Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Pokud je zde někdo detailněji obeznámen s genezí snímku Hellraiser, tak mu jistě neunikl fakt, že během posledních 15 let z projektu kvůli kreativním neshodám vycouvalo hned několik výrazných autorských osobností (Laugier, Maury či Bustillo), v důsledku čehož reálně hrozilo, že nakonec půjde o neškodný blockbuster pro mládež, který nebude s duchem barkerovského univerza absolutně vůbec rezonovat. K mé velké úlevě se režijní taktovky naštěstí ujal stále věhlasnější David Bruckner, jenž dokázal zdrojový materiál obohatit o vlastní nová témata a inovativní prací s dílčími subžánry dal definitivně zapomenout na Barkerův kultovní, byť nízkorozpočtový brak z roku 1987. Vizuálně se jím sice částečně inspiruje, ale rozhodně se nesnaží programově šokovat či exponovat tabuizovaná témata. Jde mu spíše o existenciální rozměr literární předlohy, kdy se utrpení postav a zásahy do integrity těla či jeho různé bizarní modifikace pojí s metafyzickými přesahy. Tomu odpovídá i zcela nevšední atmosféra mystického klidu, který je zvláště hmatatelný v přítomnosti Pekelného kněze. Jen škoda, že se scénáristům nepovedlo utajit existenci vztahové vazby mezi Trevorem a Ronaldem Voightem o poznání déle, protože důvtipný divák již v samotném úvodu přichází o moment překvapení. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Hellraiser uděluji čtyři silnější hvězdy. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Úplná klasika hororů za poslední roky. Nějaké tajemství, mladí k tomu přijdou jak slepí k houslím a odpovědi nachází u někoho v léčebně a na internetu a poté se vydají k boji se zlem na vlastní pěst. Ohrané. K tomu bonus. Hlavní hrdinka je fetka, která prozřela, brácha buzna a všude nasraný feminismus. Pinhead je teď ženská. A nesmí samozřejmě chybět všudypřítomné jebání. Je to o ničem. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Bohužel, Bruckner už předchozím The Night Housem začal wokeizovat, a v novým Hellraiserovi už jede plně ve full woke módu. A tak tu máme novýho Hellraisera, kterej pečlivě naplňuje "queer legacy" téhle série. A protože je teď nová progresivní doba, a už není potřeba se schovávat za symboliku a metafory, tak si užijeme nějaký to muchlováníčko a pelešení (s klasickou literaturou!) dvou skrz naskrz sympatických a dobrosrdečných gayů, kteří by se pro ostatní rozkrájeli a svůj život nezištně všanc dali. Ti žijí na hromádce (ehm, teda v komunitě) s nějakou asiatkou (protože diverzita, vole) a hlavně s naší hlavní hrdinkou- osobitou (čti hnusnou) zevláckou smažkou s účesem typu "umaštěná a pochcaná trvalá vyjetýho rockera ze sedmdesátek", asi nějaký cool retro, či co. Navíc si asi přivřela vrchní ret do šuplíku, když při absťáku hledala smaho, takže vypadá jako ptakopysk. A pak tu máme cenobity, kterým já budu říkat vagínoidi. Je jich šest, a protože diverzita musí být aji kdyby trakaře padaly, tři z nich hrají ženský- jedna asiatka, jedna černoška, jedna Srbka, pak je tam ještě jeden homosexuál a všem jim šéfuje novej "ženskej" Pinhead, kterýho hraje přeoperovanej týpek, takže o něm teď všichni píšou jako o herečce a v nových pokrokových médiích ho oslavujou víc, než všechny Oscarový herce dohromady. On totiž... "The new ‘Hellraiser’ movie is a celebration of LGBTQ+ talent", tož tak. A tak se to queer obsazením jenom hemží, dyk ten ústřední gay pár přece nemůže hrát nikdo jinej než 100% real gay herci, to by jinak nešlo, to fakt ne. Aji Tom Hanks se už omluvil za svou teplejší roli ve Philadelphii, to se prostě v nové, lepší době nedělá, totok. No, a co film? Ze začátku to vypadá nadějně, ale kurňašopa, dvě hodiny? To je prostě výstražný znamení, vždyť to není žádnej Ben Hur ani Premutos, tak proč dvě hodiny, proboha? A tak se řeší feťácký trable naší milé smažky a jejího čórka křiváckýho přítele, hrdinů této nové progresivní doby. Když se objeví vagínoidi, tihle lacině vypadající gumoví cosplayeři, tak je většinou hned každej podělá a uteče jim. Ta hrůza, respekt a charizma, která z nich v prvních třech dílech vyzařovala, je pryč. Tihle chodiči občas něco pěknýho předvedou, ale jinak jsou to prostě močky, který si naši "hrdinové" mažou na chleba. Atmosféra teda polovičatá, občas se sice nějakej pěknej vizuál a scénka objeví (třeba ta v dodávce je fakt perfektní), postavy jsou absolutně nesympatický, vagínoidi umělí, takže ve finále tady máme laciný béčko natáčený v Srbsku, jednoduchou vybíjenou s teenagery pro teenagery. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nový Hellraiser je velmi příjemným překvapením. Původně mělo jít o remake režírovaný Barkerem za více peněz, nakonec zůstal hlavní motiv a příběh se posunul jinam. Nevadí. Znalci Barkera vědí, proč Matt má přítele a kněžka je androgynní. Neznalci se asi diví, což je ovšem jejich problém. Vizuálně podařené, hudba skvělá, už v začátku zahřměla temně, jak kdyby Peklo mělo vystoupit z monitoru ven. Představitelka Riley je trochu jako Julie, fakticky má ovšem blíže ke Kirsty. Postrádá však charisma a krásu A. Laurenceové. Solidním padouchem je R. Voight, opravdu nepříjemně hnusný (především povahově, byť ostré rysy v zmučené tváři byly skvělé). Kněžka se mi nakonec líbila, škoda, že neměla ještě více prostoru. A znovu opakuji, ano, to je bytost z Barkerova světa. Opevněné sídlo v sobě mělo cosi z temného gotického hradu. A i když kamera občas uhnula a zůstalo u náznaku (což vůbec tentokrát nevadilo), na rozličné gore přeci jen došlo. Propichování hrdla - efektní.  Spokojenost. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Jako Hellraiser je to nejspíš dobrý, protože je mi z toho pěkně šoufl a to podobně jako kdysi, když jsem někdy v sedmi letech lustroval ségře VHSky, narazil tam na první Barkerův film a za bílýho dne se málem posral. Viděl jsem všechny díly a tohle byl nejspíš můj poslední. Ne, že by to byl zbytečnej shit jako téměř vše krom původní trilogie a Inferna, naopak se nejspíš může zařadit po bok toho lepšího ze série, kterou si ale už nikdy opakovat nehodlám. Jinak tu hlavní herečku - představitelku Riley 100% vyhrabali někde na Žižkově. 5/10 a dávám sérii sbohem. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Doug Bradley už nemohl pokračovat ve své ikonické roli ze zdravotních důvodů. (NinadeL)
  • Knižní popis Pinheada v novém Žáčkově překladu: 
    „Rozumíš?“ přidala se postava vedle prvního mluvčího. Její hlas, na rozdíl od hlasu jejího společníka, byl jemný a vzdušný – hlas vzrušené dívky. Každý centimetr hlavy měla potetovaný spletitým mřížováním a z každého průsečíku vodorovných a svislých linií jí čněl do kosti zapíchnutý ozdobný špendlík. Podobně dekorovaný měla i jazyk. „Víš vůbec, kdo jsme?“ zeptala se. (NinadeL)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama