Reklama

Reklama

Nik z nás netuší, ako ďaleko je schopný zájsť - kým na nás niekto nezatlačí! Tak ako na Neila Randalla... Príťažlivý podnikateľ Neil Randall (Gerard Butler) sa rozhodne nemôže sťažovať na nepriazeň osudu. Má všetko, po čom mnohí iní len márne túžia: milujúcu sexy manželku Abby (Maria Bello), krásnu a zdravú dcérku Sophie (Emma Karwandy), prácu, ktorá ho baví a poriadne mu vynáša... Skrátka, taký súkromný americký sen! Teda, vlastne mal. Dodnes. Pretože dnešný deň je tou najhoršou nočnou morou, aký si Neil nedokázal predstaviť ani v tých najstrašnejších snoch! Začalo sa to vo chvíli, keď viezol Abby k jej sestre Diane (Samantha Ferris) a sám sa ponáhľal na víkend so svojím šéfom – a náhle sa ako blesk z jasného neba na zadnom sedadle ich auta objavil neznámy ozbrojený chlap a oznámil im, že ich dcérka Sophie, ktorá mala byť doma s opatrovateľkou, je jeho rukojemníčkou! Keď sa ho šokovaný Neil spýtal, čo vlastne chce, únosca, ktorý sa im predstavil menom Ryan (Pierce Brosnan), s ľadovým pokojom odpovedal: „Všetko, čo máš!" Jeho plán sa zdal byť síce šialený, ale zrozumiteľný: v najbližších dvadsiatich štyroch hodinách urobia všetko, čo bude chcieť, inak Sophie zomrie. Neil si však postupne začne až príliš bolestne uvedomovať, že jeho trýzniteľ evidentne nemá čo stratiť - a že jeho jediným cieľom, ba dalo by sa dokonca povedať zmyslom života, je zničiť Neilov doteraz taký dokonalý život! (TV Doma)

(více)

Recenze (150)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná o solidní nápad, kterému nechybí napětí a nakonec se dostaví i ten pověstný šokující závěr. Nicméně herci jsou neuvěřitelné dřeva a nad výkony ústředního troji jsem nevěřícně kroutil hlavou nad jejich "hereckými" výkony. Práci kameramana bych ponechal jako kapitolu samu pro sebe. 45% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ještě, že nejsem dokonalý chlap se závratnou kariérou ... všechno člověku pak lépe projde :) Skvělý thriller, kde mi pointa unikala jen chvíli, ale vůbec mi to nevadilo, film šlape jak švýcarské hodinky a udržuje diváka v pozornosti až do konce a navíc v tom hraje krásná Maria..ach, výborný dortíček, tenhle film. ()

Reklama

gutshoter 

všechny recenze uživatele

No.. Dějová linie byla teda podle mě parádní - thriller tak, jak si ho představuju. Nicméně konečná poenta mě nezasáhla, tak jak měla. Svůj efekt splnila, po filmu jsem na tím usilovně přemýšlel. Jenže čím víc jsem dumal, tím víc to ve mně vyvolávalo pocity, že je to takové umělé, nevyvážené a hlavně místy nepřesné co se logiky týče. Musím pochválit Brosnana - jeho mimiky jsou výtečné. Na druhé straně Maria Bello byla těžce podprůměrná. 65% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Perfektní film. Opravdu skvěle zahrán, skvělě promyšlen. Hudba byla skvělá, a atmosféra? Ta byla úplně nejlepší. Duo Brosnan & Butler to hrají opravdu skvěle, a Maria Bello taky tak. Myslel jsem, že v dnešní době už herci jsou jen primadony co neumí hrát, ale tenhle snímek mě přesvědčil, že jsem se mýlil. Úžasný film. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Au! Tak toto bolelo. Asi jako když vám pohledná rosnička z 27. kanálu strčí brčko do ucha a vycucne mozek. Škoda jen, že ji studio neposlalo při premiéře už před promítáním, zabránilo by se degeneraci mozkových buněk a zmizel by pocit méněcennosti z toho, že v ČR platím v kině za něco, co v Americe dávají "zadara" na kabelovce. P.S. Butler přibral a jakmile nemá v ruce meč je jasné, že neumí hrát(o charismatu ani nemluvě). A Pierce nám nezadržitelně stárne, takže doba jeho akčnějších rolí je téměř nenávratně v tahu. P.P.S.(h) Spoiler: Na tu pointu v závěru se "vyplatí" počkat.;) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v autě, kdy Tom Ryan (Pierce Brosnan) zapaluje peníze, peníze vzplanou volným plamenem. Ve skutečnosti by ovšem peníze nikdy takto volným plamenem nevzplanuly, jedná se totiž o jeden z bezpečnostních prvků papírové měny. (8Dandee)
  • Pierce Brosnan skutečně na parkovišti havaroval a jeho reakce po havárii byla skutečná. (ČSFD)

Reklama

Reklama