Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 129)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé: tohle není Max Payne, je to průměrná béčková detektivka, která dostala peníze na scény s Valkýrami co ve hře ani nejsou! Kdybych měl hodnotit podle toho jaký ten film mohl být musel bych dát odpad, ale zkusil jsem být oběktivní a ty dvě si TOHLE celkem zaslouží. Pár solidně natočených scén tu je (dali by se spočítat na prstech jedné ruky) a stylizace, která jde však úplně mimo původní noirovou atmosféru, je docela zajímavá. Wahlberg mi nejenže do role Maxe nesedl, ale celou dobu mi připadal nějak podivně tlustý (no buduiž v potitulkové scéně byl už zase normální) a hrál přinejlepším nevyrovnaně. Tenhle film je prostě jedno velké zklamání a můžu jen doufat, že se za pár let až všichni na tenhle průšvih zapomenou někdo s respektem k původní hře odhodlá k restartu. ()

imf 

všechny recenze uživatele

I v rámci podceňovaného žánru smutná prohra, zarámovaná slaboduchým scénářem, mizernými hereckými výkony a totálně zoufalým Johnem Moorem. Ten kluk už neumí ani napodobovat a seká jednu rádoby efektní scénu vedle druhé, aniž by mu záběry navazovaly. Tyhle obrázkové orgie jsem naposledy zažil u Tělo na tělo a můj žaludek se z toho vzpamatovával celé týdny. A to ještě není všechno. Správně filmový děj hry je překopán od základů, útrpně dlouho budované postavy jsou bezúčelně zahazovány a celé je to hrozná, hrozná amatéřina, jejíž autor rezignoval nejen na vyprávěcí strukturu, ale i na jakoukoliv vnitřní logiku a nepsané zákony akčních filmů. Max Payne možná vypadá líp než většina posledních seagalovek, ale jinak jim nezůstává nic dlužen. A to je dost velký průšvih na to, aby se ušklíbnul laik i znalec herní předlohy. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vezmeme to pěkně popořadě..film "vychází" (!!!) z počítačové hry.. počítačové hry, která měla označení 18+... počítačové hry, která pochází od hrdých Seveřanů (=> má fakt koule)... počítačové hry, jejíž celá hratelnost byla založena na filmech Johna Woo (kde Chow Yun Fat střílí obouruč a vystřílí toho vždycky hodně) a Matrixu (bullet time all the time) a příběh je hodně noir. Tak.. kdyby se tohle natočilo v Evropě, tak je to minimálně pořádná akční podívaná obohacená o spoustu krve....jenže(!!!), to by to nesměli dostat do pracek zhovadilé pussyny z Amériky. První věc, film je pro 13leté děti.... pro děti, které tenhle film stejně nepochopí, bo jsem s tím měl problémy i já (a to jsem první díl dohrál nejméně 13x). Nejde o to, že by to bylo nějak extrémně překombinované... jde o to, že scénář psalo úplné hovado. Jinými slovy, takhle nelogický "psychologicko-horrorovo-detektivní-thriller" nemohl napsat nikdo, kdo hru alespoň jednou hrál a už vůbec ne nikdo, kdo je naprosto psychicky v pohodě. Akce je tu co by se za nehet vešlo...ještě k tomu je velmi špatně natočená...bullet time se koná jenom jednou a je taky celkem šejdrově natočený....Max tu ani jednou nevystřelí dvěma berretama naráz (ANI JEDNOU!!!!) a ještě je celkem zarážející absence krve (objeví se v celém filmu pouze 5x...z čehož 3x pár kapek na ksichtě, jednou jako malinkatý průstřel a pak na Maxově kabátu). Jediný, kdo z tohoto obrovského srance vychází se vztyčenou hlavou je Marky Mark, který tu jako jediný něco hraje (a taky ho sralo, že nemohl fuckovat..za což má palec nahoru) a nepřehrává o sto šest jako ostatní herečtí kolegové. Moore se může hrdě postavit vedle pana Bolla a dát si jednoho panáka SAVA. A zkusí někdo házet sračky na Hitmana...oproti tomuto hovnu je to mistrovské dílo na 50 oscarů! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl před několika lety jako fanoušek počítačové hry a byl jsem velice zklamán, jelikož hra má obrovský příběhový potenciál a film se ubírá velice nudnou dějovou linií o nějakém až sci-fi/halucinogenním případu. Nevím jestli hodnotím objektivně, ale ani se na film znovu nechystám a prozatím ponechám takto. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Herni Max Payne patří k těm několika málo věcem, které jsem opravdu dohrál do konce, a film mu ostudu nedělá. Trochu jsem se bál Wahlberga v hlavní roli - zbytečně. Pak jsem si říkal, že atmosféra nemůže být taková, jakou si pamatuji - nebyla, ale přiblížila se jí asi nejvíc, jak to bylo možné. Čekal jsem sice více přestřelek, ale s tím se už nedá nic dělat... Můžu být rád, že se filmaři alespoň nebáli ukazovat krev (tj. když někdo do někoho střelí, nezapráší se, ale vyletí z něho efektní rudý oblak) a že scénárista dostal dobrý nápad s valkýrami, které atmosféře taky neuškodily. K tomu pěkné ženské (ačkoliv Kurylenkové štěk mohla zahrát kterákoliv jiná), vcelku povedená hudba a režie, která během akce ani mimo ni není vůbec špatná. Tři a půl. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Iniciály postavy BB Hensleyho (Beau Bridges) se náhodně shodují s iniciálami jeho představitele. (D3NJI)
  • Ve filmu se opakovaně objevuje nápis „Ragna Rock“, který odkazuje k Ragnaroku, neboli Soumraku Bohů, konce světa podle skandinávské mytologie. (StarPlate)
  • Film je inspirován akční videohrou „Max Payne“ od společnosti Remedy Entertainment, která ji vydala v roce 2001. (Pepy)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama