Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že už to nebylo zas tak skvělé. Chybělo mi tam trošku toho akčnějšího ježdění, chyběla mi tam Marion Cotillard, která si začíná vybírat samé lahodné filmy (konečně aspoň někdo) a hlavně mě tam chyběla 406. Ale znovu musím zopakovat, že na tyhle filmy se musí : 1. do kina a za 2. s partou lidí co se nestydí zasmát i stupidnější scénce a tím zlepšit náladu celému kinu. Daniel a Emilien stále dokáží rozesmát, nyní i rodičovskými starostmi. Komisař Gilbert svým nasazením. Mimochodem měl dobrou scénku s tím jak si trošku šňupnul. Vadilo mi tam trošku to hulení, kterého přibylo. Ale jinak celkem fajn. Nelze očekávat, že se čtyřka vyrovná jedničce a s tím se musí počítat, jinak se budete samozřejmě víc nudit a uškodíte tím jen samy sobě. Takže proto, že mám taxíka rád tak za tři. Jinak bych dal o půl hvězdičky méně. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Je naprosto jasné, když slyšíte již 4 díl série Taxi, tak si zhruba dokážete představit jaká nastavovaná kaše to je. Taxík už zde bohužel není v hlavní roli, zápletka také není to pravé ořechové a až na pár momentů Taxi 4 bohužel také není vtipné. Nijak více jsem nečekal, ale jistá inovace mohla určitě nastat a zas tak moc by se tvůrců nestalo. 5 díl už prosím ne, radši nějakou novou sérii :). ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Rozverná partička kolem komisaře Giberta se opět vrací, aby oloupila diváky kin a k penězům si přišla. Kariéra našich starých známých se nehla tak jak by si představovali, tak se logicky rozhodli, že ji píchnou trošku vitamínů a vrátí se zpět do populárních rolí v blázdnivé komedii T4xi. Jenže tenhle díl už nemá koule, Daniel stačí oprášit svůj taxík jen na začátku, aby nahrál policistům v příjemné citační scéně a pak musí uvolnit prostor nudné konverzačce s minimem akčních scén. Většina fórů je víceméně trapná, povětšinou právě z důvodu nepochopitelného opakování již několikrát viděného. Nápady scházejí a ani několik odkazů na světoznámé filmy nemůže tuhle polívčičku zachránit. Absolutně chybí nějaká změna oproti předchozím třem dílům, pominu-li již zmiňovaný rapidní úbytek akce a dva malé chlapce, kteří se beztak po splnění svého úkolu vytratí k dědečkovi a jsou vyškrtnuti z děje. Gibert chybuje a řve do kamery, Daniel mudruje, Emil skuhrá a Petra se snaží být sexy. Závěrečná přestřelka ala Zjizvená tvář sice chvilkově potěší, ale během pár sekund se propadá do trapné frašky. A tak se to má s celým filmem, dobré scény zůstávají pouze v náznacích a jsou okamžitě zpraseny mizerným scénářem. Absolutně fádní a nudné. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Martin Boissau (sound): 1 Black Eyed Peas "Pump it" ,2 Sniper "Quoi qu'il arrive" ,3 Kery James feat. Anissa Stili "Symphonie d'amour" ,4 Melissa feat. Akhenaton "Avec tout mon amour" ,5 J-Mi Sissoko feat. Lino "Ghetto" ,6 Bakar "Etre un homme" ,7 Shy'm "Victoire (remix)" ,8 El Matador "Génération Taxi" ,9 Tunisiano "Rien a foutre" ,10 Saian Supa Crew "Mets les gaz" ,11 K-reen feat. Ol Kainry "Anticonformiste" ,12 Médine "Les contraires" ,13 Mafia K'1 Fry "On vous gene..." ,14 Mélissa feat. Khaled "Benthi" ,15 Tairo feat. Diam's "Qui on appelle ??" ,16 Sir Samuel "Frérot" ,17 Akil "Nahreg alik" ,18 Sinik "Ennemi d'état" ,19 Nessbeal feat. K-Reen "Légende d'hiver" ,20 Rim'K feat. Gimenez.e "Hommage" ,21 L.I.M. feat. Larsen & Boulox "Taximan" ,22 Grodash "Ennemi public" ,23 Kalash L'Afro (Berreta) "Retour a la base", ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Až na niekoľko vydarených a vskutku vtipných scén (celkovo asi 15 min. filmu) je Taxi štyri skôr sklamaním fanúšikov série. V skratke: viac dobrodružstiev v Marseille s rýchlym taxíkom a pomalými policajtmi. Zďaleka však nie taký dobrý, ako tie predchádzajúce a snáď trochu dúfam, že je aj posledný, pretože priamo úmerne klesajúca kvalita každým dielom je pre diváka sklamaním. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Prvý film zo série, v ktorom sa neobjavuje dnes už ikonická skladba "Misirlou" od Dicka Daleho. Namiesto nej je použitá skladba "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas, ktorá ju sampluje. (Real Tom Hardy)
  • U žádného modelu vozu Peugeot 407 není možné stáhnout zadní okna úplně dolů, avšak v šesté minutě, kdy Djibril Cissé přesedá do onoho vozu, jeho zadní okna jsou stažena úplně na doraz. (Fisek)
  • Film išiel do kín vo februári 2007 a úvod filmu hovorí o potenciálnom transfere Djibrila Cissého do Olympique de Marseille. TV hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor dokonca aj spomína čiastku vo výške 60 miliónov eur. V realite skutočne Cissé prestúpil do OM v lete roku 2007 z anglického Liverpoolu, čiastka však bola "len" 9 miliónov eur. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama