Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Potenciál to rozhodně mělo, a mělo to Garyho Oldmana. Mohlo to být napínavé a v podstatě to i bylo, ale filmu podrazila nohy ta snaha o vztahovou psychologii a strašné nedotaženosti a nelogičnosti. Kdyby se na to vykašlali, využili víc to dítě a míň toho tragéda, který jednal tak debilně, že doteď nevím co si o tom mám myslet, mohl to být vzhledem k prostředí a příběhu výborný thriller.( A kdyby ta holčička byla vlkodlak, tak i horor.) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama se skvělým obsazením. Kombinace dabingu (bohužel) se španělštinou byla okouzlující, především v podání vynikajícího Garyho Oldmana. Scénář byl napsán dobře, až (jak již zde bylo zmíněno) na závěrečnou pasáž, kterou si musí divák opravdu domyslet. Každopádně filmu neschází napětí a hutná atmosféra odlehlého lesního prostředí. I přes četná klišé či opakování námětu jsem byl po shlédnutí filmu velice spokojený. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mladý pár, který se na venkově snaží vyřešit manželskou krizi, vesničani, co si rádi zaloví nejen divokou zvěř a jedno znásilnění, které vyvrcholí krvavou odplatou. Zkrátka parádní hixploitation, z něhož Straw Dogs dýchají na každém kroku. K tomu si připočtěte výborné obsazení (Gary Oldman dominuje), krásné exteriéry nebo důmyslnou kameru. Zajímavý je také vývoj několika postav: ten se netýká pouze ústředního "hrdiny", který se ze zbabělce promění na bezcitnou mašinu, co pro jejich ochranu neváhá použít i ty nejtvrdší prostředky, ale i hlavního "padoucha". A Virginie je moje kočička... mňau mňau. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu stálo za starou bačkoru. Film začíná pohodovou jízdou autem do španělských hor, ke které hraje hudba z 60. let (mám tuhle muziku rád, ale proč proboha musí být na začátku každého druhého vyvražďovacího hororu?), zde je to aspoň trochu odpustitelná, protože se film odehrává koncem 70. let, ale stejně...No, pak poznáme nějaký podivný nadržený vidláky z hospody, aby teda nakonec naše partička čtyř lidí dorazila do totálně zbourané kamenné chaty, cestou ještě přijde o jedno auto, to je mi náhoda. Zbytek filmu je zoufale nenapínávé zewlování po nijak přirodně zajímavých španělských lesích. Když má být divák napnutý nebo když se má leknout, začne film doprovázat hudba na bonga nebo co to bylo. Film zdobí úplně strašně pitomě zahrané ženské postavy, jejichž hlasový projev se vyrovná polskému lektorovi. Kdyby tvůrci nesehnali Oldmana (jak proboha?) a kdyby nebyla kvalita obrazu i zvuku na úrovni, tak si myslím že koukám na nějakého španělského Zahradníka. 1,5*, a nahoru zvyšuju jen protože posledních deset minut nepatří k nejhorším. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: tv DOMA = 11.2.2010 - Čudoval som sa prečo G. OLDMAN prijal úlohu vo filme, ktorý mi podľa popisu deja pripadal načisto tuctový. Keď som si včera film pozrel, pochopil som, že OLDMANov inštinkt zasa raz nesklamal. Mimochodom DVD od VAPETU (napriek tomu, že neobsahuje DTS zvuk) je vynikajúce a ponúka aj nejaké tie (otitulkované) bonusy. (6.10.2009) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama