Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příběh byl dobrý a závěr se strojem času se mi líbil. Ale prostě jsem čekal víc Jacka O'Neilla (i když jeho dva štěky byly typický fórky ala stará Stargate) a pak se občas vytvořila hluchá místa (nový život v jiné dimenzi). Zase se musí nechat, že se tu našlo dost odkazů na zajímavé díly s Goauldy ze seriálu. 80 %. Uvidíme co předvede další filmek :o)...někdy příště:). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejlepší SG-1 za posledních pár let. Cestování časem a skrz paralelní světy byli vždycky moje a dokážu si ho vždycky užít. Příběh se, k mému překvapení, opravdu moc povedl, protože jsem úpřímě řečeno nedokázal přijít na to, jak všechny ty věci, o kterých se mluvilo chtějí tvůrci nacpat do jednoho funkčního celku. Dokázali to parádně a ještě mě několikrát překvapili, dokonce i pro mě, nečekaným zvratem. Možná mě jen mrzí, že mohli film prodloužit o čtvrthodinku a trochu si pohrát s životem v "novém" světě, bylo by tam dost prostoru pro dalších pár vychytávčiček. Co se týče hereckého osazenstva bylo prostě prima. Tolik známých tváří. Richard Dean Anderson je zase baculatější, ostatně tak jako v každém z nedávných hostování v HVĚZDNÉ BRÁNĚ, ale hláškuje mu to líp než zamlada. Když už jsme u hláškařů tak Michael Shanks jako Daniel Jackson sype z rukávu jednu za druhou a získává tak moji osobní cenu hláškaře filmu. Poslední slova snad patří generálovi "Don S. Davisovi" Hamondovi, který před pár dny zemřel a CONTINUUM je jedním z jeho posledních filmů. Budete nám chybět. ()

Reklama

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

I jakožto příznivec spíše seriálu Stargate Atlantis, než původního filmu či snad seriálu o SG1, se na cokoliv s SG tématikou rád podívám. Pro Continuum dávám čtyři chromé prsty nahoru. Pěkné to vizuálně je, ale co naplat, tyhle triky s časem já prostě nemám rád. To je jednoduše dementní a dementně jednoduchá zápletka. Pokusil jsem se od toho odtrhnout a zkrátka se bavit a rohodl jsem se to neodrazit v konečném hodnocení, které zde můžete vidět. Dávám přes to přese všechno čtyři polámané hvězdičky, potěšila mě role Andersona. Tedy, ne ta role, ale to, že vůbec nějakou dostal, i když to bylo mnohem spíše takové "cameo". Jak už zde někdo připomenul, nějaké hlášky tam O'Neill prohodil, ale to mi nějak nestačilo. Vzhledem ke kvalitě seriálu o SG-1 k jeho konci se ale jedná o vzestup. Takže se dá říci, že seriál odešel na vrcholu. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Iritující FullHouse od zažraných fandů SG Universa může mnohým „neznabohům“ vypálit mnohé žílky a kanálky v očních orgánech při zabrouzdání k tomuto filmu, jež se stylově rozlučuje s mnohými legendami již 11 leté éry, avšak každý kdo s maximem váhal u Archy, by zde neměl být na pochybách, že Kontinuum je ten pravý závěrečný rozlučkový večírek ve velkém (příjemné rozloučení s generálem Hammondem je doslova, vzhledem k jeho úmrtí dne 29.6.08). Tvůrci se konečně vyprostili od „průměru a zbytečnosti“ mnoha věcí z 9 – 10 série a pěkně se vrátili v čase ke kořenům, přesně tam, kde byla ještě StarGate tou pravou „StarGate“ plnou brutality, krve, skvělých soubojů a „SpacePředváděček“ válečných sil Vládců soustavy. Tohle chtěl vidět každý fanda, kdežto každý „nefanda“ to vidět nechtěl a proto se nelze divit a nadávat na jiná hodnocení, jež se zde časem vyskytnou. Já nyní vybírám rezervu, kterou jsem si nechal schovanou v Arše pravdy, vkládám ji do Kontinua, ani na chvíli mě nenapadne remcat nad málo epickým koncem (takhle natočenou vybíjenou jako u stroje a na lodi jsme neviděli dlouhých několik sezón) a jdu si dát koláč. Ostatně platí Jack O'Neill… (: ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Stargate a očekával jsem hodně, opravdu hodně. Ale i kdybych očekával málo, očekával bych více nežli jsem právě viděl. V seriálu jsem již viděl kupu lepší dílů. Kdyby byl tento film rozdělen na dvě části a umístěn v seriálu, řekl bych si - slušný průměr. Našlo se pár vtipných hlášek z úst ONeila typu - "Kde by jste v pyramidě hledali záchody?" Ale taky jsem se pobavil u některých dialogů, které měly být chápány vážně (bohužel) - např. z Tielka vypadlo něco jako - "Podle mých výpočtů jsou tady každou chvíli". Zkrátka obrovské zklamání, ještě že to nedávali v kině, byly by to vyhozené peníze. Navíc podobné díly jako tento film byly již v seriálu, takže nic nového. Jinak ta třetí hvězdička je jen za ten konec - kde do sebe vše celkem zajímavě zapadlo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Mal sa natočiť aj tretí diel s názvom Revolution, no kvôli finančným problémom MGM k tomu nedošlo a film sa tak odložil na neurčito. Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Ben Browder a Claudia Black dokonca potvrdili účasť. (sleepy)
  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)

Reklama

Reklama