Reklama

Reklama

Americká komedie režiséra Seana McGinleyho, jež se odehrává v prostředí kabaretu, láká především nabídkou velkých hereckých jmen, k nimž patří Tom Hanks, jeho syn Colin a John Malkovich v titulní roli Bucka Howarda. Stárnoucí muž, který býval celebritou mezi iluzionisty a dokázal zhypnotizovat místnost plnou lidí, se zatím marně snaží vzkřísit svoji pohasínající kariéru. Dostane však nový nápad a hodlá do svého comebacku zapojit mladého Troye Gablea (Colin Hanks), který se stane jeho asistentem. Otec mladíka (hraje ho Colinův skutečný otec Tom Hanks) si nicméně myslí, že synek stále studuje práva. Následuje kolotoč plný „kouzel", nevšedních a vtipných situací, v nichž svou roli sehraje i půvabná Valerie, která se netají tím, že ji Troy přitahuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (60)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím si odborně vytáhnout holuba z nosu, ale tím mé iluzionistické umění končí. Přesto se rád mrknu na to, jak čaruje úspěšnější konkurence a Buck Howard mne dokázal pobavit. Jen by měl méně používat věty "Miluji tohle město." a "Není to úžasné?", protože na ty jsem postupně začal být alergický. Bez nich by se však stopáž snímku smrskla na polovinu, takže rozumím tomu, že něco říkat musel a když scénáristovi došly nápady, tak vsadil na to, že opakování je matka moudrosti. Tento snímek je důkazem, že to nemusí býti pravdou. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Mladík Troy (C.Hanks) opustí studium práv aby se stal asistentem bývalé hvězdy televizních obrazovek nerudného iluzionisty Bucka Howarda (J.Malkovich) a pomohl mu oprášil jeho zašlou slávu. Asi zatím nejlepší role pro Oscarového synka Colina Hankse - spojení s vynikajícím Malkovichem šlape jako hodinky vhodně doplňováno dalšími postavami (Zahn, Blunt). Jenom jedno upozornění pro ty kdo se těší na rodinné spojení Hanksů na filmovém plátně – role Toma Hankse je téměř mikroskopická. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Sestrihejte jen sceny s Malkovichem, zbytek vynechte a o nic zasadniho neprijdete. Podivejte se na Malkovichovy vystupy podruhe a budou se vam libit jeste vic. Ostatni je jen doplnek: Zbytecne hvezdne obsazeni (Tom Hanks?), neprekvapiva dejova linka. Ale jak rikam, sestrihejte si sceny s Malkovichem... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nic famózního, přesto vidět se dá. Nebýt poměrně zvučného obsazení, asi (určitě) by film zapadl ještě hlouběji do diváckého nezájmu - vydělal vlastně některý film Toma Hankse méně? Asi těžko (tržby jsou fakt titěrné). Vím, jeho role není velká (hraje otce svého skutečného syna, Colina), cameem ji však nazvat jen těžko. Označit film čestnou prohrou? Kdyby tak nebalancoval v hranici průměru, nevyděl bych v tom problém. Malkovich odvádí svou práci velmi dobře, mladý Hanks přicmrdávání této herecké veličině také zvládá obstojně, v jádru ale celá ta kouzelnická estráda je právě jen tou estrádou. 60% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie tak vtipná komédia, ale Malkovicha mám moc rád, tak preto som rád za tento príspevok do sveta filmu. Colin Hanks mi príliš nesedel a Tom Hnks si tu zahral až príliš málo. Pobavil ma celkom Steve Zahn a jeho pripečený face s celým charakterom. Inak je to priemerný filmík na jedno pozretie. Howardova show mi ale vôbec nepripadala pútavá a slávu, ktorú si vydobyl ja tak úplne nechápem. Nie je to film na zahodenie. 60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Inspirací pro postavu Bucka Howarda (John Malkovich) byl skutečný kouzelník, mentalista a jasnovidec The Amazing Kreskin (Úžasný Kreskin), vlastním jménem George Joseph Kresge mladší. Tento kouzelník skutečně prováděl trik s uschováním svého honoráře u publika s tím, že pokud jej nenajde, nemám na něj nárok. Během své kariéry ho však vždycky našel. (alonsanfan)

Reklama

Reklama