Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (384)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemný a pohodový romantický film, který si díky dobře vybraným hercům a velmi přirozenému scénáři zaslouží nejen červené zbarvení, ale ode mě dokonce i maximum hvězdiček. :) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tom ako si dá človek "za sebou" štyri filmy zo série Halloween s vraždiacim maniakom Michaelom Myersom je toto ako film z iného sveta:))) Nesmierne milý a príjemný snímok, nenásilne vtipný, rodiný bez prehnaných sentimentalít... a aj vhodná štipka drámy sa primiešala. Oceňujem vynikajúci casting, predovšetkým Juliette bola (ako vždy) trefa do čierneho... Ideálny film pre chvíle pohodičky a relaxu... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tahle rodina se snad učila u gestapa a doučovací lekce měla u Velké sestry z Přeletu nad kukaččím hnízdem. Chápu, že se všichni chovají hystericky, protože jsou pod neustálým drobnohledem rodiny, která probírá před všemi členy i když se někdo uprdne. A postižení jsou všichni, včetně těch malých přemoudřelých fracků, kteří diktují otci co má dělat, jak se chovat a koho milovat. ____ Odpudivě uvřískaný film. /14. 7. 12./ ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy a FILMY. Tenhle se muze pysnit tim, ze patri do druhe kategorie. Uzasna hudba, herci a zivotni "obtize" jsou uzasne vtipne a Steve Carell je hvezda. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Aloha! Tak se jednoho prázdninováho večera objevím doma, kouknu do programu a tam houbelec. Až mě zoufalé hledání televizního uspokojení přivede k tv Barrandov. Život podle Dana? Co je to za film? Nevím, že existuje.. Otevřu csfd a hele, supr obsazení, romantika na letní večer.. Při závěrečných titulcích mi bylo příjemně jako už dlouho ne! Celý film se nesl v romanticko-komediálním duchu, který zdobila Juliette a duši hlavní postavě i celému filmu vdechl Steve. Steve Carell! Měl jsem ho za trapáka a teď po Danovi a Zatracené lásce se mi začíná líbit.. ;-) Zpět k filmu - podle mě neměl chybu, krásně vystavěný, zahraný, neuvěřitelné, že se jedná o teprve druhý Hedgesův film! Těším se na třetí.. Mějte se filmově, Woo. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jde se na křížkovku! - Dan osiřel – Bingooo! - Dan osiřel - Bum prásk, všichni do hajan! - Dan osiřel ... --- Člověk má dojem, že hnedka ví, s kym má co dočinění. Asociální samotář. Jenže to je právě ono: postava Dana tomuhle popisu ani zdaleka neodpovídá. Je mnohem komplikovanější; a z mýho pohledu taky jaksi překombinovaná. Inteligentní kecálek, co absolutně netuší jak ventilovat a usměrňovat emoce? To ještě dejme tomu. Ale autor rodinných sloupků, jehož komunikace s dcerkama je přinejlepšim brutálně nemotorná? To už né! --- Bejt Danův charakter paradoxně plošnější a tim pádem pro mě uchopitelnější, zřejmě neváhám a jdu na plnej počet; takhle mi něco málo brání. Každopádně ... jedna z nejbarevnějších chemických reakcí filmovýho plátna - velký plus, scéna ve sprše stejně tak a casting? Bez sebemenší chybičky. Carell opět potvrdil, že když chce (a má), umí zahrát neuvěřitelně sympaticky. --- "Love is not a felling. It's an ability." ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Trošičku zidealizovaný příběh, který ovšem velmi věrně reflektuje klíčové lidské pocity. Zásluhu na tom má čím dál lepší Carrell, kterému tato role skutečně padla. Za doprovodu příjemného Sondre Lercheho jsem si tento film zcela nekriticky užil. 90% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie s tentokrát sympatickým Stevem Carellem, který konečně nehraje jen idioty, kteří jsou terčem posměchu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že je to fakt chytlavý a pohlcující příběh, je to naprosto skvěle a trefně obsazený film, od dětských až po důchodcovské postavy. Škoda, že Emily Blunt nedostala více prostoru. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem mám stejný problém jako s Láskou nebeskou. Oba snímky hrají těžce na city, v obou je plno otravných klišoidních záležitostí, ale z nějakého neznámého důvodu mi oba blokují můj vrozený cynismus. Nebýt toho, že mě tady po celou dobu štvala všechna děcka (hlavně ta promluva k otci těsně před závěrem byla k zblití), možná bych tam plácnul i ten pátý kousek. Hlavně proto, že jsem právě u tohoto filmu poprvé zjistil, že má Steve Carell na víc, než jen na komedie (leckdy pochybné kvality). ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, která sice díru do světa neudělá, ale pěkně se na ní kouká a v podstatě ji nelze nic vytknout. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma rozveselil. A to tým najlepším možným spôsobom. Hedgesovú tvorbu nepoznám, ale tento film ma jednoducho nadchol, či už perfektným spracovaním, alebo samotnými hercami, ktorý sú úplne bezchybný. Neskutočne uveriteľný a hlavne pohodový Carell, ktorý dokazuje, že mu role mužov čo nevedia čo zo sebou sadnú lepšie ako priblblé komédie typu božský Evan. Roztomilá Binoche, ktorej scény boli plné ženskej elegancie ale aj streštenosti, všetky postavy ako som už povedal sú jednoducho fantastické a každá má svoju pamätnú scénu a každá má čím zaujať. Veľmi pekné nahliadnutie do krízy stredného veku a tiež ako mozaika osudov a vzťahov jednej rodiny, ktorú môžem bez väčších problémov označiť za veľmi trefnú. Tento film sa mi jednoducho páčil a aj keď mal pár slabších miest a koniec bol až tak prirýchli že by sa dalo hovoriť o tom že trocha skazil koniec aj tak mu dávam plný počet aj keď nie úplne stopercentný, ale každopádne Dan Burns si akosi našiel cestu k môjmu srdcu a teraz keď sedím a píšem tento komentár a počúvam Let my love open your door v prevedení Petea Townshenda som absolútne presvedčení, že takéto filmu sú skôr raritou a som veľmi vďačný za tých pár, ktoré som mal možnosť vidieť, pretože sú fantastické. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Rád bych mluvil s vaší dcerou, pane Burnsi.." - "Jane, pojď sem !!" - "Já vlastně chtěl mluvit s Carou !!" - "Těšilo mě, Marty.. Vrať se za dva roky !!" ;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelá romantika, ktorá mi štýlom pripomína osemdesiatkové citlivé komédie Johna Hughesa. Hlavne vzťahmi tej veľkej šťastnej rodinky. No a v centre je nová láska medzi vdovcom Carrelom a novou priateľkou jeho brata Binoche. Zaiskrí to medzi nimi od prvej scény. Lenže jak túto zapeklitú situáciu vyriešiť? Kým sa dostaneme k šťastnému finále, tak nás čaká kopa zábavných scén. Veľkým bonusom sú tri roztomilé Carrelove dcéry. K dokonalosti by som snáď len pridal pár ďalších scén v ktorých sa Carrel a Binoche osamote len tak nezáväzne rozprávajú ako na začiatku. Ale aj tak je to proste malá menej známa pecka v ktorej Carrel dokazuje, že je perfektný aj v kľudnej civilnej polohe. 8/10. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Vcelku smutná romantická komedie, která je však na Hollywood hodně kvalitní a dokázala se vyvarovat většině klišé (povinný happy end se vynechat asi nedá). Skvělí herci, lokace i hudba spolu s perfektní režií dávají dohromady moc příjemný film, který sice neudělá díru do světa, ale zanechá ve vás krásné pocity. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Ak hrá Steve Carell vo vážnej roli (teda, ak zo seba nemusí robiť idiota), je až neskutočné ako sa s ním človek dokáže stotožniť, pričom využíva naozaj len minimum mimiky (doslova len náznaky). Dokáže tak na človeka preniesť hlbokú depresiu spojenú s pasivitou, ale aj úprimnú radosť. Treba však povedať, že tá depresia mú ide lepšie :) Aby som ale nepísal len o ňom- celý film je výborný, za čo môže (okrem Carella) hlavne scenár, hudba, jemný humor a vedľajšie postavičky, na ktorých človeku záleží. Príjemný oddych. 85% ()

Reklama

Reklama