Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu slibuje skvělou jízdu a připomíná známou píseň Dana Landy "dvěstě v městě, třista z místa". Bohužel asi po dvaceti minutách se TAXI 4 zastavil a už se nerozjel - jen popojížděl. Je to úplně stejné jako když jedu po dálnici D1v koloně mezi kamiony do Brna. Popojížděmím se sice člověk dostane do cíle, ale vůbec si to neužije a je otrávenej. Myslím si, že bude lepší když Daniel už nechá svůj Taxi zaparkovaný v Marseille a my se na něj rádi budeme chodit dívat, za jeho skvělé adrenalinem našlápnuté a humorem tankované první jízdy. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po trojce jsem si říkal, kdy asi tak příjde další díl. A v duchu doufal, aby už nepřišel. Ne proto, že trojka nebyla vyloženě špatná, ale sérii docházel dech a jak říká známé pravidlo: v nejlepším přestat. Další díl ale přišel. A mé obavy se potvrdily, a to, že s taxíkem to má pramálo společného. Přitom začátek byl slušně rozjetej a i konec byl nadupanej, hlavně komisař a jeho arzenál, to mě pobavilo. Ale to mezi tím bylo jak s jinýho filmu. Kdyby se to nejmenovalo Taxi, dal bych i vyšší hodnocení, ale takhle to špiní podle mě celou sérii. Alespoň představitelé dílů minulých to drží na úrovni místami vtipné komedie. Belgičan pro změnu vypadal jako můj bývalý učitel matematiky, takže i ten mě bavil :-) Přesto musím konstatovat, že se jedná opravdu o nejhorší díl, který ale může v určitých pasážích pořád bavit. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

60 % - Člověk od toho dostane přesně to, co čeká, lehkou, vtipnou jednohubku, která se dobře stráví a druhý den se už neví, že byla pozřena. Vytušitelná šablona, která jede na zřetězení vtipných situací. Co na tom, že to jede stále ve stejných kolejích? Marná sláva, Francouzi tenhle žánr umějí. Fotbalovým fanouškům přijde k duhu minirole Djibrila Cissého :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To byla jízda! Jako když nasednete do taxíku, který stojí na špalkách, protože mu zrovna ukradli všechny čtyři kola.. Samy Naceri by už měl pomalu směrovat svou drožku do kovošrotu, protože zplodiny retardovaného humoru začínají znečišťovat ovzduší a akčních scén je méně než v taxíku Aleše Hámy. Luc Besson zaslouží klepnout přes své nenechavé producentské prsty, neboť evidentně neví, kdy přestat.. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Otváracia scéna pred úvodnými titulkami (a zároveň spolu s nimi) je možno jednak tá najlepšia z celej série, no najmä úplne dokonalo zachycuje esenciu všetkých predchádzajúcich troch filmov dohromady. Po nej však nasleduje 80 minút niečoho nového, ktorého so staršími počinmi spájajú len pomerne dosť trefné odkazy na ne. Celok špatí absencia väčšej miery praktických efektov, ako tomu bolo v minulosti, v dôsledku nástupu extenzívnejšieho využívania CGI. Keď už v niektorých momentoch divák zbadá reál, rozdiel je astronomický. O bizarnosti finále snímky netreba ani debatovať. Záverečný zastavený záber úsmevu dua protagonistov, hoci asi nemienený ako "rozlúčka," tak ale retrospektívne funguje naozaj dobre, pretože päťka radšej neexistuje, všakže? (x) (∞2008/9-2011) (2013) (14.2.2014) (27.12.2016) (7.6.2017) (8.2018) (4.2.2020) (13.9.2023) (28.12.2023, sk dab) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • U žádného modelu vozu Peugeot 407 není možné stáhnout zadní okna úplně dolů, avšak v šesté minutě, kdy Djibril Cissé přesedá do onoho vozu, jeho zadní okna jsou stažena úplně na doraz. (Fisek)
  • Prvý film zo série, v ktorom sa neobjavuje dnes už ikonická skladba "Misirlou" od Dicka Daleho. Namiesto nej je použitá skladba "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas, ktorá ju sampluje. (Real Tom Hardy)
  • Taxi mělo ve filmu na poznávací značce číslo 2007, odpovídající roku natočení filmu. (SallyZen)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno