Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Recenze (169)

Filipes 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film ale když jsou Vánoce tak proč si nepustit něco vánočního. Tahle komedie, opět nedoceněná polovinou dívajících, nadýchaná vánoční atmosférou, napráskaná výbornými herci, krásnými záběry a nějakou tou duchaplnější myšlenkou. Ludacris je koleda, Rachel Weisz balící papír, Kevin Spacey je ozdobou dárku, Vince Vaughn je hvězda na vánočním stromku a Paul Giamatti je vánoční cukroví. Takže šťastné a veselé pane Davide Dobkine! ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Kedže v tomto filme prevláda hlavne vianočná atmosféra, mali by takéto filmy púšťať hlavne cez tie vianočné sviatky, nech to má svoju vážnosť a dôstojnosť. ()

FincherD. 

všechny recenze uživatele

Slabší 3*. Od režiséra věcí jako Nesvatbovi či Rytíři ze Šanghaje a takového hereckého ansámblu bych čekal mnohem, mnohem víc. Dobkin se ale až moc drží linky - klasický vánoční film. Přesto si některé scény zaslouží obdarovat úsměvem. ()

fujarik 

všechny recenze uživatele

Jedna z méně povedených vánočních komedií. V určitých částech až přehnaný film. Vánoční filmy mám rád téměř všechny, tento se však mezi ně bohužel nezařadí... ()

david666 

všechny recenze uživatele

Vcelku slabé - sice jsem to čekal protože Vaughna opravdu obecně moc nemusím ale tady byl divný i Giamatti. Film víceméně bez nějaké zápletky jen tak prošuměl. Dobrá byla postava Spaceyho - tomu role sedla. Takže si z tohohle filmu budu asi pamatovat jen sexy E.Banks v Santově obleku:-) ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Super film na navození vánoční atmosféry. Neotřelé téma na snad nejfilmovanější postavu všech dob - Santa Klause. No respektive spíš jeho bratra ... a o tom to je. Je to ten, který celý život žije ve stínu velkého bratra a zápasí se svými vnitřními názory a pocity. Sice to nebyl asi kasovní trhák, ale bylo to sympatické. Ať vezmu herecké obsazení, tak zpracování, hezký a veselý severní pól, srandovní skřítci, tak dobrý výběr písniček, nic z toho nebylo přehmatem. Jen Rachel Weisz tu byla jaksi nadbytečná. Buď ji měli vypustit úplně nebo jí dát trochu víc prostoru a méně slepičího chování. Nakonci došlo i k citovému objevu, že žádné dítě není zlobivé. Vsuvka se supermanovým pláštěm byla dojemná. ()

Kvidoland 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná a vtipná komedie o důležitosti mít správného sourozence. Když jsem se opět po nějaké době na tento film podíval (jelikož to byla moje oblíbená komedie z mládí), rozbrečel jsem se, jelikož já sám mám komplikované vztahy se svým sourozencem. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie s vánoční tematikou. Na filmu zaujme hlavně připodobnění Santovy práce k nějakému průmyslovému závodu. Sem tam se zde mihne humorná scéna nebo hláška, ale za břicho jsem se vyloženě nepopadal. Líbil se mi ovšem závěr, kdy za Santu přebere práci jeho bratr, který při doručování dárků působí velmi komicky. ()

Eseter 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dobrých filmů o Santa Clausovi není moc a Fred Claus patří určitě k těm horším. Možná ještě na začátku, kdy sledujeme bratry Clausovi jako děti, jsem dávala filmu šanci. Ale Čim Čim odletěl a s ním i mé naděje. Nijak mě nezaujal vztah mezi Fredem a jeho holkou ani vztah Freda a jeho bratra. Sem tam se možná objevil nějaký vtip mezi skřítky, ale to je tak všechno. Dost mě překvapilo, že se zrovna v takovémto filmu objevil Kevin Spacey a Rachel Weisz. Řekla bych, že je to krapet pod jejich úroveň. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn nějakým nedopatřením zabloudil do filmu, kam nepatří. Pro děcka možná dobré, ale já to přežil jen díky tvářičce Elizabeth Banks. Jednu hvězdičku dávám za scénu s anonymním sezením bratrů. Jednoznačně nejlepší role pro Stephena Baldwina za celou jeho kariéru. ()

Reklama

Reklama