Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (617)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasická šablona, kdy maso je boj proti terorismu, knedle jakési vyšetřování a omáčka boj hodných proti zlým. A závěrečná věta to nevytrhne. Protože celou dobu sledujeme Američany, kteří se snaží být za hodné a poslední hláška je jaksi popřením toho všeho. Tohle nevypovídá nic o aktuálním stavu světové politiky, tohle si může myslet jen člověk, který v téhle oblasti má malý přehled. 70%. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Peter Berg a Michael Mann si podali ruku a vznikl z toho výmluvný a v závěru i třeskutě akční thriller o týmu FBI zabodnutém v srdci Saudské Arábie. Vynikající herci, hutná atmosféra a pečlivá snaha nenahrát na smeč ani jedné straně. Království vás stihne vtáhnout, převálcovat a nakonec vyplivnout, abyste si s tím nějak poradili sami. Pár hodin po projekci mám čím dál tím silnější pocit, že to musím vidět znovu. Pokud možno co nejdřív. Zase si to dokázal, Bergu. A zase úplně jinak. Tleskám. (80+%) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $47,536,778Tržby Celosvetovo $86,658,558Tržby za predaj DVD v USA $33,889,356 //počet predaných kusov 1,770,713║ Peter Berg chcel isť v šlapajách vyprávačov ako Michael Mann či Paul Greengrass ale darí sa mu to len polovičate, drama sa rysuje len povrchne, citovo nás moc nezaujme, príbeh nám nič nové nepovie, jedine čo mu vyšlo je akčný záver ale to už ako keby bol úplne iný film. Akcia tipu Vitajte v džungli mu skôr sadne. /videl v kine: 65%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. The Kingdom Titles [4:29] ,2. Waiting [2:19] ,3. Attack on the Compound [2:43] ,4. The Detonator [1:57] ,5. The Killing Room/Trouble Coming [2:01] ,6. To the Prince's [1:09] ,7. Digging Deep [1:17] ,8. Starting to Click/Saving Leavitt [4:55] ,9. Friendship [3:49] ,10. The Chase [4:49] ,11. The Sales Pitch [2:12] ,12. The Marble [1:08] ,13. Finale [6:50], ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Berg servíruje zajímavý příběh, který se na problematiku západního a arabského světa kouká docela chytře. Vizuálně je film špičkový od první do poslední vteřiny, Foxx je božan a závěrečná akce je něco, co člověka donutí krýt se před kulkami. Nemůžu se dočkat, až to uvidím znova. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Komparzisti, samozrejme, neboli arabského pôvodu ale hispánskeho. Aby vyzerali viac arabsky, bol použitý makeup. (Real Tom Hardy)
  • Produkčný tím chcel pôvodne natáčať priamo v Saudskej Arábii, avšak politická a logistická situácia skomplikovala celú situáciu. (Real Tom Hardy)
  • Film je věnován Thomasu Aquilarovi, Lance Gunninovi a Nicku Papacovi, členům štábu kteří zemřeli v průběhu natáčení. Thomas Aquilar (rekvizitář) zemřel týden poté, co byl přijat v nemocnici s bolestí žaludku, následně u něj byla nalezena rakovina prostaty. Lance Gunnin (konstruktér) zemřel při motocyklové nehodě na cestě na natáčení. Nick Papac (rekvizitář) zemřel při kolizi Jeho Gatoru a SUV v průbehu natáčení. (Redswif)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama