Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (268)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Teď jsem to viděl podruhé a musim podotknout, že stejně jako v případě Ramba III se mi to líbilo více než předtim. Když to tak vezmu, tak jsem se u toho nenudil, Arnold je tu furt hora svalů a celkem si to dává a v menších rolích mě moc potěšili John Leguizamo a John Turturro. Akce je natočená slušně a prostě to rychle odsejpá. Zase ale jak na to tak koukám, tak se o Protiúderu vyjadřuju jak kdyby to byl super nářez, což rozhodně neni. O scénáři nemá snad ani cenu diskutovat a ten konec stojí celkem za ...... (a to i po vizuální stránce). Z filmů s Arniem, co jsem viděl, je tohle sice asi nejslabší, ale neni to prostě taková nuda. 50% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Není to žádná pecka, ale aspoň je to jeden z lepších filmů, který Arne poslední dobou točí. Ne, to takhle není. Patří do skupiny těch lepších filmů z poslední doby, který Arnie natočil. Ani Terminátor 3 nebyl kdovíco, ale byl lepší. I šestý den a Konec světa byly lepší. Takže se dá říct, že tohle je nejhorší Arnoldův film, ve kterém za posledních pět let hrál hlavní roli. Možná kdyby to nebylo akční, ale spíš trochu psychologičtější, kdyby se Arnold se ztrátou vyrovnával pomocí třeba sebedestrukce a deprese a opíjení se. Kdyby se z ukázkovýho hrdinnýho požárníka stal opilec a feťák, který se neštítí ničeho, aby se napil a zfetoval. A mohlo by to pak končit jeho smrtí někde v Central parku na lavičce, když by kolem něho procházela nějaká malá holka a sledovala ho takovým tím zpomaleným pohledem. Takhle by to bylo lepší, ale ne. On se se smrtí svý rodiny vypořádává pomocí bomb a zabíjení teroristů. Škoda. Mohl to být nejhlubší film, jakej natočil. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Aj keď Schwarzenegger už nieje ten pravý borec a dosť zostarol stále vie ešte niečo ukázať. Je to dobrodružno-napínavo-thrilerovsky-akčne, ale chýbajú tomu nejaké lepšie scény, kde by sa šponovalo napätie. Andrew Davis je dobrý režisér, no tu mi prišlo ako keby sa nevedel rozhodnúť, či to bude akčný film alebo dráma. Nakoniec je to s každého trošku a aj keď to nefunguje tak ako by mohlo, nenudil som sa a na druhu stranu, stále je to film, ktorí ma čím zaujať. 75% - 4* ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

První půlhodina nám zadělává na velice slušný thriller. Scény z Los Angeles, kde je spáchán teroristický útok, jsou velice vydařené a silné. Když se děj přesune do kolumbijské džungle, začíná spousta akce a Arnold se rozjíždí na plné otáčky, stejně jako ve svých klasických akčních filmech z osmdesátých let. Z pozdější tvorby rakouského svalovce se jedná o jeden z těch lepších snímků a když Protiúder vysílají v televizi, rád se na něj vždycky podívám. Lepší tři hvězdičky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

To,že na začiatku príde Schwarzo o blízkých je ešte ok - v rámci "klišé",ale to,že sa tam povaľuje ako ozaj bambulo ,kterého skoro stále otĺkajú je ozaj nezodpovedné-a ozaj čo sa tým vlastne chcelo povedať....Schwarzenegger je ten čo rany rozdáva - to je jeho herný prejav /+ nejaká tá hláška even.jednoduché vety/ ,ale takto ste ho pán režisér s malým "r"( píšem zámerne) - no takto ste ho úplne vymazali.Slabota antischwarzeneggerovka. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Ve svém životopise Arnold Schwarzenegger uvádí, že film byl v souvislosti s 11. zářím zcela přestřihán a scény, které by evokovali atentát na dvojčata, byly vystřihány úplně. Odstraněna byla například scéna únosu letadla. (sator)
  • V pôvodnom scenári bol dej filmu situovaný do Lýbie a Gordy Brewe (Arnold Schwarzenegger) mal pátrať po arabských teroristoch, ktorí zabili jeho rodinu. Režisér Andrew Davis sa však rozhodol dej filmu zasadiť do Kolumbie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama