Reklama

Reklama

Prokletí domu slunečnic

  • USA The Messengers (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodina Solomonových se přestěhuje na zchátralou slunečnicovou farmu. Jak farma začíná po letech chátrání ožívat, rodina zaznamenává nepříjemné a alarmující změny v chování svého otce. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (324)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vizualně a trikově docela zajímavý a povedený horor (natřepávání peřiny je zřejmě nejpovedenější a nejoriginálnější hororový záběr co jsem za hodně dlouhou dobu viděl, fakt parádička). S dějem a zápletkou už to tak žhavé ale není. Klasická, asií načáchlá, duchařina. Dům, který dělá bububu, pomsta, která se nakonec podaří a k závěru to i trochu načáchne slasherem (ale jen trochu). Hodně mám problém se základní pointou, buď jsem totálně blbej, nebo nevím, ale je to jeden velký nelogický kiks. Ztvárněné je to ale dobře, triky jsou v pohodě (sklepní koupel v hlíně, "duchové" atd.), odehrává se to na nádherném místě (osamocená farma uprostřed slunečnicových polí - nádhera), na Kristen Stewart se dobře kouká, ale hlavně - nezahrála to vůbec špatně!!!! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bratři Pangové točit umí, o tom není sporu. Škoda, že příběhů o strašidelném domě jsem viděl už desítky a v The Messengers se člověk žádných inovací nedočká. Je to řemeslný nadstandard (moc se mi líbila kamera s krásně sytými barvami), atmosféra je správně dusná a lekačky lekají (bál jsem se fakt celkem dost), ale pocitu, že by to chtělo lepší příběh, jsem se zbavit nedokázal. *** 1/2 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasika. Úvod nebol najhorší, ale čoskoro to po obsahovej stránke začne upadať. Čím viac sa blížime ku koncu, tým je to horšie a samotný záver už zaváňa sklamaním. Tiež si neviem vysvetliť chovanie postáv, ktoré už vážne hraničí s tuposťou. Pri niektorých scénkach sa však nedá uprieť istá dávka mrazivej atmosféry, napätia a našlo by sa tu aj pár slušných ľakačiek. Ani mladučká Kristen Stewart nehrala zle, dalo sa na ňu pozerať, vlastne sa dá povedať, že úroveň snímku pomohla trocha vylepšiť. Šťastie, že som mal práve náladu na niečo také, takže navyšujem o jednu hviezdu. 50/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Co je to s těma vránama?-Nic, páč jsou to havrani!- Prokletý dům? Poltergeist? Ne tak zcela. Úpící duše a jedno tajemství čeká na spořádanou rodinu, co se přesunula z Chicaga na vidlákov a myslí si, jak jim to bude tentokrát klapat. A že předchozí rodině se několikrát neurodilo, než odjela, je neodradí. Kdyby tak tušili! Jenže temné duše vidí jen Jess, kterou tímto považují za magora, a malý Ben, jenže ten mlčí, anžto Jess je kopáč, a tak chudákovi ve velkém městě způsobila šok, až z toho oněměl. Dvě třetiny jsou takové venkovské utahané drama s pár momentkami, závěr nabere konečně obrátky a diváka probudí. Hodnocení ponechávám, ale ani po letech nijak nadšený nejsem. Úvodní titulky ale byly parádní. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to velmi solidní horor, kterému po většinu času nechybí napětí ani znepokojující atmosféra a svým závěrem, kdy se na první pohled vyloženě z kladné postavy vyloupne záporák jako hrom, dokáže překvapit. Bratři Pangové umí zručně budovat atmosféru napětí a vydatně jim v tom pomáhá i talentovaná Kristen Stewart. Prostě to není žádný krvavý horor, ale spíše poctivá podívaná, u které diváka příjemně mrazí v zádech ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Na vývoji filmu se podílel také Čech. Ota Bareš byl najat pro práci s vránami. (sir-dave)
  • Bratři Pangové jsou dvojčata a jejich styl natáčení je jedinečný. Každý den byl na place jen jeden z nich - druhý mezitím seděl ve střižně a pracoval se svými záběry z předešlého dne. Díky tomu, že jsou od sebe k nerozeznání podobní, herci ani štáb netušili, který z nich - Oxide nebo Danny s nimi pracoval. (Rodriguez)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 48. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama