Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (268)

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych slabsich filmov s Arnoldom, ale stale ma to este bavilo, kedze tema terorizmu je zaujimavou temou, aj ked reziser Andrew Davis velmi tazko dobehne uspech svojho UPRCHLIKA (1993) s Harrisonom Fordom alebo suboj Stevena Seagala s teroristami na cele s Tommym Lee Jonesom PREPADNUTIE V PACIFIKU (1992). Jednoducho toto nie je film, ktorym by sa Arnold zapisal do historie ako jednym z jeho najlepsich filmov, ale na jedno pozretie stacilo. ________ Arnold Schwarzenegger - (Gordy Brewer) +++ Francesca Neri - (Selena Perrini) +++ Elias Koteas - (Peter Brandt) +++ Cliff Curtis - (Claudio Perrini) +++ John Leguizamo - (Felix Ramirez) +++ John Turturro - (Sean Armstrong) +++ Jsu Garcia - (Roman) +++ Tyler Posey - (Mauro) +++ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ničím z řady nevybočující Arnieho akčňák, který tentokrát zas tak akční není a oplývá na schwarzeneggerovská béčka vcelku dobrým scénářem s jedním solidním dějovým twistem. Dost mě překvapilo, jak je tady Arnold "z formy". Collateral Damage je snad jedinej film, kde Arnieho ruce vypadají ještě poměrně "lidsky". ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Konzumní akční Arnold, od kterého jsem nečekal nic světoborného, jen nenáročnou zábavu plnou akce, explozí a sveřepého šakala Arnolda, který je sice vyloženě rodinný typ, ale stejně to všem natře. No a přesně to jsem taky dostal. Konec trošku víc přitažený za vlasy než to ostatní, ale nijak výrazně to v rámci filmu nevadilo. Prostě filmová zábava na jedno použití. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či Arnie myslel, že oživí svoju akčnú slávu z obdobia osemdesiatych rokov napríklad v štýle Komanda, ale toto sa mu až tak nepodarilo. Akčné scénu síce obstojné, Arnie ešte čo-to obstojí, no celkovo s hrozným scenárom určite nie. Je len zaujímavé, koľko hviezd sadne na takúto blbosť. Ale ako zaspomínanie stačí bohate. 65%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když byla tenkrát po událostech 11ho září odložena premiéra tohohle filmu, měl jsem za to, že půjde patrně o lepší záležitost, než jak se mi teď jeví. Arnoldova předvolební kampaň protnutá jakýms takýms předvojem blížícího se konce herecké kariéry působí zprvu jako snaha natočit uvěřitelný film. Film o pocitech o hrozbě terorismu, která visí ve vzduchu a obyčejném americkém hasiči s tradičním nutkáním po pomstě. Jenže jak minutky ubíhaly, pořád se mi do mysli vkrádal pocit, že Arnold je tam pouhou chodící akvizicí, aby si divák jó mohl říct „tohle je film se Schwarzeneggerem.“ Ve střední pasáži už mi Arnoldova postava přišla jako hybridní klon Ramba, který v džungli likvidoval Vietnamce s MacGyverem a to celé zabaleno do sáčku s cedulkou „Já nic soudruzi, já jsem jen hasič.“ Výše zmíněný pokus o uvěřitelnost bere za své a to i přes potlačení terminátorovy nezničitelnosti. V závěru se pak ruka scénáristova pokusila zamazat předtím jasně čitelný rukopis pokusem o překvapení, který by jí vyšel, nebýt nikoliv zamazaného ale zmaštěného finále. Možná právě tady se snaha udržet laťku na hodnotě thriller zramplovala k tradiční akci. Navíc takový fuj hrátky s digitálně dosazeným plamenem, to už je trochu navíc chlapci. Andrew Davis natočil skvělého Uprchlíka, jenže Arnie není Ford a s jednou rukou kynouce voličům se těžko dají dělat divy. Protiúder je horší než jsem doufal, ale prakticky totožný s tím, co jsem čekal. Proto dávám 2 & 1/2 hvězdičky. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil v cameo roli muže, který sedí na ulici a stane se obětí výbuchu bomby. (Rominator)
  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)
  • V pôvodnom scenári bol dej filmu situovaný do Lýbie a Gordy Brewe (Arnold Schwarzenegger) mal pátrať po arabských teroristoch, ktorí zabili jeho rodinu. Režisér Andrew Davis sa však rozhodol dej filmu zasadiť do Kolumbie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama