Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od jedničky do trojky je to vcelku povedená vtipná záležitost, plná dobrých akčních scén. Mnoho lidí to zde odsuzuje, ale i tak si toho nevšímám a na trojku se s radostí znovu a rád podívám. Když jsem viděl že má vyjít čtyřka a ještě k tomu se točit kolem fotbalu puknul jsem radostí. Jenže ejhle. Při sledování už není tolik honiček jako dřív, akční scény jsou nemastné neslaná, nudné a hlavně je to všechno natolik bláznivé, že se čtyřka na rozdíl od předešlích dílů vcelku vyjímá. Ne svojí grandiózností, ale tím, že si z ní spíš i tvůrci dělají legraci, páč chvílemi je to nanejvýš zbytečné. Sice se tam pár scén objeví a i jsem se zasmál. To mi ale neutvrdí fakt, že jsem se také neskutečně nudil a divil, jak některé scény dokážou být natočen aniž by se v nich neobjevil kus dobrého vtipu. Jednou to přijít muselo, nejspíš se to stalo nyní. Po pár dnech sem dopisuji fakt, který jsem absolutně zapoměl a přitom mě děsně nasral! Když už je Taxi známé, tak také díky skladbě, která je tak známá už z Pulp Fiction. Proč teda doprdele do tohoto dílu dali tu dementní, prachbídnou verzi od Black Eyed Peas? --- Co se mu proboha stalo? - Prostřelil se uspávací šipkou. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí zklamání, po druhém průměr, po třetím (celkem) nadšení, po čtvrtém opět průměr.:-( Pár gegů se povedlo, vidět staré známé zahřálo u srdce a Émilien překvapil svou inteligencí (je minimálně o level chytřejší než kdy předtím, a to je co říct). Je t'aime, Émilien, ale "Taxi 5" už by mohl být vážně průser.;-) ()

Reklama

Bat55 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotka bola dobrá francúzska zábava, to isté by sa dalo povedať aj o dvojke a v podstate aj trojka bola pozerateľná. A na štvorku som sa pochopiteľne dosť tešil. Nanešťastie, ide o absolútne zbytočné pokračovanie bez žiadnej vyslovene vtipnej scény, humor je vrcholne otravný a herecké výkony biedne. Potenciál taxíku bol využitý len v úvode a mám pocit, že piaty diel by som už do konca ani nezvládol. Už toto bola pre mňa dosť náročná vec. Už nikdy Taxi 4! /10%/ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Otváracia scéna pred úvodnými titulkami (a zároveň spolu s nimi) je možno jednak tá najlepšia z celej série, no najmä úplne dokonalo zachycuje esenciu všetkých predchádzajúcich troch filmov dohromady. Po nej však nasleduje 80 minút niečoho nového, ktorého so staršími počinmi spájajú len pomerne dosť trefné odkazy na ne. Celok špatí absencia väčšej miery praktických efektov, ako tomu bolo v minulosti, v dôsledku nástupu extenzívnejšieho využívania CGI. Keď už v niektorých momentoch divák zbadá reál, rozdiel je astronomický. O bizarnosti finále snímky netreba ani debatovať. Záverečný zastavený záber úsmevu dua protagonistov, hoci asi nemienený ako "rozlúčka," tak ale retrospektívne funguje naozaj dobre, pretože päťka radšej neexistuje, všakže? (x) (∞2008/9-2011) (2013) (14.2.2014) (27.12.2016) (7.6.2017) (8.2018) (4.2.2020) (13.9.2023) (28.12.2023, sk dab) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu další díl populární francouzské série a jelikož už předchozí díl nestál za nic nedalo se od tohoto dílu očekávat nic jiného. A taky, že ne. Hlavní hrdina sice změnil obstaróžní 406 na krásnou 407 ale z filmu se úplně vytratila akce (už neočekávejte žádnou pořádnou automobilovou honičku jako tomu bylo v prvních dílech) a film přešel do "komediální" části. Avšak to, že přešel do komedie ještě neznamená, že bude film vtipný. A to opravdu není. Celý film se snaží fungovat na faktu, že když budou policisté vykresleni jako maximální tupci bude to divákům připadat vtipné. Ale podle mě humor, který film nasadil nemůže rozesmát nikoho s IQ tak nad 70 a nezáchrání to ani závěrečné parodování Zjizvené tváře. Doufám, že už na nás tvůrci nevybalí další díly. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Papier s dnešným prípadom pre komisára je chybný a rovnako je tiež na opačnej strane prázdny, hoci by na ňom mal byť popis podozrivého. (Real Tom Hardy)
  • Prvý film zo série, v ktorom sa neobjavuje dnes už ikonická skladba "Misirlou" od Dicka Daleho. Namiesto nej je použitá skladba "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas, ktorá ju sampluje. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama