Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Zvuk útoku piraň byl ze zubní vrtačky ponořené ve vodě. (Fenk)
  • Chodící příšerka v laboratoři měla v průběhu filmu růst a na konci se objevit jako obr. Na realizaci nebyly peníze. (Fenk)
  • Heather Menzies-Urich se ve filmu odmítla svléknout. Záběr na odhalené poprsí patří ochotné servírce z restaurace „Holiday Inn“, kde režisér a štáb navštívili. (Fenk)
  • Piraně okamžitě prchají, když se v jejich okolí objeví větší predátor než oni. Skutečné piraně si nikdy netroufnou na živočicha, který je větší, včetně člověka. Napadají pouze živočichy menší než jsou oni, anebo ty, kteří již umírají. Takže agresivita masožravých rybiček známá z filmů je zcela mylná. [Zdroj: kukatko.cz] (PROCESOR)
  • Universal Studios se pokusili zažalovat New Word pro kopírování filmu Jaws. Jelikož si tento film však Steven Spielberg zamiloval, Universal Studios od žaloby ustoupili. (PußyMagnet)
  • První počin specialistů na makeup a efekty Roba Bottina a Phila Tippetta. (PußyMagnet)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)
  • Tento film bol vyrobený, aby sa priživil na obrovskom úspechu Čeľustí (1975). Roger Corman bol totiž známy tým, že produkoval snímky imitujúce tie oveľa úspešnejšie. Aj tak mu však trvalo 3 roky, kým dal dokopy peniaze potrebné na realizáciu tohto projektu. (beso74)
  • Pirane boli v skutočnosti gumové rybičky na paličke. (beso74)
  • Pri rozpočte 660,000 amerických dolárov stáli špeciálne efekty 50,000 a hudba vyšla na 10,000. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (více)

Reklama

Reklama