Reklama

Reklama

True

  • Německo True
Krátkometrážní / Romantický
Německo / Francie, 2004, 10 min

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka. (Elrond88)

Recenze (121)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější a nejefektnější (bratři Coenové a Sylvain Chomet prominou) filmový příspěvek z povídkového snímku Paříži, miluji Tě. Tom Tykwer se vrací k experimentálnímu filmovému vyprávění a la Lola běží o život - famózní, chirurgicky přesný střih v neobvyklé klipové dynamice, cyklení linearity, práce s výraznou pointou, jednoduchý scénář...a to vše zhuštěno v kompresi pouhých 7 minut ... účinek je dechberoucí... Tvůrce, který osobitě žongluje s významy a rychlostí filmového času a formálními postupy videoklipu dosahuje maximálního efektu a účelnosti. Takhle vypadá postmoderní filmový tvar. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Paris je t´aime bylo pro mě obrovským, nepopsatelným zklamáním, ale tahle povídka Toma Tykwera mě přivaděla a stále přivádí do euforie, jelikož si ji pouštím i několikrát denně. Naprosto úžasně zkratkovitě zachycený vztah dvou lidí. Je to ta nejlepší filmová povídka všech dob. Úžasná hudba, úžasná francouzština, úžasní herci, úžasný zážitek. ()

Reklama

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Zrežírovat a obsadit se do tohoto snímkiu byl Tykwerův nejlepší tah. "Kraťák" o slepci, který je bezhlavě zamilovaný do Natalie Portman. Krásná lyrická pohádka. Je to energické a je to skvěle podané. Až po přečtení zdejších komentů jsem zjistil, že je to z Paříži miluji tě, na co se asi brzy podívám pokud je to tak dobré jako True, tak klobouk dolů. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší povídka z celého filmu Paříži, miluji Tě, to každopádně. Ale především asi nejlepší „kraťas“, který jsem kdy viděl. V dané délce maximálně úderný, emočně rozmanitý a silný, výborný ve všech svých složkách. Zároveň nabízí asi nejefektivněji shrnutý romantický vztah vůbec. Pro mě osobně je True z mnoha důvodů velkou srdcovkou, kterou si můžu pouštět pořád dokola a nikdy mě neomrzí (především tedy ta převažující část odehrávající se za doprovodu hlavního hudebního motivu). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama