu čekal o dost víc - vzhledem k přítomnosti Son Ye-jin a vysokému hodnocení, já to tu ale trochu zdrbnu :-) Vcelku chladně a bez zájmu jsem sledoval prakticky všechny romantické, dojemné i dramatické scény, zkrátka vůbec mne to nevtáhlo a často to na mne působilo moc uměle. Po dějové a obsahové stránce mi toho tam přišlo zkrátka na 16h moc málo a dokážu si představit jak bych to nacpal do 3h filmu a vlastně by tam nic nechybělo :-) Navíc Son Ye-jin tam po většinu času měla takový nevzhledný účes, který jí v mých očích zkrátka vůbec neslušel, takže ani body navíc za půvab nebudou tentokrát. A ta unáhlená svatba kousek před koncem, já nevím, po 2 měsících (?) jejich občasného scházení po parcích, eh… Nebýt fajn vedlejších postav, tedy lehce komického gynekologa a správně bláznivé mladší sestry hlavní hrdinky, tak bych to možná ani nedokoukal, ti dva tomu alespoň dali trochu šťávu. A poslední díl byl tedy dost slabý, jako kdyby tvůrci už nevěděli co si tou hodinkou počít. Uff, a je to venku, ukamenujte mne :-) ()

Eriol 

všechny recenze uživatele

Hořkosladký intenzivní příběh o lásce. Lásce bolestivé i zapírané, přehlížené i odmítané a.. přesto snad nakonec ne zcela beznadějné... Pocity a emoce postav (mnohdy opravdu hodně depresivní) jsou líčeny velmi silně a do hlubky. Naštěstí je děj místy protkáván a odlehčován příjemným humorem, což jej činí snesitelnějším. *** Najdou k sobě Eun Ho i Lee Dong ještě cestu? ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Neskutečně procítěná vztahová podívaná jednoho páru, který si přes prožitou bolest přestal být jist ve své neskonalé vzájemné lásce a ztratil jistotu ve společné štěstí. Výjma občasného natahování a nastavování se jedná o přesné podání spletitosti lásky dvou lidí, která je představena se všemi jejími neduhy i klady, kdy jsem kolikrát pochyboval o scénáři a věřil, že oni báječní herci své charaktery skutečně žijí, nikoli hrají. Téměř královské/mistrovské podání zranitelné Ye-jin Son, jejího hereckého partnera Woo-seong Kam a ostatních, kteří společně utvoří pandořinu skříňku mezilidských vztahů, u kterých si jsem si vychutnal kompletní škálu emocí od štěstí a veselí, až po upřimný smutek a dojetí. Nejsilnější seriálový zážitek, jaký jsem doposud zažil. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je poměrně unikatní záležitost, neboť se tvůrcům podařilo vymanit ze škatulky "klasických" korejských romantických seriálů, protože udělat drama nebyla vůbec špatná volba. Co se mi velmi líbilo na tomhle kousku bylo ten spleen, který byl cítit od začátku až do konce, k tomu skvělé výkony v podání Son Ye-jin, ale mnohem více se mi zamlouval kupodivu postava a výkon Gam U-seunga, u které ho jsem zbožňoval jeho monology, který si sám vedl, hlavně ve své mysli a v neposlední řádě musím zmínit soundtrack, prostě nádhera, všechno do sebe zapadalo. I když bych za sebe mohl vytknout malý sešup v kvalitě od vývoje vztahu s Kyung Jung Yoo (i když začátek jejich vztahu díky setkání spolužáku po letech a vzpomínky na střední bylo skvělé), tak závěr je jiné kafe, pro mě na jedničku, nemohu zásadně souhlasit s tím, že by byl poslední díl nějak odfláknut. Musím také ocenit perfektní vyváženost kvality v průběrhu, protože kolikrát u jiných seriálů byly věci, které mi vadily víc. Velmi mě bavily scény s Eun Sol, která byla neodolatelná, možná proto jak v druhé polovině se již děj odvíjel jinam a Eun Sol se se svojí matkou odstěhovala, hodně mě to mrzelo:-) Celou dobu jsem uvažoval, jak tenhle seriál hodnotit, protože to bylo jiné než ostatní doposud viděné seriály, tak konec mě přesvědčil, že to bude za plný počet. Prostě nádhera, už jen na úplném konci, kdy se ptá Eun Sol, co je láska.-) ------------------ "When does love begin? Does it begin from worries and longing? Longing to the point you can't sleep? Will that be love?" ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Jak složitá dokáže být láska, nebo spíše, jak složitou ji dokážeme udělat my sami? Co vše způsobí pochybnosti, mylné představy o tom druhém? Jak dlouho je možné utíkat před sebou samým a nalhávat sám sobě? Je možné tohle vše a ještě více z neuchopitelného věčného dramatu života s názvem "láska a vztahy" převést na filmové plátno opravdově bez patosu a uvěřitelnou civilní formou?? Ještě donedávna bych tvrdil že ne......až do doby kdy jsem shlédl tento neobyčejný seriálový klenot!!! Neuvěřitelně silné dialogy, ještě silnější scény bez nich, kouzelná hudba, skvělá atmosféra a hlavně úžasný herecký koncert obou představitelů hlavních rolí....nemám slova která by dokázala popsat jak na mě tento klenot zapůsobil, opravdu skvělá záležitost!!!! ()

Curlyman 

všechny recenze uživatele

Niekde na pol ceste medzi 3 a 4*. Asi mi tam chýbalo viac tej tradičnej kórejskej romantiky, na ktorú som zvyknutý. Každopádne ako dráma to obstálo veľmi slušne a hoci ma to až tak neoslovilo, stále ide o kvalitný seriál s vynikajúcimi postavami. 3.5* ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě to. Celé se to nese v melancholickém duchu, rozhovory stále na totéž téma jsou otravné, co podle mě nikdo nemáme rád, je pocit stagnace, a tohle je stagnující seriál o stagnujícím vztahu, nepomohou ani vedlejší linky, které se stejně aspoň zpočátku zdají točit kolem ústřední dvojice. A nezachrání to ani dobrý výběr herců. ()

elea 

všechny recenze uživatele

Krásný 16-ti dílý seriál o vzájemné lásce ex-manželů Eun Ho a Lee Donga, kteří si nechtějí za žádnou cenu přiznat, že se ještě stále milují. Kromě jejich vztahu se tam řeší i vztah ztřeštěné sestry Eun Ho Ji Ho a Dr. Donga, který je často velmi legrační. Ke konci však kvalita seriálu mírně klesá a poslední díl je odbytý, ale jinak hodnotím za skvělou atmosféru a skvělé herce 5*. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Velmi krásné, ale zároveň extrémně náročné drama. Příběh dvou víceméně obyčejných lidí, které nešťastná událost oddělila, ale ne zcela rozdělila, jak si hledají cestu zpět k sobě. Děj postupuje opravdu pozvolna, pro někoho jistě až příliš, ale zato nás zásobuje jedním opravdu silným emocionálním zážitkem za druhým. Dlouho a pravděpodobně i marně bych pátral v paměti, kdy jsem měl ze seriálu takto rozpolcené pocity. Na jednu stranu je to, jak už jsem řekl, velice krásný seriál, na druhou stranu na mě ale působil velice depresivně a smutně. Obzvláště konec, který by na začátku byl naprostým happyend, mi nepřišel jako zrovna nejšťastnější. Že to nedává téměř žádný smysl? Toho jsem si vědom, ale tak to na mě prostě působí... Herecké výkony byly až neskutečně opravdové, Son Ye-jin a ostatní odvedli naprosto excelentní práci. V celém seriálu nebyla snad ani jedna záporná postava, a tak je velice obtížné někoho si oblíbit a "fandit mu" bez ohledu na okolnosti. Když máte pouze kladné postavy, tak musí nutné dojít k situaci, kdy jedna velmi ublíží té druhé, a vy si pak říkáte, jestli je to vůbec správné (jeden z hlavních důvodů depresivnosti seriálu). Celé je to doprovázeno příjemnou hudbou, která ještě více prohloubí emocionální zážitek ze seriálu. I přes mé rozpolcené pocity (a možná právě díky nim) jsem si tohle na vztahy zaměřené drama opravdu užil a budu na něj ještě dlouho vzpomínat. 90% ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Na spočítání zkouknutých korejských seriálů mi sice pořád stačí jedna ruka, nicméně si dovolím tvrdit, že tenhle je opravdu výjimečný. Například tím, že samotné jádro příběhu neobsahuje tolik korejského stereotypu, ale jde o realistický příběh dvou obyčejných lidí a dokáže upoutat (a jak!) i bez hrdinů majících spoustu peněz nebo nevyléčitelné nemoci Jediný seriál, o kterém uvažuju, že si ho dám podruhé. ()

sawyer5200 

všechny recenze uživatele

Som vďačný a šťastný, že som sa k tomuto seriálu dostal. Alone in love je pravdepodobne najlepším ázijským seriálom aký som videl. Po poslednom dieli ma zaplavili pocity smútku, radosti a melanchólie, lebo viem že niečo takéto už nikdy neuvidím. Nejde o obyčajný seriál ale o masterpiece. Absolútne výnimočný výtvor so skvelou atmosférou, dialógmi na úrovni, jedinečným silným príbehom, úžasnými hlavnými postavami. Herecký výkon Son Ye-jin nekomentujem ona je skvelá proste všade :) ()

CaveRnDish 

všechny recenze uživatele

Na korejské zvyklosti velmi neobyčejný seriál. Který se vyvaroval všech nutkání, jimiž asijští tvůrci nám, z okruhu euro-americké civilizace, tak často kazí dojem z jejich tvorby. Nejsou zde žádná dryáčnická srdcervaní, žádné soplivé nechutnosti. Naopak, vidíme decentní a posmutnělý příběh dvou lidí, kteří se rozešli. A v jakési životní ochablosti - poté co minuli svůj životní cíl? - nejsou schopni svůj rozchod uzavřít tak, ani onak. V hlavních rolích exceluje křehká Son-ye jin (tenhle typ rolí jí sedí ... tak jako plavky v sedmém dílu), a docela zdatně jí sekunduje Woo-seong Kam. Chci ale poukázat i na Yoon-ah Oh, jejíž vedlejší příběh rovněž nepostrádá svoji hloubku ženy, která se svým způsobem života učinila závislou na mužích. Se vším negativním, co taková závislost přináší. --- Alone in Love je jeden z mála seriálů, u kterých nikdy nezapomenu, o čem to bylo. ()

Reklama

Reklama