Reklama

Reklama

Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Addamsova škola mě dlouho odhrazovala českým názvem, který slibuje brutální horor. Obsazení a zvědavost však nakonec překonaly strach a předsudky a já se touhle šíleností fakt pobavila. Proto velkoryse odpouštím občasná zaváhání a odmítám si zkazit zážitek domáháním se vysvětlení nebo logiky. Navíc jsem hrdá na to, že jsem sama odhalila spoustu odkazů. Třeba že Camilla je Camilla. ;) Tak takhle to dopadne, když se upjatí Angličáci dají na houbaření! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je vtipné ako herci typu Everett, Arterton, Temple, Headey, Fry a Firth splachujú svoje herecké možnosti do záchoda v infantilnej sračičke o hard core dievčatách z internátnej školy, ktoré sa rozhodli zahrať na Dannyho 11,12 a 13 dokopy. Film je nefunkčný vo všetkom. Napätie je budované ako pri rodinnom filme, všetky dejové zvraty sú očakávané a aj keď sa jedná o zdanlivo neriešiteľnú situáciu, film ju vzápätí nelogicky vyrieši. Pre mňa neuveriteľné utrpenie, ktoré som dopozeral na tretí krát a hneď som aj zavrhol možnosť pozerať pokračovanie. Celá tá útočná ženská hudba, debil Brand v ďalšej zo svojich úloh je pre mňa vrchol nevkusu. Plus to, že každé s dievčat, je načrtnuté tak plytko až je to neúnosné, len dokazuje zbytočnosť celého filmu. Oliver Parker stúpil neuveriteľne vedľa. Nazval by som to britským odpadom. Jedna hviezda za krásku s Darjeelingu Amaru Karan a za hlavnú lolitku Talulah Riley. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším jak se k této ostrovní internární komedii postavit – působí to, jak když si na mejdanu v Bradavicích ke stolu Sida Viciouse přisednou Danny Ocean, dvojčata Olsenovy a Lindsay Lohan. A aby toho nebylo málo tak se toho účastní britská elita v podobě pánů Stephena Frye, Colina Firtha nebo Ruperta Evretta úděsně hrajícího ženský part! – fakt jsem z toho zmatený jak tetřev v říji. Tak nebo tak, vyplatí se vydržet do posledních minut, ve kterých zazní písnička Theme to St. Trinian's v podání Girls Aloud, která na mne zanechal větší dojem než celý film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, že bych někdy chtěl být kosmonautem, horníkem v uranových dolech ani úředníkem v pyrotechnických závodech, ale ředitelkou školy St. Trinian’s bych rozhodně být chtěl. Mně totiž mezi těmi divokými sexy "studentkami" bylo neskutečně pohodově a nic na tom nemění fakt, že děj je lehce pitomej a humor nedosahuje akademický dokonalosti. Kdo však rád listuje hambatými časopisy a chtěl by poznat brutalitu pozemních hokejistek, tak tento snímek je pro něj naprosto správná volba. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Takhle pošahanou britskou komedii jsem zase dlouho neviděla. Je to vtipné, je to geniální, je to divné, je to střelené. V podstatě je to úplná blbost a člověk nad tím nesmí moc přemýšlet, jen se tomu poddat a bavit se. Někdy jsem až žasa, jak neuvěřitelně je to narvané odkazy na různá odvětví briské popkultury, a možná díky tomu mi to přišlo mnohem vtipnější,než když tam někdoty referene nevidí. Pro lidi, co nemají smysl pro blbý britský humor, tenhle film asi není, ale já jsem se opravdu pobavila. A musím ještě zmínit excelentní herecké obsazení. Jak se Colin Firth a Rupert Everett sejdou v jednom filmu, tak to stojí za to (a vždycky spolu zpívají :D). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Emo studentku si zahrála britská zpěvačka Paloma Faith. (dancingclown)
  • Scéna, ve které je Geoffrey (Colin Firth) vyhozen z okna při své první inspekci a následně kráčí na hřiště v mokré košili a se sakem přes rameno, je přímým odkazem na minisérii Pýcha a předsudek (od r. 1995), ve které se objevila prakticky stejná scéna a rovněž s Firthem. (Stanislaus)

Reklama

Reklama