Reklama

Reklama

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu

  • USA Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Borat Sagdijev je kazašský televizní reportér, kterého ministerstvo informatiky vyšle do Spojených států natočit reportáž o tom, jak dobře se tam žije, z čehož se má pak kazašský národ poučit. Ve Státech se Borat snaží s každým spřátelit (tak, jak je zvykem v jeho zemi), ale pro to nemají místní pochopení. Ubytují se v příjemném hotelu na Manhattanu, kde Borat za svůj pokoj považuje již výtah. Vydá se do města, kde se chová stejně jako doma, což většinu obyvatel města pohoršuje. Boratova první reportáž na americké půdě je o tom, že Američané jsou lidé s velkým smyslem pro humor a že by se obyvatelé Kazachstánu od nich mohli učit (neboť jsou podle Azamatova zjištění až na 97. místě ve světě). Po reportáži se Borat v hotelu dívá na televizi, kde zahlédne kousek ze seriálu Pobřežní hlídka a zamiluje se do CJ, postavy, kterou hraje Pamela Andersonová. Druhý den se dostane mezi feministky, kde se snaží přijít na to, oč vlastně v tomto hnutí jde, ale nijak zvlášť je nevnímá, protože stále myslí na CJ. Feministky mu řeknou, že se jedná o Pamelu Andersonovou. Borat by ji rád poznal, ale nemůže, je totiž ženatý a jeho žena by mu dala co proto. V hotelu však dostane zprávu z domova, že jeho žena zemřela ve spárech medvěda, a tak mu už nic nebrání vydat se za CJ – Pamelou do Kalifornie. Jen ještě musí přesvědčit Azamata, že další reportáže musí natočit mimo New York... Protože Azamat odmítá po 11. září použít letadlo, musejí si obstarat auto. Ovšem nejdřív se musí Borat naučit řídit a poté pořídit samotný vůz. Jediné, co si však z rozpočtu můžou dovolit, je bývalý zmrzlinářský vůz, ve kterém se pak vydávají na cestu... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 415)

O´Neill odpad!

všechny recenze uživatele

Použiju předlohu KevSpy: "NEzasmál jsem se! NEdženkuji!" ... Absolutně trapná slatanina, která je absolutně nudná, a s extrémně trapným pokusem o vtip. Nezasmál jsem se ani jednou, zato jsem zýval nudou docela často. Tenhle odpad si nezaslouží ani hvězdičku. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ srandy je jednoduchý jenom zdánlivě. Krom obyčejného fekálního humoru je zde něco víc - dokonalá satyra na americký životní styl. Borat, Kazach, který tak trochu mluví česky:), občas působí mnohem méně absurdně, než samotní Američané, se kterými se setkává. Důkazem je například scéna v autobazaru. Když se Borat ptá, s jakým autem nejlépe srazí bandičku cikánů (a vypadá, že to myslí dost vážně), prodejce mu s naprosto chladným ksichtem začne doporučovat auto, aniž by se nad nějakým srážením cikánů vůbec pozastavil. Zkrátka, Borat je jedna velká parodie nikoliv na Kazachstán a jeho zaostalost, ale na USA samotné. Navíc je to opravdu vtipné a dynamické, takže jsem se opravdu nenudila. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Doba kdy píšu tenhle komentář nemohla být lepší, protože jsem tento týden zhlédl i Diktátora, tak můžu tyto filmy krásně porovnat. Tady se těm Cohenovým blbinám prostě každý rád zasměje. Je to bomba a je to cáklá magořina, která je však cáklá zdravým způsobem narozdíl od Diktátora, který je prostě trošku jinde. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Jakozto nejvetsi fanousek Sashi Barona Cohena v Ceske republice, byla pro me povinnost videt tento film v kine hned na premiere. Ali G Indahouse bylo vytykano, ze to mel Sasha udelat stejne jako v TV - dokumentarnim zpusobem a nesnazit se z toho udelat film. Sasha si to vzal k srdci a mame tady dokumentarniho Borata. A me dojmy? Borat je velice dobry a vtipny film, zadnou dalsi politickou, rasovou ci jinou kasi v nem netreba hledat. Neni pochyb, ze Sasha Baron Cohen je pro tuto dobu, a take pro historii bude znamenat to, co znamenaji Chaplin, Monty Python, Sellers dnes pro nas. Tesim se na Bruna. ()

exitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo ve většině filmu, tak děsně přehrávané až přes hranici trapnosti, tak to byl vážně zajímavý námět. Pár scén tam bylo opravdu povedených a vtipných ale na svou 80-ti minutovou stopáž velmi slabé. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Goof, často se tu píše jen pro silné nátury, ale nečekal jsem, že až pro tak silné....Směsice originálních a parádních scének těžící sice z tradičních národních stereotypů, ale podávaných tak bez obalu, že se člověk zasměje ale také fekálně trapného humoru, který s postupem času začíná převažovat. Za mně jsou to tedy slabší tři zejména díky scénám v první půlce ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

