Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Pokud si občas řeknete, že čím je něco horší, tím to je lepší... Pokud přijmete hru... Máte šanci se u této ptákoviny slušně pobavit. Travolta, jakožto člověk, který se proslavil právě v podobně kýčovitých muzikálových kultech, je pro roli matky (hned po Divine) tou nejlepší volbou. A vidět ho tančit s Christopherem Walkenem je opravdu ze zážitků nadpozemských. A kromě toho - filmů o tom, že rasisti jsou č*ráci není nikdy dost! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ano, znovu jsem objevila Michelle Pfeiffer a maximálně propadám všemu, čeho se zúčastnila, ačkoli ty hudební věci jí nějak drhnou. Na druhou stranu takové Makin' Whoopee je senza věc. Nicméně tenhle muzikálek je celý vlastně jen parodií na sprej na vlasy a obludné kreace, které za jeho pomoci tvořila celá ta úchylná generace. Ale proboha, je nutné se tomu věnovat téměř dvě hodiny? Tak to tedy ne. ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Pěknej pestrobarevnej muzikálek zasazenej do 60. let,občas působí dost kýčovitě a občas i trapně,ale většinou hodně vtipně a příjemně.Máte rádi Pomádu (nevztahuje se k debilní dvojce)? Pak si myslím, že vám tohle určitě padne do noty. A určitě se nenechte odtradtim tím, že Travolta tu hraje obézní maminu a vypadá jako dost zanedbanej travestita. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě to ani tak nevzalo. Taneční scény mě začaly chytat až na konci filmu a hudba mi často přišla dost pomalá, takže o nějakém blaženém vrtění do rytmu v sedačce nemůže být řeč. Klady filmu bych ale viděl v jiné stránce. Pokud se dokážeme přenést přes přirozený divákův odstup od příliš barevných filmů, infantilní stylizace a naivních dialogů (což si myslím, že je používáno naprosto vědomě) můžeme vidět i mnoho inteligentních a originálních záměrů. To co bych chtěl především vyzdvihnout je to, jak se úspěšně film vyhýbá žánrovým schématům. Dát jako hlavní hrdinku mírně obézní děvče je výborný nápad. Není hezká, není hubená, přesný opak ideálu krásy. A aby mohla dojít ke svému cíli a šťastnému konci, NEMUSÍ se do tohoto ideálu předělat (zhubnout, nalíčit, natužit..) ba právě naopak. To je naprosto zásadní, protože většina muzikálů vychází právě ze schématu "jsem outsider a abych něčeho dosáhla, změním se na něco co se obecně pokládá jako ideál" (např. v Pomádě se hrdinka musí změnit na ideál tehdejší rebelující mládeže, oblíknout se do koženejch hadrů a zapálit si cigaretu..). Svět není jen seriál pěkných úsměvů, hubených holek a těl jak vystřižených z módních časopisů. A právě toto se mi na tom filmu tak líbí: na první pohled strašná umělost je vlastně pouhou slupkou, za kterou stojí příběh, který naopak proti umělosti bojuje... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro muzikály jsem nikdy moc nebyl, ale tadyto mělo být plné komedie, což mě teda ani moc nepřišlo. Hlavní hrdinka byla taková, jak to říct...no lepší se nevyjadřovat....prostě se mi nelíbila a jediné plus co na tomhle filmu vidím je fakt, že John Travolta hraje maminu jak růže květ a je to vlastně jediná věc, u které jsem se upřímně skutečně zasmál. Jinak je Hairspray pro opravdové pipláky, co mají rádi Horečku sobotní noci nebo Flashdance. Já to pro příště už radši vynechám. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Po té, co se do sebe Penny a Seaweed zamilují, Penny zpívá „And if they try to stop us, Seaweed/We'll call the N-double A-CP," („a pokud se nás pokusí zastavit, Seaweede, zavoláme NAACP“). To má být narážka na to, že až do roku 1967 byl v 17-ti státech, včetně Marylandu, zakázán mezirasový sňatek. Film se odehrává v Baltimore v Marylandu, proto vztah Penny a Seaweeda nebyl jen neobvyklý, ale fakticky i nelegální. (Galadriel)
  • Šest písniček, které byly pro film napsány, se neobjevily v závěrečném střihu. "I Can Wait" (jediná, která byla i natočena, k dispozici je na speciální edici DVD), "Mrs. Von Tussle Says" (měla nahradit Miss Baltimore Crabs), "Save Your Applause 'Till The End" (Velma utěšuje Tracy a stěžuje si), "Turn Back The Hands of Time" (Originál od "Come So Far"), "It Ain't Over 'Till the Fat Lady Sings" (Tracy potká Amber na Miss Teenage Hairspray), "It Doesn't Get Better Than This" (Wilbur utěšuje Tracy). Všechny tyto písničky jsou na 2-Diskovém speciálním vydání sountracku. (Galadriel)
  • Podle časopisu Film Journal International byla píseň „Big, Blonde and Beautiful (Reprise)“ přidána na návrh Michelle Pfeiffer, aby si mohla také ve filmu zazpívat. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama