Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu stálo za starou bačkoru. Film začíná pohodovou jízdou autem do španělských hor, ke které hraje hudba z 60. let (mám tuhle muziku rád, ale proč proboha musí být na začátku každého druhého vyvražďovacího hororu?), zde je to aspoň trochu odpustitelná, protože se film odehrává koncem 70. let, ale stejně...No, pak poznáme nějaký podivný nadržený vidláky z hospody, aby teda nakonec naše partička čtyř lidí dorazila do totálně zbourané kamenné chaty, cestou ještě přijde o jedno auto, to je mi náhoda. Zbytek filmu je zoufale nenapínávé zewlování po nijak přirodně zajímavých španělských lesích. Když má být divák napnutý nebo když se má leknout, začne film doprovázat hudba na bonga nebo co to bylo. Film zdobí úplně strašně pitomě zahrané ženské postavy, jejichž hlasový projev se vyrovná polskému lektorovi. Kdyby tvůrci nesehnali Oldmana (jak proboha?) a kdyby nebyla kvalita obrazu i zvuku na úrovni, tak si myslím že koukám na nějakého španělského Zahradníka. 1,5*, a nahoru zvyšuju jen protože posledních deset minut nepatří k nejhorším. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak na to, že většina mých oblíbených uživatelů to tady hodnotí kladně, já zase musím vykročit z davu a říct, že mě tenhle film nebavil, byl nemastný, neslaný, postavy jednaly debilně a námět taky nic moc. Kromě Oldmana tam neměl nikdo charakter a bylo to zkrátka dost nezajímavý. Nevím, asi už začínám být vážně náročná na tyhle subžánry, protože mě dlouho nic moc neuctilo. Mohlo tam být aspoň více násilí nebo gore, nebo něčeho, co by utkvělo v paměti, takhle je to jen další meh. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I dobré úmysly mohou dláždit cestu do pekla. Čistokrevné drama o dvou párech, které se vydají na krátkou dovolenou na Paulovu chatu, kterou přestavěl ze staré stodoly. Paul je přesně ten typ, se kterým byste nikam nechtěli. Umanutý, panovačný a přechytralý brouk Pytlík. Za své chování samozřejmě po právu zaplatí. Norman je přesně jeho opakem - nerozhodný zbabělec, který se rozhodne zmužnět tím nejhorším způsobem. Ale ani puška v jeho rukou, ze které se ještě kouří, ho nezmění. Úžasný les s prastarými zkroucenými buky je tajemnou kulisou pro baladický příběh, kde odplaty dojdou všichni, co hřešili. Jen doufám, že venkovani jsou zapšklými a zákeřnými burany jen ve filmech. Dávné hodnocení zvedám o jednu hvězdu, jelikož tentokrát mně film sedl. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, která ani ne tak obsahově, jak "obrazově" vyloženě reaguje na klasický exploitation kult Straw Dogs (1971), v menší míře pak obsahově i na stejně tak významný kult Deliverance (1972). Dva muži, dvě ženy. Žádní puberťáci určení k zvrhlým hrátkám vesnických buranů, ale dospělí lidé se svými vlastními problémy a osobnostními vlastnostmi. Nalezení malé holčičky v prasečím chlívku je přirozeně vede k její záchraně. Do té doby má film pomalé tempo a chvíli i otravuje vzájemnými hádkami hlavních postav. Návštěva místního hostince je však pro tento typ filmů naprosto typická a ukázková, zde divákovi poprvé vyschne v hrdle ... Dlouho pak ještě ale trvá, než se film rozjede, ale jakmile se tak stane, opravdu nepustí. Jak už z důvodu zvtárnění, což je skutečný skvost - kamera, kamerové záběry, barvy, filtry, osvětlení, prostředí, déšt, vzdálené záběry atd. ... tak z hlediska obsahu -naháněčka po lesích s brokovnicemi/kulovnicemi, napětí, brutalita, násilí, prostřílená břicha durch atd. ... Výborné je pak sledovat drsňáka Gary Oldmana, který drsňákem ve filmu je a zůstane do poslední vteřiny, nijak nevyměkne, jak bychom tradičně očekávali. Stejně tak je zajímavé sledovat šílenou změnu jeho přítele z městského "nekňuby" (skutečně jako by vypadl z oka Dustinu Hoffmanovi ve Straw Dogs ...) v chladné vraždící monstrum ... Vynikající film, ale na plný počet tomu přesto něco chybělo. Možná více té originality a překvapujících scének, přece jen už tady hodně věcí bylo ... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých tvorcov, ktorí sa zišli pri tvorbe tohto snímku bolo veľkou cťou spolupracovať s hviezdou menom G.Oldman. Na obrazovke je to vidieť a ako sebaistý Paul, na seba strháva najviac pozornosti. Príbeh nenudí, blúdenie a naháňanie sa s vesničanmi po temných lesoch je napínavé, horšie to je, keď sa jedna z hlavných postáv poberie na druhý svet (nechcem spoilerovať). Od tohto momentu cítiť ako tvorcom došiel dych a film stratil na dramatičnosti. Film stojí za pozretie a aj, keď sa prikláňam k štyrom hviezdičkám, tak iba kvôli G. Oldmanovi. Inak za tri. 70%. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama