Reklama

Reklama

Kanibalové

  • Česko Kanibal Holokaust (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh, který vám bude vyprávět tento film, se skutečně stal. Do pralesů Jižní Ameriky odjíždí čtyřčlenná skupina mladých reportérů, aby natočili unikátní záběry s domorodci, kteří se ještě nesetkali s bílým člověkem. Podaří se jim nalézt kmen údajných lidojedů, kteří však o bílé návštěvníky nejeví přílišný zájem. Mladí reportéři se je proto pokusí vyrušit z jejich poklidného života. Tento film je nevhodný pro osoby mladší 18 let, protože obsahuje autentické záběry kanibalských orgií, které se tehdy opravdu odehrály. (Vapet Production)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (629)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem naivka a věřím, že ta myšlenka stojí na značně nadsazených základech, ale když mě ve filmu víc než pohled na detailní záběry rozřezávané želvy znechucuje pouhé pomyšlení na existenci podobných primitivních hovad, která se opovažují považovat se za ty civilizované, tak už to přece jen o něčem vypovídá. Přejměte tento můj přístup a zaručuju vám, že závěrečný kanibalský masakr si vychutnáte přímo labužnicky. 90% ()

igi B.

všechny recenze uživatele

No ale... Odpad? Nebo tři? Nebo pět?! - - - No právě... Tenhle film... UPŘÍMNĚ BEZ HODNOCENÍ... - - - P.S. Nechápu, proč se vám chce pánové a dámy nad touto kontroverzní provokací mrhat časem nějakými hlubokomyslnými rozbory a mudrlantskými diskusemi. Je fakt, že i čistě filmařsky je tento film o ničem, takže zbývá už jen ta provokativní snaha šokovat. Jasně, proč ne! Každému, co jeho jest... . . . Já osobně jsem tuhle materii měl možnost vidět poprvé někdy v půlce osmdesátých let u kohosi na videu - a víc než film mě šokovalo, že se našli debilové, co věřili tomu, že se dívali na autentický záznam reálných scén. K tomu měli ještě energii o tom diskutovat. Takže - zdá se, že tato provokace i po čtvrtstoletí od natočení naráží na úrodnou půdu... Nedávno za stopade kaček koupil jsem si na dvd a podíval se znovu. Na dalších dvacet let mám zase klid. To je asi tak všechno, k čemu je tohle dílko dobré. Podívat se (říká se tomu >ze studijních důvodů< že...) a odložit ad >fuckta< kamsi do regálů... Howgh. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Who the real cannibals are? Jeden z vrcholů filmového (ne)umění. Naturalisticky sugestivní, sugestivně naturalistický. To je Deodatův druhý výlet (dalo by se říct volné pokračování) do amazonské džungle mezi lidožravé domorodce. Silná syrová podívaná, která se vyrovná leckterému dokumentu či živému přenosu, fascinuje úžasnou trikovou stránku, hudbou Rize Ortolaniho a odhodláním překračovat hranice a zabíjet nevinná zvířata. Tady se film stává hmotným. Na něco takového se prostě nedá zapomenout. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Táto vetva horrorového žánru ide úplne mimo mňa. Kanibalské filmy ma nikdy nedokázali niečím osloviť a tým pádom ani zaujať. Videl som pár kúskov, ale prišlo mi to ako strata času. "Cannibal Holocaust" sa mi však najviac vryl do pamäti. Je mi akýmsi symbolom cannibal-horroru. No, či je moje hodnotenie objektívne... ťažko posúdiť. ** ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je neskutečně odporný, ovšem "jen" z důvodu zcela odporného násilí na zvířatech, které je bezprecedentně sviňské. Ale krom toho? Nejsem schopnej říct, jestli je víc zajímavější film samotný, nebo to kvantum legend, co se v průběhu let kolem filmu vyrojilo, ovšem jisté je, že to byl ve své době počin jistě neotřelý a dodnes krásně funkční a přitom k tomu ani nepotřebuje ono proklamované násilí, které je z dnešního pohledu už vícekrát viděné, například ve válečnejch filmech se to střevama a násilím hemží mnohem víc (a krom nebohých žvížátek je tu jen jedna scéna, která je opravdu odporná). Jednoduše to není jen tupá exploatace, ale je tu snaha o větší přesah ve smyslu "kdo je tu ten větší divoch, oni, nebo?" ()

Galerie (38)

Zajímavosti (46)

  • Film měl původně obsahovat i scénu, kdy kmen Yanomamo odřízne nohu jednomu z válečníků kmene Shamatari a nakrmí s ní piraně v reče. Při natáčení však spadla kamera do vody a režisér Ruggero Deodato od této scény raději upustil. (Rugero)
  • Poté, co se herec Robert Kerman (profesor Harold Monroe) dozvěděl, že režisér nechal před kamerou všechna zvířata opravdu pozabíjet, označil R. Deodata za bezcitného a nemilosrdného a fyzicky jej napadl. Nebyl totiž u toho, když k těmto věcem došlo, včetně zabití nosála, kterážto scéna vypadala, jako by byla natočena v jeho přítomnosti. Herec měl původně za to, že se jedná o filmový trik. (Wez)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama