Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Recenze (131)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kamera a nějak do toho přitlačili barvu, aby to bylo hodně cool history. Jinak celkem zpackaný životopis Dylana Thomase, který na diváka působí dojmem: Na frontě jsem nebyl, válku jsem probásnil a ještě dost nezodpovědně a hlavně jsem ji prošukal. Tákle krásnou promrdanou válku, co já prožil...chlapci od Montgomeryho u Tobruku se tím chlubit nemůžou. No a tak jsem to vypnul. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Děsivé, neobyčejné × dlouhé, o ničem, žárlivé, temné, depresivní. Ne že by válečné období bylo o něčem jiném než o depresích, tmách a chladných dní. Ale tohle byl trochu zbytečný film. Byl nudný, pořádně nechápu o co tam šlo. Vadil mi žárlivý voják, kamarádka Caitlin, která byla uvězněná ve svém manželství, bohémský Dylan a opět "něžná" Keira. Jsem z toho snímku nervózní. Film je možná dobře vybarven v jedné barvě, zvlášť ve scénách v Londýně. Tento snímek není vhodný pro někoho, kdo by si nechtěl kazit dvě hodiny večera. Dávám 2,5, nevím za co, možná za to dítě ve vaničce. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Začátek byla strášná nuda, dokonce jsem přemýšlel, že film vypnu, ale ještě, že jsem to neudělal. Nakoenc se totiž z toho vyklubal velmi kvalitní příběh podpořený skvělými výkony výborných herců. Jen škoda té první půlhodinky, ta byla pro mne utrpením ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Škoda preškoda - skvelý materiál a skvelé obsadenie na potencionálne skvelý film. Žiaľ niekde v tej kope zbytočných scén obrovsky stratený. Ale možno aj v zmysle Dylana Thomasa. "Štyriadvadsať rokov pripomína mi slzy mojich očí. (Pochovávaj mŕtvych zo strachu, že by sa ťažko vliekli do hrobu.) V klenbe lona som sa krčil ako krajčír, ktorý si šije rubáš na cestu pri svetle mäsožravého slnka. Vyobliekaný na smrť, začul som operu zmyslov, červené žily mám plné mincí, v záverečnom smere k prvotnému mestu kráčam tak dlho, až je to naveky." ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento film mi utkvěl v paměti již před 6ti lety..a když jsem se na něj teď podívala znovu - zůstane mi tam opět hodně dlouho...Je to ponuré, depresivní, do toho ještě jak prostředí války, tak pochmurné počasí Walesu...A hlavně - milenecký čtverec, který by mnoho lidí nerozdýchalo a neustálo...což, jak se dočkáme postupem času - nerozdýchají ani zde ;) Cillian Murphy je pro mě již několik let oblíbený herec a fešák, kterého bych si nejraději namazala na chleba a další bombou v tomto filmu je pro mě Sienna Miller, která bude úchvatná, i když bude mít oholenou hlavu :D :D Nedokážu si představit, jak bych se zachovala já, ale každopádně hlavní postavy měly dost pevné nervy a je to s podivem, že spolu tak dlouho vydržely bok po boku...Ale v tomto případě hraje důležité i -"nedokáží žít spolu ani od sebe"...Tento film rozhodně není žádnou oddychovkou a vím, že až se na něj budu chtít příště podívat - rozmyslím si to...z důvodu ponurosti hlavně ;) ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Po tvári ti steká kvapka dažďa. Vyzerá ako slza." Radšej ako atmosféru filmu odohrávajúceho sa vo vojnovej Británii alebo Francúzsku mám už len keď v takomto filme hrá Keira. Atonement 2 sa však, bohužiaľ, nekonal. Aj keď prvá polovica bola po dejovej stránke pomalšia ako Schumacher v sezóne 2012, zážitok to bol prekvapivo väčší ako po zvyšok filmu, hlavne vďaka atmosfére. Keira ako krásna speváčka, Rhys skutočne ako básnik, Murphy uveriteľne ako vojak čakajúci na deň, kedy ho povolajú. Tú úžasnú atmosféru navyše posilňovala príjemná hudba a hlavne dokonalá kamera. Pre mňa osobne nastal zlom po odchode na vojnu a nasledovnom návrate. Odvtedy všetok potenciál príbehu akoby sa rozplynul vzduchom podobne ako všadeprítomný cigaretový dym. Celá druhá polovica, až na pritlačenie ku koncu, bola po dejovej stránke strašne plochá. Režisér (po výbornom The Jacket), ktorý to mohol trochu zakamuflovať, sa však nanešťastie rozhodol byť solidárny a povedal si, že dej filmu v tom nenechá sám, a tak sa stal rovnako nevýrazným. Všetko to našťastie zachraňovali ženy z rodu Knightleyových, ako mamka scenárom (perfektné básne), tak dcérka hraním. Keire všeobecne najviac sedí look z obdobia 40. rokov a tu bola neodolateľná (s cigaretou!). Navyše dokázala, že po speváckej stránke nie je žiadne béčko a ak už musí byť remake My Fair Lady, ona je tá najlepšia voľba. Aj zvyšná trojka nie je na zahodenie - Murphy, aj keď vyzerá skôr ako priateľ Hans z budúcej NDR, bol najväčším (príjemným) prekvapením. Miller a Rhys taktiež veľmi dobrí. Ešte raz by som vyzdvihol perfektnú kameru, ktorá zdvíha celkový dojem minimálne o 15%. Kým Keira s kamerou zabehli túto stovku za perfektných 9,60, zvyšní herci a hudba za slušných 9,78, tak príbeh s réžiou len za trápnych 11,02. Ak 2* patria Keire a ostaným hercom, tak ďalšie minimálne dve musia patriť kamere - nie každý deň vidíte film, z ktorého hociktorej pasáže (najmä z tých Keiryných :)) by sa dala zhotoviť umelecká fotka. 80% /EDIT/: Na druhý krát síce s nešťastným dabingom, ale za to s možnosťou viac sa sústrediť na dej, ktorý ani z ďaleka nebol taký zlý, ako sa najskôr zdalo. Kamera bola po druhý krát snáď ešte kúzelnejšia a Keira ešte nádhernejšia. 90% ()

Wlck 

všechny recenze uživatele

Milionkrát omílaný příběh a pokaždé trochu jinak. Nejinak je tomu i tady. Docela mě štve "Obsah", který u filmu je, poslední věty jsou totiž katastrofálně na facku, ale to jde teď stranou. Člověk by si řekl, že film s tak banální zápletkou (a ještě k tomu takovou... no, pro dívky!) nezanechá žádnou silnou stopu, ale já mám s tímhle jeden velmi zásadní problém. Poslední dobou sjíždím snad všechny filmy, ve kterých by Keira Knightley mohla předvádět svou nespoutanost a svá gesta, která jsou vždycky její, ale ať už je to v Pýše a předsudku, v Pokání, v Anně Karenině nebo tady, vždycky mě dostane úplně stejně. Celý film jí pak sekundují rovněž krásná, leč charismatem o míle vzdálená Sienna Miller se svým manželem Matthewem Rhysem. Tady musím přiznat, že vážně netuším, jak je možné, aby měl takovýhle chlapík takovýhle úspěch u žen, ale budiž mu přáno. Protože nechci dštít síru, tak se zase vrátím k chvále. A to se musím dostat k poslednímu ze čtveřice herců - Cillianu Murphymu. Zezačátku byl jen hezká tvářička v uniformě, ale když se vrátil, tak nastal herecký koncert, který mě uzemnil pěkných pár centimetrů pod zem. Potom jsou tu ty skoro až "tradiční" pochvaly za nádhernou kameru, za nádhernou hudbu a za atmosféru válečné Anglie, za nádherně zpracovaný motiv přátelství a jen kvůli nedostatečnému prostoru klopýtající návrat vojáka domů, v čemž by 5-10 minut navíc mohlo udělat veliký rozdíl. Já se teď ale nechám unést a přese všechny výtky tomu nasázím plnou kalbu, protože mě Keira zase jednou dostala. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Keira Knightley byla důvodem proč jsem se na tento film díval a bohužel o moc víc mi toho film nenabídl. Skoro 2 hodiny člověk pozoruje milostní trojúhelník, sem tam si poslechne nějakou báseň (nijak mne neoslnily) a tak se může kochat jen Walesem. Zkrátka a jednoduše mne na tomto filmu nic neuhranulo a to znamená kraťoučký komentář a en 2z5 . ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Hudba: Angelo Badalamenti. No lehký nadprůměr. Nebylo to tak silné, jak sem čekal. Hlavní čtveřice září. Pro mě trochu překvapivě Sienna nejvíc. ()

wikus 

všechny recenze uživatele

Určite mi bude ešte dlho trvať, kým budem Keiru brať inak ako tú výbornú herečku z Atonementu. No určite je v tomto filme tou najlepšou časťou, ktorá vyčnieva nad ostatnými. Milostná zápletka vsadená do vojnového Anglicka.Komplikované vzťahy,perfektné kostými, okúzlujúco zvádzajúce ženy. Tak si ja predstavujem tú dobu. Lenže predstava akou je tá doba filmovo spracovaná,musí mať v sebe niečo viac. Vo filme som našla silné momenty až na konci, lenže sila úspechu je v tom, že zážitok strieda zážitok, podobne ako v Atonemente. Ak chcel Maybury vytvoriť niečo, čo sa dá s Pokáním porovnávať(chtiac či nechtiac), tú silu, ktorá je na konci, mal preniesť do celého deja. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Láska, válka, dvě ženy a jeden básník...Jaká může být silnější premisa pro romantické drama? Bohužel v tomto případě je výsledek minimálně rozpačitý - neuvěřitelné postavy i vztahy mezi nimi, minimum napětí i emocí a nic moc výprava...Tři hvězdičky jen kvůli K.Knightley a S.Miller... ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mě neoslovila téměř vůbec, myslím tím hlavně ten prázdný začátek, který byl tak nějak moc vlažný a vztahy mezi úvodní čtvěřicí takové naijaké, naivní, hloupé. Postupem času se mi začaly líbit hlavně pasáže ,kdy se na plátně objevala dvojice Keira+Sienna. Jejich vztah se utvážel, staly se z nich přítelkyně, spojenci a navíc každá z nich je tak jinak krásná.. Vztahy se proplétají, komplikují a po návratu Williama z války i čistí a vyjasňují...sice komplikovaně, ale o čem by pak ten film byl. Nádherná syrová krajina byla opavdu úchvatná, stejně jako "móda a líčení" té doby. Takže já snad i nakonec musím dát za ****.Ale hodně těsně. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

To co se zpočátku tváří jako tuctová romantika, se postupem času začíná měnit v zábavnou nahláškovanou minidepku (kdy chce snad každý každého) a skončí skoro jako soudní drama..Keira a Sienna - to je pro chlapa opravdu smrtící kombo. Moc jsem to tomu sympaťákovi Matthew Rhysovi záviděl. Ten jeho básník, který si užívá života i během války plnými doušky, byl výborný a i to je jeden z důvodů proč nakonec nedávám jen 3 hvězdy. 7/10 ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Chválím pěkné prostředí válečné Anglie,příběh o spisovateli který přesto že má krásnou ženu neskrývá city i ke své první lásce.Vzniklý trojuhelník se postupem času rozrůstá a čtvrtou postavu.Skvělé herecké obsazení a výborná kamera.Děj filmu mě vtáhnul a nepustil,a to nejsem romantik:-)).pátá hvězda je za Keiru a Siennu.Celý film sem se sám sebe ptal která se mi líbí víc,odpověď sem ovšem nenašel,bohu dík nebo bohužel?:-))) ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

Film natočený se záměrem co nejvíc se ztotožnit s dobou ve které se odehrával.Kdy ještě nebyly barevné filmy.Tak tvůrci zvolili černobílou anebo hodně tmavou atmosféru.Příběhu to hodně ubralo. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Má to, čo správny film má mať. Výborných hercov, ktorým som uverila všetko, atmosféru a emócie, ktoré divák precíti. Možno som práve na niečo také mala náladu a tak si tento film rýchlejšie našiel cestu do môjho diváckeho srdiečka, som veľmi spokojná. ()

Reklama

Reklama