683. hodnocený film: Toho času, když byl Borat novinkou a všude se o něm psalo a dalo se zaslechnout cokoli o jeho drzosti i v televizních zprávách, tak jsem se k němu nemohl nijak dostat. Nyní jsem konečně ochutnal jeho humor i já a opravdu jsem se nasmál. Každá scéna je jedinečná a je mi jasné, že pokračování by nemělo smyls a jen by zabilo tento film. Jsem nadšen, přesto dávám za tento snímek jen 4*, protože jeho kvalita je někde jinde než filmy, které ohodnotím 5*, přesto 4* - vynikající hodnocení a určitě se na tenhle snímek zase někdy rád podívám. 4* ()

wohna 

všechny recenze uživatele

Jak jsem řekl. Sacha Baron Cohen je opravdu blázen. Věřili byste že tento člověk je z ortodoxní židoské rodiny a má vysokoškolský diplome a psal diplomovou práci na téma židovství v americe v 50. letech s ohledem na zabití (některých tří významných židovských lidí, ted si nepamatuji jejich jména). Věřili byste že dokáže takhle veřejně zesměšnit feministky, židy a všechny ostatní? Nedivím se že tento film je zakázaný v Rusku a v celém Arabském světě. Ale když to pomineme, tak kazach Borat , který je na objednávku kazašského národa vyslán do Ameriky, je velmi vtipný film. Stojí za to ho shlédnout! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Cohen to má jak kdy, ale Borat je jednoznačně nejlepší z jeho produkce. Zajímavý fakt je, že v originálu to je perfektní a s dabingem stejně tak, i když vyniknou úplně jiné vtipy. Nevím, jak z toho budou nadšení Kazaši, ale to je mi úplně jedno. Borat je prostě geniální dement, který prochází Amerikou jako nůž máslem a každého nasere, nebo urazí. Přesně můj člověk. 100% ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Na Borata: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (uff!) som sa tešil odvtedy, čo som sa dočítal, že vznikne, ale moje záverečné pocity z tohto snímku sú nakoniec trochu zmiešané. Čakal som dokument, v ktorom si bude Borat uťahovat zo skutočných ľudí (= nehercov), ale ono sa to ako dokument iba tvári. Nájde sa tu síce niekoľko scén, ktoré sú skutočne dokumentárne, kde ľudia naozaj o ničom netušia; ale väčšina filmu je len inscenovaná, a to trochu slabo - hlavné postavy sú OK, ale neherci hrajú fakt neprofesionálne a nereálne, čo veľmi uberá na autenticite tohto kvázi dokumentu. Netvrdím, že som sa nebavil, ale od Borata som čakal trochu viac a fekálny humor à la nudistický wrestling už bol fakt trochu veľa, ten patrí skôr do súčasnej veľmi podpriemernej parodickej tvorby, ku ktorej si Borat zaradiť nezaslúži. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Bohuzel Borat=boring, no skoda. Zabery z vesnice a prestaveni Kazachstanu dobre, pak hodinu nuda. A zase jeden dobry zaber s Pamelou a tot vse. Jinak hodne slabe. Za napad dve hvezdy. ()

darm 

všechny recenze uživatele

I napodruhý naprosto neuvěřitelně vtipná záležitost. Nepamatuju se, že bych se někdy jindy smál u filmu tak, jako u Borata.. Od dokonalého začátku v Kuseku a seznámení s osazenstvem vesnice, přes NewYork, feministky, židovské doupě, stolování, zpívání na rodeu,..... až k naprosto skvělému konci... Bomba! A ani se nedivim, že na něj zavolali tolikrát policii, občas Boratovy kousky byly fakt dost silný kafe :) ()

Související novinky

Druhý Borat má velmi dlouhý název

Druhý Borat má velmi dlouhý název

29.09.2020

Před pár týdny přišla zpráva, že herec Sacha Baron Cohen (Chicagský tribunál) nejenže natáčel pokračování Borata, on už ho dokonce stihl i dokončit, takže velice brzy dorazí na některou ze… (více)

Dvojka Borata potvrzená?

Dvojka Borata potvrzená?

09.09.2020

Minulý měsíc byl herec Sacha Baron Cohen (Diktátor) spatřen v kostýmu Borata kterak natáčí scénu v autě. Vzhledem k absenci oficiálního oznámení se tak spekulovalo buď o tajně natočeném pokračování,… (více)

Pokračování Borata na cestě?

Pokračování Borata na cestě?

20.08.2020

Ačkoliv herec a komik Sacha Baron Cohen nechce nic potvrdit, má v současnosti rozpracovaných hned několik projektů. Před pár měsíci byl spatřen jak zpívá na jistém kontroverzním srazu ve Washingtonu… (více)

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama