Reklama

Reklama

Nik z nás netuší, ako ďaleko je schopný zájsť - kým na nás niekto nezatlačí! Tak ako na Neila Randalla... Príťažlivý podnikateľ Neil Randall (Gerard Butler) sa rozhodne nemôže sťažovať na nepriazeň osudu. Má všetko, po čom mnohí iní len márne túžia: milujúcu sexy manželku Abby (Maria Bello), krásnu a zdravú dcérku Sophie (Emma Karwandy), prácu, ktorá ho baví a poriadne mu vynáša... Skrátka, taký súkromný americký sen! Teda, vlastne mal. Dodnes. Pretože dnešný deň je tou najhoršou nočnou morou, aký si Neil nedokázal predstaviť ani v tých najstrašnejších snoch! Začalo sa to vo chvíli, keď viezol Abby k jej sestre Diane (Samantha Ferris) a sám sa ponáhľal na víkend so svojím šéfom – a náhle sa ako blesk z jasného neba na zadnom sedadle ich auta objavil neznámy ozbrojený chlap a oznámil im, že ich dcérka Sophie, ktorá mala byť doma s opatrovateľkou, je jeho rukojemníčkou! Keď sa ho šokovaný Neil spýtal, čo vlastne chce, únosca, ktorý sa im predstavil menom Ryan (Pierce Brosnan), s ľadovým pokojom odpovedal: „Všetko, čo máš!" Jeho plán sa zdal byť síce šialený, ale zrozumiteľný: v najbližších dvadsiatich štyroch hodinách urobia všetko, čo bude chcieť, inak Sophie zomrie. Neil si však postupne začne až príliš bolestne uvedomovať, že jeho trýzniteľ evidentne nemá čo stratiť - a že jeho jediným cieľom, ba dalo by sa dokonca povedať zmyslom života, je zničiť Neilov doteraz taký dokonalý život! (TV Doma)

(více)

Recenze (150)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Neil a Abby nemohou být spokojenější. Vše, na co sáhnout, se jim daří - mají krásný dům, dceru, Neil se má stát brzy společníkem ve firmě, ve které pracuje. Jenže to všechno se jako mávnutím kouzelného proutku změní, když k nim do auta přistoupí cizí muž, a sdělí jim - že jejich dcera byla unesena, a pokud nebudou plnit do puntíku jeho rozkazy, bude zabita. Ale co vlastně únosce chce ? Peníze to nejsou ... Film sice začíná více než zajímavě (pro jakéhokoliv rodiče je podobná situace více než černou můrou), jenže postupem času jsem začínal být na scénáristy hodně naštvanej. Ze začátku jsou Neil i Abby představeni jako ti nejhodnější a nejspokojenější lidé na světě, ale postupem času (a filmu) divák zjišťuje, že to byla na něj jen pěkná habaďůra, a že se vlastně únosci nelze ani divit. Příběh samotný nebyl tak špatný, navíc rozuzlení se mi docela i líbilo - ale celkově to zpracování mne zklamalo. Navíc ani po herecké stránce nikdo z hlavních představitelů nijak neoslnil - snad jen Maria Bello, a to jen proto že jí to prostě v jakékoliv situaci sekne... ()

gutshoter 

všechny recenze uživatele

No.. Dějová linie byla teda podle mě parádní - thriller tak, jak si ho představuju. Nicméně konečná poenta mě nezasáhla, tak jak měla. Svůj efekt splnila, po filmu jsem na tím usilovně přemýšlel. Jenže čím víc jsem dumal, tím víc to ve mně vyvolávalo pocity, že je to takové umělé, nevyvážené a hlavně místy nepřesné co se logiky týče. Musím pochválit Brosnana - jeho mimiky jsou výtečné. Na druhé straně Maria Bello byla těžce podprůměrná. 65% ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice povedené a nečekané! Nenápadný thriller s trošku nepřesvědčivým rozjezdem, ale o to více jsem konečným výsledkem překvapen. Vydírání rodičů tu bylo už mnohokrát, ale s tímhle rozuzlením to dostává zcela jiný nádech a rozhodně jsme se dobře bavil až do úplného finiše. Pár chybiček to má, především v první čási, ale v konečném výsledku jsou absolutně nepodstatné. Pro mě zároveň možná nejpřirozenější Brosnanova role. PS: Opět nechápu tak nízké hodnocení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když nebudou skákat, jak on píská, bude zle. A už nikdy neuvidí svou dceru. Rodiče ovládá s mistrnou bravurností, scénárista mu v tom pomáhá, ale mnohdy mu hází zbytečně klacky pod nohy. Klub vyděračů je lehce nadprůměrná jednohubka, která má přepečlivě vystavěný děj, se kterým došla tak do půli několika cest. U podobně laděných snímků je totiž důležité, proč to zřejmě psychopatický Pierce Brosnan všechno dělá a hlavně také, jak to dělá.. Ani v jednom není režisér Barker úplně jistý, sám osobně jsem postrádal napětí a s ústředním duem jsem nikterak nesoucítil. Pointa je nicméně povedená, nečekal jsem jí, za tu druhou bych autora uškrtil. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Nikdy nebojuj s někým, kdo nemá co ztratit !!" Ve své podstatě dobrý film, který za sebou vleče dvě nejstarší klišé, totiž že lež má krátké nohy a že zhrzená žena rovná se živelná pohroma, vypráví příběh manželů Warnerových, Abby v podání výborné Marii Bello a Neila Gerarda Buttlera, jejichž život inkasuje zásadní ránu v okamžiku, kdy se na scéně objeví chladnokrevný vyděrač, který jim unesl dceru Sophii.. Jediné, co požaduje Tom Ryan s ksichtem Pierce Brosnana je, aby manželé plnili jeho příkazy, které však od počátku mohou jasně vést ke zničení všeho, co po celá léta společného života budovali, nicméně nakonec nic není tak, jak by se mohlo zdát.. Krásná Maria Bello si s tou v pořadí druhou jmenovanou starou pravdou poradila jako obvykle velmi důstojně, navíc na ni se vždy krásně kouká, i díky maličko nablblému a děravému, nikoliv nelogickému, scénáři jalového Williama Morrisseyho zůstává i její herecký výkon poněkud znehodnocen.. Naopak to úsloví o krátkonohé lži symbolicky dohnalo nejen nevěrné egoistické prase Neila Warnera, ale i samotného Gerarda Buttlera, který se ho pokusil věrohodně zahrát, leč zhruba s podobným úspěchem jako svého času Arnold Schwarzenegger ve většině svých rodinných komedií, protože právě v té pozici člověka ztrácejícího půdu pod nohama, kdy se Leonidas Buttler musí ohánět ne pěstmi či kopanci, ale především slovy, se jeho herecká bezradnost objevuje v celé své pravdivé nahotě.. A tak se mi jako největší deviza Klubu vyděračů vedle zdařilého soundtracku Roberta Duncana jeví výborný Pierce "navždy Bond" Brosnan, jehož postava působí nejen nejuvěřitelnějším, ale hlavně v důsledku i nejsympatičtějším dojmem, což jak hádám, měl zřejmě Mike Barker, který však výborně buduje napětí, které ke konci hodně graduje, v úmyslu především.. A to se mu povedlo !! Což je však ruku v ruce s těmi výtkami docela málo, leč stále jde o biják, na který se s klidným svědomím znovu podívám.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Pierce Brosnan skutečně na parkovišti havaroval a jeho reakce po havárii byla skutečná. (ČSFD)
  • Ve scéně v autě, kdy Tom Ryan (Pierce Brosnan) zapaluje peníze, peníze vzplanou volným plamenem. Ve skutečnosti by ovšem peníze nikdy takto volným plamenem nevzplanuly, jedná se totiž o jeden z bezpečnostních prvků papírové měny. (8Dandee)

Reklama

Reklama