Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nicole Chang (Shirley MacLaine) pracuje jako kabaretní tanečnice v hongkongském nočním klubu. Tady ji také jednoho večera osloví londýnský zloděj Harry Dean (Michael Caine), který má spadeno na sošku čínské císařovny Li-ssu z proslulé sbírky arabského milionáře Ahmada Shahbandara (Herbert Lom). Harry totiž vymyslel geniální plán, jak se vzácného artefaktu zmocnit – aby získal pozvání do milionářova bytu, použije jako návnadu právě Nicole, která jako by z oka vypadla Ahmadově zesnulé manželce. Jenže i dokonalý plán může mít své chyby… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Považoval bych za ohromnou čest oblafnout šejka o nějaký to ropný pole, ale neudělám to, protože jeho agenti by na mě vyskočili z první misky hranolek a našli by to ropné pole schovaný v mým konečníku. Také Harry znal šejkovy možnosti a tak s ním evidentně nehrál na rovinu. Sochu mu ukradl, neukradl, prodal ji, neprodal ji a kdoví, zda-li přitom zbohatl, nezbohatl. Mne tato klasická loupežničina hodně bavila a navíc se musím přiznat, že ačkoli Shirley McLaine nikdy nepatřila mezi TOP 1000 vítaných návštěvnic mé postele, tak, zejména v němejch pasážích, na mne působila naprosto neodolatelně. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Gambit je zkrátka Gambit. Na začátku se mi už už chtělo načít vzdychat nad nesmírnou neoriginalitou, jenže po dvacáté páté minutě přišel naprosto perfektní obrat. Všichni známe že situace, které si sami nejdříve představujeme v hlavě, jsou potom v reálu naprosto odlišné než naše představa. A to byl základní, a nesmírně originální vtip této senzační komedie. Hlavní trojice hraje opravdu dobře, a sice MacLaineová není zrovna má oblíbená herečka, přesto je jako Nicole nenahraditelná. Herbert Lom je klasik, a Michael Caine je tak dobrý a přesvědčivý jak ho známe. Konec bylo to takhle - nebylo to takhle je opravdu hodně povedený, a doopravdy humorný. A právě tím že charaktery a postavy působily opravdově, a celý příběh si nahrál na žádnou super špionážní akci, je z toho snímek více než dobrý. Pěkný film který vás nejednou překvapí. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jednoduše skvělý film. Prvních pětadvacet minut se Gambit nezdá nijak výjimečný, ničím originální... Jenže pak přijde minuta šestadvacátá a vy zjistíte, že celá loupež, kterou jste právě sledovali, se odehrála jen v mysli Harryho Deana, tak trochu arogantního podvodníka s tváří Michaela Cainea, který se bude po zbytek filmu přesvědčovat o tom, že výborný plán a realita jsou dvě sakra odlišné věci. Tak. A teď se opovažte říct, že ta rozjezdová pětadvacetiminutovka byla neoriginální. Caine jako (téměř) vždy bezchybný, Shirley MacLaine je neskutečně roztomilá osoba, jejíž postavě věříte každou polohu (a že jich vystřídá!), a geniálního Herberta Loma asi nemá smysl nijak komentovat - dobře se bavící herec si zkrátka s přehledem zahrál dobře se bavícího milionáře. Scénář nacpaný úžasnými dialogy nešetří humorem a nenudí ani na vteřinu, velice se mi líbily i dvě (doufám, že úmyslné) narážky na Casablancu (věta "Vypadá to na konec krásného přátelství" v závěru a scéna s "bogartovským" Harrym popíjejícím pivo u stolku na trhu). Jarreho soundtrack, který jsem dosud neznal, jsem si hned zařadil mezi jeho nejlepší kusy. Jak říkám - Gambit je jednoduše skvělý. ()

Amaranta 

všechny recenze uživatele

Já tuto tvář komedií miluju, kouzelná stylizace, kouzelný Caine a nejlepší byl (pozor, nastínení zápletky, pokud si chcete film vychutnat co nejvíc, už tady nic nečtěte!!!) přerod MacLaine z naplánované figurky do skutečnosti. Fakt jsem to netušila, že je první loupež jako a říkala jsem si, co se teda bude ve zbytku filmu dít a kdy už Nicole promluví! A nejhezčí je to, že na ledovou královnu se pěkně zírá, ale skutečná ženská dokáže pomotat hlavu mnohem důkladněji! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rymejk bratov Coenovcov som este nevidel, no toto bol genialny zlodejsky film. A to este par rokov pred tym, ako Michael Caine zaziaril v Italian Job 1969. Treba sa obrnit trpezlivostou, pomaly sa to rozvija - potom ale ide doslova o genialnu reziu, dialogy ...... najlpsie an tom je to, ze i dokonaly zlodejsky plan moze mat chyby .... 100 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se ve 42. minutě objeví v pozadí na ulici prodejna Baťa. Zajímavé je, že celý film byl natáčen v Kalifornii. (nocturne)
  • Ve filmu je vidět stejný zabezpečovací systém pro umělecké dílo jako ve filmu Jak ukrást Venuši. Oba dva filmy vyšly ve stejném roce (1966). (PetraRuze)

Související novinky

Zlodějina podle Coenů a oscarového Firtha

Zlodějina podle Coenů a oscarového Firtha

28.03.2011

A je tady další sázka na jistotu. Oscarová sestava v remaku klasiky ze 60. let, to nemůže selhat. Pokud jste viděli krimikomedii Gambit z roku 1966, tak víte, že byla o britském zloději (Michael… (více)

Reklama

Reklama