Reklama

Reklama

Bunkr smrti

Trailer

Tajemný obchodník najme skupinu bývalých žoldáků na nebezpečnou misi do země nikoho. Jejich úkolem je prověřit starý nacistický bunkr, kde se odehrávaly hrůzné experimenty během II.světové války. Zde na ně ovšem čeká překvapení, z jejich mise se stává boj o holý život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jako je nebe modrý, voda mokrá a tráva omamná, ze stejného důvodu, jako se dráhou Měsíce řídí pohyby moří a ženská menstruace, a protože svět není dokonalý a nám nezbývá, než zavřít oči a překousnout to, tak se jednou za několik let anglicky mluvící část populace rozhodne natočit film o skupině lidí (nejčastěji vojáků/žoldáků), které v uzavřeném prostoru plném stínů a tajemných zvuků postupně zabíjí více či méně tušené zlo... Nejvýraznější vliv na kvalitu výsledku má následně konjunkce Marsu s Jupiterem v Plutově nadiru a také hodně záleží na tom, kolikrát jste do kávy vylouhovali ponožky... Děkuji, nemlsám. Mrtvá hlídka, Psí vojáci, Bunkr a v neposlední řadě Temné doupě, Loď duchů, Bermudský trojúhelník, Zmařená cesta nebo Hlubina jsou jen některými ze zástupců tohoto zvláštního žánru. Tyto filmy jsou moderními duchařinami, svým způsobem zajímavými původní myšlenkou (pokud je), ale ve výsledku absolutně nudnými a o ničem. Většinou na mě působí stejně - beze zbytku vyšumí. Někdy mám problém si vzpomenout, jestli jsem uvedenou blbinu viděl nebo ne. Zde je jediným kladem Ray Stevenson. Ten chlápek se mi začíná líbit. Snad bude dostávat lepší role, než neschopné hlupáky s pusou plnou pitomých frází... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Témou podobný ako Deathwatch (2002) a predsa vo výsledku úplne iný. Vystrašených vojakov vystriedali arogantné nuly, prvú svetovú súčasnosť (!) a z takéhoto nezmyselného scenára by sa dala slušne vysekať jedna epizóda k Masters of Horror. K dobru môžem pripočítať len veľmi málo napínavých momentov, nôž medzi zubami a brutálne dobrú vyzáž nemeckých nemŕtvych vojakov. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že z podobného nápadu, ktorý je takmer totožný s o niečo starším, kvalitnejším a atmosférickejším The Bunker, sa už nedalo vyťažiť viac a tak som sa celkom bavil. Najviac ma štvala tá odpudivá podobnosť týchto snímkov, keby že som spomínaný film nevidel, určite by bolo nadšenie z tohto filmu väčšie. Toto ale slušne rýchlo odsýpalo, žiadne zbytočné minúty navyše, občas príjemné zamrazenie a záverečné scény. 65%. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Film naladí, ale po deseti minutách odradí a vy víte na čem jste, že zase další déčko vám v počítači koluje!! Ani Ray nezachrání všechno, celý film se nehne z místa, je nezajímavý a dost nudný, i když se jedná o akční horor!! Když už teda točim film na základě čistého pobavení, tak nechápu proč nevymyslim aspoň kloudnou akci, pořádný béčkový hlášky a nesnažim se rvát o každou psychologii postav, když divákovi bude jedno kdo zhebne první nebo poslední!! Jednou větou: Šéfe, tahle akce smrdí...já bych se na to vy.ral a táhnul domu...já se totiž bojim, u sta hromů!! ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že nacistické experimenty nabízejí pro tento žánr nepřeberné množství možností...Outpost nabízí divákovi horor v prostředí tajemného komplexu, kde nechybí pár úspěšných lekaček, tajemný projekt, který všechno způsobil, téměř nepřekonatelní záporňáci, nabušení žoldáci, které čeká zajímavý osud..Vše je ovšem šíleně nezajímavé a i přes několik zajímavých záběrů a lekaček je prakticky předem jasné, jak to dopadne...Hvězda za několik podařených autentických záběrů a druhá za "AK-čko"...;) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Každý žoldák má jinou uniformu. Ve filmu můžeme vidět uniformy USA, Velké Británie a Francie. (padouchrap)
  • Proti osadenstvu bunkra pravdepodobne v minulosti bojovali i Československé červené barety, kedže jeden zo žoldnierov pri prehrabovaní sa v debni při strážení nemeckého essesáka drží v ruke československý ešus, aký sa vyrábal až po vojne. (andykovac)
  • Kulka vytažená z Macovy ruky je podle velitele "stará 7,62". Wehrmacht používal náboje ráže 7,92 mm, zatímco 7,62 mm používali Američané a Rusové. (Kriklan49)

Související novinky

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Reklama

Reklama