Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Působivé a mimořádně krvavé. Takových filmů je celá řada, jenže jen na těchto aspektech to dost často nejde ustát. Ale, v Půlnočním vlaku byl i chladnokrevný Vinnie Jones se svým dokonalým kamenným a vražedným výrazem, jemuž po mnoho scén vypomáhala působivá kamera, která byla efektivně použita i ve scénách mimo metro. Ztvárnění jeho postavy a charisma bylo ohromující, takže si možná ani neuvědomíte a možná Vám to bude i jedno, že za celou "jízdu" nepronesl skoro žádná slova. Bradley Cooper se jakožto fotograf nakonec také pěkně vybarvil a s postupujícím dějem je znát změna jeho osobnosti. A to tak, že si spousta z Vás řekne, že to nemůže skončit dobře. Jedno je jisté. Nakonec musí vlak stejně zastavit a ukázat, co je na "konečné stanici." Literární předloha Clivea Barkera je nadmíru originální a děsivá, a tento filmový přepis je jejím věrným ztvárněním. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost milé překvapení. Téma sice není vůbec originální, je to směska mnoha filmů, která jsou dobře poslepena a drží pohromadě. Ryuhei Kitamura zvládnul akci na výbornou, je stylová a dost brutální a nechybí cool záběry a aby toho nebylo málo, tak dobře zvládá i atmosféru a napětí. Až do závěru jsem byl plný očekávání, jak se rozuzlí tajemno, který provází celý film. Naštěstí závěrečná pointa mě nijak nevadila a tak tento zábavný a drsný film, který mě utekl jak voda hodnotím 4 hvězdičky… ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby šli dva režiséři proti sobě. Jeden tvrdí muziku s každou další vraždou, zatímco druhý pobízí mistra Coopera, aby hrál tím dramatičtěji a seriózněji, čím krvavější je celé vlakové podloží. A jakkoli mám Bradleyho herectví rád na sto způsobů, sem s výjimkou několika romantických scén zkrátka nepasuje. Navíc kvůli překvapivě špatné Leslie Bibb a celou druhou polovinu očekávanému závěru nepřišlo žádné překvapení nebo fajn pointa, jen přehnaně výživná barkerovina. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Mám rád Ryuheie Kitamuru, osobitého japonského režiséra s citem pro dynamický audiovizuál. Mám rád také Barkerovu povídku z jednoho z dílů První knihy krve, podle které tento horror Kitamura natočil. Bál jsem se, co s japonským fachmanem provede hollywoodská mašinérie. A bál jsem se zbytečně. Kitamura vždy více než na co jiného dbal na estetiku obrazu, akční kameru a spíše klouzal po (efektním) povrchu, což při sledování filmů jako Azumi nikdy nevadilo. V zádech se silnou psanou předlohou a podporou rozumné stopáže stvořil Kitamura atmosférickou, patřičně brutální a řemeslně nápaditou horrorovou podívanou, již možná trochu hyzdí pár zbytečných digitálních triků. A která letošní záplavě remaků asijských horrorů uštědřuje tvrdý direkt. 8-9/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)
  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)
  • Mahogany (Vinnie Jones) takmer celý film mlčí, ozve sa až úplne na záver a aj to povie len tri slová. (beso74)

Reklama

Reklama